Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Инсталация на MPLAB6.50 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение Инсталация на MPLAB6.50
Здравейте, инсталирах си новата версия на MPLAB само , че не си спомням какви настройки се правеха освен "languge toolsuite" , защото не мога да направя buld на файла. Компилатора изписва:
Clean: Deleting intermediary and output files.
Clean: Deleted file "G:\Technical Documents\Assembler\PIC16F648A\MCP42100_648A\MCP42100_648A.mcs".
Clean: Done.
Executing: "C:\Program Files\Microchip\MPASM Suite" /q /p16F648A "MCP42100_648A.asm" /l"MCP42100_648A.lst" /e"MCP42100_648A.err"
Could not spawn langauge tool. Check command-line options. (5)
BUILD FAILED: Wed Dec 20 11:27:55 2006

Сря Дек 20, 2006 12:29 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
Освен ако не изпадаш от някой необясним гърч на времето, последната версия на MPLAB е 7.51(7.50 - последна окончателна, тази е "interim release"). Би трябвало асемблера да си тръгне сам по подразбиране. В твоя случай ти реве, че не може да захрани компилатора със сорс файла ти и препоръчва да провериш опциите за командния ред, т.е. различните опции, които могат да се включват и изключват с подаването на различни параметри през командния ред. Според мен не са ти описани правилно пътищата до компилатора. Ако си имал придишна инсталация е възможно да са останали в ини-то пътищата до старите файлове. Опитай на Project->Select Language Toolsuite, избираш си Active Toolsuite да ти е Microchip MPASM Toolsuite и посочвайки едно по едно трите файлчета от Toolsuite Contents: mpasmwin.exe, mplink.exe и mplib.exe чрез бутона browse укажи точния път до всеки един. Ей това:
Executing: "C:\Program Files\Microchip\MPASM Suite"
трябва да стане:
Executing: "C:\Program Files\Microchip\MPASM Suite\mpasmwin.exe"
Успех!

Сря Дек 20, 2006 3:07 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
evc , благодаря за съвета:wink:. Преди ползвах МPLАВ6.2 и при деинсталирането й са останали предишните "tool locations". Сега вече всичко е наред с асемблера , освен него идеята ми е да ползвам Ccs Pcwh 3.235. Тъй като темата за това кой програмен език да се използва е доста обсъждана във форума реших и аз да се позанимавам с друг компилатор. Досега използвах и MicroC , но както казват опитните колеги във форума то е подходящо за разучаване на С-то. Свалих също и PICC-18_9.50 и ми се струва по-подходящ за мен откалкото CCS-a. Нещата със самото използване на компилаторите са ми малко мътни 8-[ , мисълта ми е , че CCS-a може да се стартира и без използване на MPLAB среда и по този начин имам достъп до хелповете , които дават голяма яснота за особеностите на CCS , а при стартиране с MPLAB нещо не мога да ги намеря от менюто help. По същия начин стои въпроса и с PICC-18 , той пък се отваря само през MPLAB и не намирам хелпове? :cry:

Сря Дек 20, 2006 4:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
HI-TECH имат свое IDE, което се казва HI-TIDE и може да се свали свободно от сайта им. Изисква се само една незаангажираща регистрация. Доста е лачена средата, но има какво да се желае по отношение на дебъгера. Аз я ползвах до скоро - най-свежата версия е 3.11. От нея можеш да си викаш спокойно хелпа, който всъщност е .pdf файл и не виждам причина да не го ползваш и отделно. То пък един хелп! Понеже е ANSI C обаче, много по добре е да си дръпнеш книжката на Кърниган и Ричи! Или дори да ползваш хелп файла на MikroC, той също може да се ползва отделно.

Сря Дек 20, 2006 4:25 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]