| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Точно за това в момента се минава постепенно към IP телевизия.
|
| Вто Дек 12, 2006 4:20 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Има стандарт, той се нарича HDTV. Всички нормални плазмени/LCD панели по магазините имат HDTV вход. Даже сега наскоро му излезе втората версия на този стандарт.
|
| Вто Дек 12, 2006 4:23 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
@Рек - сигурен ли си че HDTV спесифицира и конектор/интерфейс?
Аз съм чувал за HDMI, но това по-скоро е специализирана версия на DVI... която аз трудно бих нарекъл интерфейс...
Аз говоря за истинска мрежа, а не просто да заменя scart-a с нещо друго. Да мога примерно да си свържа телевизора в мрежа с компютъра, видео рекордера, двд-плейера и тия неща да работят без значение с каква марка са.
През тоя HDMI вход верно можеш да пуснеш някакъв видео сигнал и толкоз... Не можеш обратно да кажеш искам сега вместо да гледам dvd да си запиша това което дават по телевизията... Освен ако не се оплетеш от няколко HDMI входа/изхода и вместо мрежа от устройства да имаш само мрежа от кабели....
|
| Вто Дек 12, 2006 5:52 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Ами точно де, HDTV специфицира цифрова телевизия, и нищо друго.  Всъщност, май специфицира само разрешаващата способност и кадрите. А вече физическата и софтуерната среда за пренос е нещо отделно. Може да е както в момента, HDMI букса, може да е LAN или достатъчно бърз UART. Поне така си го представям. 
|
| Сря Дек 13, 2006 10:28 am |
|
 |
|
sthx
|
Знае ли някой, кога нашите телевизии ще минат на стандарта 16:9?
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Дек 14, 2006 8:38 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ще минат, ще минат... ама друг път. Цяла Европа е негласно против, щото 16:9 се има за щатски стандарт, а както знаем щатското трябва да се отрича.
Ако си се прецакал да си купиш такъв телевизор - гледай DVDта (ама и те повечето не са 16:9), или се примири с късокраките и широкоплещести мадами с плоски глави 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Дек 14, 2006 11:21 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е не е задължително да гледа сплескана картина, може и нормална да си пуска и ако тв-то позволява още няколко програми в празните полета  Така ако се появи някоя по-интересна програма да можеш да видиш навреме. Или да гледаш City докато почне любимия SciFi сериал по AXN 
|
| Чет Дек 14, 2006 11:54 am |
|
 |
|
sthx
|
Не съм се прецакал. И не мога да се начудя, защо се продават такива телевизори на нашия пазар. И се купуват. За последното не се чудя. От течнокристалните и плазмените телевизори на практика няма телевизор в "нормален" формат. Не уважавам много телевизията, а пък за филми нямам време, така че не съм капризен към вида на телевизора.
Имаше май някъкво съобщение за промяна на вида на сигнала със срок 2011г, но нямам спомени за цифрова телевизия ли ставаше въпрос или за широкия формат.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Дек 14, 2006 9:30 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
|
| Пет Дек 15, 2006 6:00 pm |
|
 |
|
logi
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Окт 02, 2005 9:02 pm Мнения: 73 Местоположение: Варна
|
Чакай първо да станат поне стерео, пък после ще видим!
|
| Сря Дек 27, 2006 12:30 pm |
|
 |
|
velio
|
Стерео няма да станат.
Май D/K стандарта не допуска стерео, а да минем на B/G - едва ли.
Не знам защо сте толкова ентусиазирани за ефирна цифрова телевизия, след като за мен това е равносилно на ефирна платена телевизия.
|
| Чет Дек 28, 2006 2:15 pm |
|
 |
|
velio
|
.... и по нататък.....  |  |  |  | Цитат: През 2004 г. беше извършено проучване на техническите възможности, планирани 8 радиочестотни канали и определени техническите параметри за осъществяване на далекосъобщения чрез далекосъобщителна мрежа за наземно цифрово телевизионно разпръскване за територията на градовете Бургас, Варна, Габрово, Добрич, Пловдив, Русе, Сливен и Стара Загора. Възможна е промяна в определените канали и технически параметри за наземно цифрово телевизионно разпръскване след 2006 г., поради факта, че процесът на международното честотно планиране и координиране на цифровите мрежи не е приключил. Въвеждането на цифровото телевизионно разпръскване ще доведе до по-ефективно използване на радиочестотния спектър. БТК АД има издадена индивидуална лицензия за изграждане, поддържане и използване на далекосъобщителна мрежа за наземно цифрово телевизионно разпръскване за района на София и през изминалата година стартира излъчването на 64-ти телевизионен канал на програмата на БНТ – “Канал 1”, като мултиплексът не е уплътнен с други телевизионни програми. |  |  |  |  |
А сега де, нямало цифрова телевизия...
|
| Чет Дек 28, 2006 2:22 pm |
|
 |
|
velio
|
И на друго място
Така че мърдане няма! Щем, не щем ще има цифрова телевизия...
|
| Чет Дек 28, 2006 2:29 pm |
|
 |
|
velio
|
Сори за спам-а ама ето още малко инфо
http://crc.bg/v2/bul/news121.htm
|
| Чет Дек 28, 2006 2:58 pm |
|
 |
|
velio
|
Някой пробва ли дали се приема на 64-ти канал К1?
Интересно ми е да разбера дали наистина излъчват...
|
| Пон Яну 08, 2007 12:12 pm |
|
|