Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
прехвалената Виста я посинили 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Sonic написа:
... окоти си бре ...

тава ми напомня една смешка:
- куче, кажи "мяу"
- грух
- егати коня

та в този дух - окотило се, ама аз не мога да разпозная животното излязло на бял свят. външно прилича на какво ли не, а се оказва, че всичко е измама и фалшива козина. подобно на фотошопнатите мацки в ялта/син сити.
уж било нещо тотално ново, много яко и нечупливо, а пък user32 било едно и също за всички версии, че и с еднакви "екстри".
повечето екстри са напълно неочаквани (подобно на супер мацка, която на сутринта се оказва мега-крокодил), ама някои май са си проектирани така нарочно.

дали някой ще обясни с по-прости думи каква е разликата между:
- 95/98
- NT-3.x
- 2000
- XP (home/pro/corp)
- 2003
- XP x64
- vista
- ... киста

някъде в тази джунгла вирее и .NET с цели два несъвместими рода, ама каква е връзката между братовчеди, зетьове, зълви, снахи, баджанаци, лилинковци и шуренайки? ясно, е че повечето не могат да се гледат по дефиниция, ама ако има табличка, ще по-инженерно някак си.

на мен все повече ми заприличва на франкенщайн :roll:
чудовище, сглобено набързо от различни части, трупосано с бели конци. щото все гоним срокове, все трябва да обещаваме нещо ново и да го пусем на пазара навереме, пък после ще го пачваме до посиняване. важното е на плаката да седи добре.
това го казвам като очарован потребител на х64 PRO, което се оказа 2003 с козметичен ъплифт до XP

Вто Дек 26, 2006 6:07 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
shell32, user32, gdi , driver model, kernel model, process model, и какво ли не е разликата.
иначе екстрите на x64 windows-ите са че може да си адресирате по-голям обем оперативна памет - нищо повече.
и след като си сложите 16 TB рамец- сигурно по-добре ще работи :) :lol:

иначе .net платформата - трябвало да измести java историите и некви уж екстри ... ( подчертавам уж )
-примерно пишеш си за десктоп машината и си пускаш същите глупости и на PDA-то и разни ам измислици ...
ама в един слънчев момент PDA-то имало нещо дето не се вика баш с тая .NET функция - и ти пак почваш да си модифицираш кода до мръкване ...

Та според мен си е крайно грозен начин да се одари секирата на кросплатформеното програмиране -- Windows-Linux и да се каже - "КВОТО СИ ПРОГРАМИРАТЕ - СИ ГО ПРОГРАМИРАТЕ ЗА WINDOWS --- дгд и т.н."
иначе реална изгода не съм видял ... от цялата тая раздувка ... - само C# тоя прекрасен език - как го омаскариха с тоя .NET ... тс тс тс ...

Даже за вбъдеще - ако пуснат C# като платформено независим език - къвто Java - мисля че спокойно ще го измести.

Вто Дек 26, 2006 6:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Sonic написа:
иначе екстрите на x64 windows-ите са че може да си адресирате по-голям обем оперативна памет - нищо повече.

абе не е само това. използвали са много научен подход да сговнят ситуацията.
нормалните 32-битови драйвери не са съвместими с х64, трябва си специални.
а повечето производители изобщо не им минава и през ума да ги дялкат (вероятно, защото трябва да си купят някакъв специален х64 девелопмент), нишо че win2003 е от 3 години на пазара вече.
но дори и програмите, които тръгват, понякога не работят.
пример: USB устройство, което работи през JUNGO драйвера. ъпдейтнах драйвера до х64 версия, през дебъг всичко е наред (устройството връща данни на съответните ендпоинти). програмата, която трябва да работи с устройството тръгва (не се чупи), но казва: не мога да намеря устройството. а то е там и си отговаря правилно. така, че има някаква концептуална объркация

Sonic написа:
и след като си сложите 16 TB рамец- сигурно по-добре ще работи :) :lol:

ами аз не искам да работят по-добре. искам просто да работят, така както пише в рекламата.
но изглежда и това е сложно

Вто Дек 26, 2006 7:02 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Sonic написа:
TheWizard написа:
тук не забива :)

const
bug: PChar = '\\??\\C: \\';

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var i: integer;
begin
for i := 0 to 10 do
MessageBox(0, bug, bug, MB_SERVICE_NOTIFICATION);
end;

Да - но мисля че има значение как Delphi разглежда тоя символен низ , и как C го разглежда...
трябва да се вземат напредвид тези разлики.
Плюс това Delphi има доста изпипан обектен модел и мисля че това е също пречка за подобни бъгове.

Делфи без да се приема за флейм е....боза! Това, че не се съобразява с флага MB_SERVICE_NOTIFICATION, не го прави изпипан.
Грешката не е от компилатора а в самата ОС. В случея става дума за хууууубава дупка в Client/Server Runtime Server Subsystem ( csrss.exe ). По последни данни става дума за неправина работа на функция в WINSRV.DLL.

Вто Дек 26, 2006 7:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
на Борланд С Билдер 10 - направо гаси РС-то ха ха
Ама защо натири Вистата веднага проблема го има още от вин2000

справка гугле:

A message was published by NULL about vulnerability in Windows on processing MessageBox() with MB_SERVICE_NOTIFICATION flag and message/caption beginning with \??\. Vulnerability seems to be memory corruption in kernel and causes system crash or hang after few attempts. It seems to happen because message is logged to event log and may point to some problem with event logs processing.

The problem is in win32k.sys' function GetHardErrorText, which tries to prepare EXCEPTION data for event log, and seems to be some very old debugging feature accidently left in production code since Windows 2000.

Вто Дек 26, 2006 7:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ами просто така видях новината: "вистата срутена от руснак". това, че го има от 2000 насам е чудесна новина
то 2000 вече май не се ъпдейтва, така че поне за него проблема е решен по сталински :P
това са го открили случайно на място, където не трябва да го има.
колко ли още неща има по тъмните ъгли?

но по-интересното е как по дяволите, може да се заобиколи хардуерната защита на процесора и един (не)правилен стринг да ребутне системата. май не ползват много от възможностите на процесора за защита?
щом с един месидж бокс можеш да ребутнеш, какво ли можеш да правиш от експлорера? :cry:
за каква надеждност иде реч изобщо?

Вто Дек 26, 2006 7:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@Dot:
Голям залък лапни - голяма дума не казвай....
или
На крива ракета - космоса е крив....
Тва последното ще взема да си го добавям като "Форум подпис"

извадка от Windows.pas:
{$EXTERNALSYM MB_SERVICE_NOTIFICATION}
MB_SERVICE_NOTIFICATION = $00200000;
{$EXTERNALSYM MB_SERVICE_NOTIFICATION_NT3X}
MB_SERVICE_NOTIFICATION_NT3X = $00040000;
.....
{$EXTERNALSYM MessageBox}
function MessageBox(hWnd: HWND; lpText, lpCaption: PChar; uType: UINT): Integer; stdcall;
......
function MessageBox; external user32 name 'MessageBoxA';

къде видя че не се съобразява с MB_SERVICE_NOTIFICATION-а

Вто Дек 26, 2006 7:54 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
но по-интересното е как по дяволите, може да се заобиколи хардуерната защита на процесора и един (не)правилен стринг да ребутне системата. май не ползват много от възможностите на процесора за защита?
процесторната защита не е някаква магия, и въобще не действа срещу драйверите и самата ос. като не си доволен от виндовса, мини на линукс, без пари е.

Вто Дек 26, 2006 8:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
аз си ползвам *BSD от 1992.
WIN ползвам като тъп юзер, защото много от софтуерите работят само на него.
и много се нервя, когато дори скъпи софтуери се чупят по 5 пъти на ден и съпорта почва да го суче като миглена кунева.
трбва да ги удариш с много голяма тухла по главата, че да си признят гафа и да ти кажат - ще го оправим следващата версия. мен какво ме топли, няма да седна да чакам месеци я...

да не би да искаш да ми кажеш, че е нормално MessageBox да работи на ниво 0 (като драйвер) ?

Вто Дек 26, 2006 9:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
не знам какво е нормално, но ти сам го каза "много от софтуерите работят само на него" що ли е така?

Вто Дек 26, 2006 10:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
не знам какво е нормално, но ти сам го каза "много от софтуерите работят само на него" що ли е така?

Ами халваджията за бозаджията! Далавера!

Вто Дек 26, 2006 11:32 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
евил рулз нали? :)

Вто Дек 26, 2006 11:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
по същата причина, по която ни управлява най-подготвената, най-доблестната, най-честната, най-съзнателната и най-градивната прослойка на обществото. но тава е съвсем друг въпрос

Вто Дек 26, 2006 11:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ааа - моля моля - циганите дето ни управляват са свърх интелекти под прекритие ...
и имат много планове за държавата на която са гости :)

Вто Дек 26, 2006 11:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
о, да ама как можах да забравя - талантливите и умните мизерстват, а тъпите и неграмотните властват :) ето да вземем например нас, великите българи, доказано вторите по интелигентност, винаги първи на олимпиадите, изобретателите на компютъра и на колата с вода, а насреща - тъпите американци, дето само могат да гледат опра и да набиват пица :)

Сря Дек 27, 2006 12:08 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща