Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
"компютърните" болежки 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Удобно място добре ... но като се нагласиш удобно пред монитора и после не ти се става :D
Проблемът с тези болежки е във вманиачаването, обсебването, желанието да свършиш повече работа без да държиш сметка за времето и това че тялото ти има непрестанно нужда от движение.
В този дух всичко което те разсейва от работата помага.
Аз например нямам спомен някоя гениална мисъл да ми е дошла в главата докато съм пред компа. Напротив имам спомени за дълги и изнурителни часове епична борба пред компютъра и после като стана и върша нещо съвсем странично изведнъж ми проблясва и нещата се изясняват за по-малко от минута.
Проблемът обикновено е обвързан и с поети обещания, задължения, срокове, пари и преборването не е въпрос само на желание и лична воля.

Пон Дек 25, 2006 1:22 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Точно и аз щях да препудпредя, че е много добре (да не кажа и задължително) да се почива няколко минути на всеки час. Аз все гледам да стана и да ида до лабораторията, че да се раздвижа малко - въпреки че си има Remote Access до всичките лаб машини. Има разни ергономически указания накачени по стените из офиса, а трябваше да минем и специално обучение. Но това помага на нас! Гледам винаги като почнат да ме наболяват очите да стана от компютъра и да се поразходя, по възможност някъде навън, където погледът ми може да се фокусира на безкрайност... И засега след 14 години активно седене пред компютър зрението ми все още е много добро.
И много внимавайте с тендовагинита (бях забравил българския термин - сега го знам като "carpal tunnel syndrom"), че един колега хвана такова нещо миналата година (мисля че от мишката), мина през 2-3 операции и ще му трябват още, а и престана да свири (китарист е) - изобщо огромна мизерия. Така че нека се пазим докато не са се оплескали нещата, че после много трудно се оправят.

Пон Дек 25, 2006 8:21 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2