|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:06 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
CCS въпрос. Proteus въпрос.
| Автор |
Съобщение |
|
Dot
Ранг: Минаващ
|
 CCS въпрос. Proteus въпрос.
Първо за CCS-а. Програма писана преди година и половина, успешно компилирана и работеща в доста копия безпроблемно, отказва да се компилира на версия 3.249. Грешката е че интеръпт хендлера използвам много стек. Шанс това да се промени без да се връщам на старата версия?
Протеус - Започвам дебъгване а постъпковото не върви, т.е. не се изпънява командата! На старата ми версийка си върви! Идеи? Предложения?
|
| Вто Дек 12, 2006 5:18 pm |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
За кой процесор става дума ? Наистина ли използваш стека докрай ? CCS в по-старите версии позволяваше една и съща подпрограма да се използва и в прекъсване и в главната програма. В по-новите версии пищи, че било грешка ( за мен не е грешка, отговорността пада на програмиста ). С по-нови версии от 3.249 не си ли пробвал ? Знам, че в 3.245 имаше досадна грешка, ако си организираш сам глобалното прекъсване и използваш някъде const масиви, разполагаше масивите върху вектора на прекъсване.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Дек 13, 2006 10:53 am |
|
 |
|
Dot
|
16F628 и/или 16F648A И на двете гърми! Пробвах да я прекомпилирам за 16F690...същия ефект!
бтв: По-нова нямам! Ако някой ми предложи линкче за дръпване.... 
|
| Сря Дек 13, 2006 1:43 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?t=3137
Не че новата версия е кой знае колко по-добра... някои бъгове са ги оправили... вкарали са нови.....
Такава грешка за стека аз поне не съм виждал. Какво е точно съобщението? Вектора сам ли си го пишеш (#int global) или оставяш компилатора сам да се оправя? Вероятно първото предполагам
|
| Сря Дек 13, 2006 3:14 pm |
|
 |
|
Dot
|
 #int_ext
.....най-точно.
Точното съобщение ще засиля довечера, че точно тук нямам оригиналния софт!
бтв: 10х за линка...! 
|
| Чет Дек 14, 2006 9:54 am |
|
 |
|
Dot
|
Май повече са добавили отколкото са премахнали! Загубих 3 часа да боря несъществуваща грешка, докато не ми хрумна да компилирам със стария.
бтв: Interupt handler uses too much stack. Това е грешката. И на 4-тата пак избива.
|
| Пон Дек 18, 2006 2:35 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|