Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Искам да споделя една идея...... 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение Искам да споделя една идея......
Привет приятели,
От известно време събирам информация свързана и GPS - GSM устройства за така нареченото ASSET TRACKING.
Голама чест от инфото е за готови устройства, но има и проекти които предлагат база на която човек може да стъпи, за да си реализира свой проект. Аз специално много бих искал да си сложа на колата си такова нещо и да го комбинирам и алармата и имобилайзера.

Бих искал да чуя Вашето мнение за моята идея.

А тя е следната:
- Да имам устройство което има 4 вход/изхода /програмно да се задават или с SMS/
-То да изпраща телеметрия на определен период от време през SMS или GPRS /също да се задава от потребителя/.
-да изпраща SMS с текст АЛАРМА при опит за кражба през SMS.
-Да има възможност чрез изпращане на SMS с текст примерно "STOP ENGINE" да блокира колата, когато е направен опит за кражба.

Ще бъда благодарен на всички, които ми помогнат с идей, схеми и т.н

С УВАЖЕНИЕ ЛИНОКО

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Блок схема
idea.JPG
idea.JPG [ 13.69 KiB | Прегледано 2768 пъти ]
Сря Ное 22, 2006 12:35 pm
Профил WWW

Мнение Re: Искам да споделя една идея......
идеята е хубава, само това в края - STOP ENGINE сякаш е без смисъл .. така или иначе алармата трябва да се погрижи да не може да се подкара колата!!! С каквото мога - ще помогна!

Сря Ное 22, 2006 4:31 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
И на мен идеята ми допада :)

Аз също преди време се бях засилил да науча колата да ме уведомява за настъпили алармени събития.

Даже като добавка си мисля и за дистанционно запалване.

Сега съм приготвил един R320s (може да се командва с АТ команди).
Варианта да си вържа GPS-а не съм мислил, защото моят приемник няма как да го оставя в автомобила, сравнително голям е, набива се на очи и някой ще разбие колата за него.

Един съвет за GPS-а - задължително търси sirf III. Той позваолява да се скрие прилично и да не се вижда.

А екстрата да ти казва къде е колата в момента е супер. Детето то отива някъде и то го "проследяваш" :)

Вто Дек 05, 2006 12:51 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог

Мнение Mda
peterhr написа:
И на мен идеята ми допада :)

Аз също преди време се бях засилил да науча колата да ме уведомява за настъпили алармени събития.

Даже като добавка си мисля и за дистанционно запалване.

Сега съм приготвил един R320s (може да се командва с АТ команди).
Варианта да си вържа GPS-а не съм мислил, защото моят приемник няма как да го оставя в автомобила, сравнително голям е, набива се на очи и някой ще разбие колата за него.

Един съвет за GPS-а - задължително търси sirf III. Той позваолява да се скрие прилично и да не се вижда.

А екстрата да ти казва къде е колата в момента е супер. Детето то отива някъде и то го "проследяваш" :)

Абе и аз така взех няколко ериксона и единия се оказа много дърт и поддържа само 5 ат команди GA628, та ако някой реши да си взима ериксон да е поне 1018 , иначе по старите са много зле :lol: :D

Вто Дек 05, 2006 8:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Tакива решения се правят най-добре с GSM модеми. Ето едно такова:
www.tscommunication.com

Вто Дек 05, 2006 10:19 pm
Профил WWW

Мнение 
Ами има кави ли не подобни решения, от такив които гасят колата до такива оит оинформират полицията къде е колата, някои са с GSM модеми, други не .... това отдавна го има катопродукт. В BG всъщност се предлага подобна услуга, СОТ на движимо имущество, тракира се, при задействане на аларма сотаджиите са уведомени и изпращат екип .... е тов апоследното не съм го проверявал работи ли, но редовно са звънели ако се задейства по някакв апричина алармата да проверяват всичко наред ли е.

Вто Дек 05, 2006 11:20 pm
Профил

Мнение Re: Mda
plameniv написа:
Абе и аз така взех няколко ериксона и единия се оказа много дърт и поддържа само 5 ат команди GA628, та ако някой реши да си взима ериксон да е поне 1018 , иначе по старите са много зле :lol: :D

Аз се зачетох из интернет за това кои модели на Ериксон какво поддържат като АТ команди и накрая се отказах да си купувам на старо някой 1018. Ще си използвам моят R320s, пък ще си купя нов за използване за разговори. За R320s има много подробно описание. За съжаление обаче трябва да използвам външен DTMF, защото така и не видях да пише че разпознава какво получава като тонове при разговор.

А относно GSM модемите, хубави са, ама като сравня цената им, с тези на един стар Ериксон + един процесор + гъдела да си го направя сам и везните наклоняват в полза на последното. :)

Пък и тук говорим за любителски цели, не професионални.

Вто Дек 05, 2006 11:26 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение re
Привет приятели,
радвам се Ви е харесала идеята. За целта наистина ще ползвам ГСМ модем на итал. фирма Telit а GPS-a е на фирма uBlox с най висока чувствителнаст -160dBm

Сря Дек 06, 2006 12:15 am
Профил WWW

Мнение Re: Mda
peterhr написа:
plameniv написа:

Аз се зачетох из интернет за това кои модели на Ериксон какво поддържат като АТ команди и накрая се отказах да си купувам на старо някой 1018. Ще си използвам моят R320s, пък ще си купя нов за използване за разговори. За R320s има много подробно описание. За съжаление обаче трябва да използвам външен DTMF, защото така и не видях да пише че разпознава какво получава като тонове при разговор.

А относно GSM модемите, хубави са, ама като сравня цената им, с тези на един стар Ериксон + един процесор + гъдела да си го направя сам и везните наклоняват в полза на последното. :)

Пък и тук говорим за любителски цели, не професионални.

Е аз мога да ти кажа че 1018 е идеален за целта поддържа всички необходими команди за това нещо , и ако имаш познат в GSM сервиз и ти ги подари или дадеш в най лошия случай по 20 лв за телефон както аз направих 1 купих и ми подариха 2 :)
Не виждам какво те притеснява :
;#01 -Задаване на безшумен режим
DT "*ESIL=1",0
;#09 - Гасене на осветлението
DT "*ESBL=0,0",0
;#13 - Включване на CALL мониторинг
DT "*ECAM=1",0
;#1B - Четене на клетки от тел. указател от SIM картата (1,2)
DT "+CPBR=1,2",0
;#2F - емулиране на клавиш "NO"
DT "+CKPD="E"",0
Набиране на телефон е с команда: ATD+359........; има си и HANGUP : ATH

Сря Дек 06, 2006 12:24 am
Профил
Аватар

Мнение Re: re
linoko написа:
Привет приятели,
радвам се Ви е харесала идеята. За целта наистина ще ползвам ГСМ модем на итал. фирма Telit а GPS-a е на фирма uBlox с най висока чувствителнаст -160dBm

Виж последните модели на Telit - Имат обединен модул GPS-GSM/GPRS. По лесно става.

Сря Дек 06, 2006 12:39 am
Профил WWW

Мнение 
За последните не знам, ама предните им създаваха доста проблеми. Знам че дейзи преди са ги позлвали но са се отазали, един познат също бра доста ядове с тях. Като тествах нямаше проблеми, ама бяха малко бройки и не в реали условия. Оплакването е че забиват и им трябва физически рестарт.

Сря Дек 06, 2006 9:42 am
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
За последните не знам, ама предните им създаваха доста проблеми. Знам че дейзи преди са ги позлвали но са се отазали, един познат също бра доста ядове с тях. Като тествах нямаше проблеми, ама бяха малко бройки и не в реали условия. Оплакването е че забиват и им трябва физически рестарт.

Лично не съм ги ползвал, но и до мен стигна такава информация. С много добри впечатления съм за стабилността на G20 на Motorola и Wavecom 2406B.

Сря Дек 06, 2006 9:51 am
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Телит са абсолютни кенефи!! За нищо по-сериозно от пращане на СМС не стават. Ако е възможно изобщо да съществува по-бъгава гнус от процесорите на MicrochEp - това са гсм модемите на телит :evil: Това да си пренаписваш наново софтуера всеки път когато излезе нов фирмуер за модема... щото престава да работи това което е работило със стария.... :twisted: И други подобни простотии. Разгледайте им първо "съпорт" форума. Трогателно е направо!

Сря Дек 06, 2006 10:19 am
Профил ICQ

Мнение 
setoy написа:
Разгледайте им първо "съпорт" форума. Трогателно е направо!

къде го тоя форум? че съм се ориентирал нещо към тая марка....

Сря Дек 06, 2006 11:06 am
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.modem-gsm.de/forum

Иска регистрация обаче.

Сря Дек 06, 2006 11:11 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща