|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:16 pm
Най-добро ръководство по С за начинаещи!
| Автор |
Съобщение |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
Не знам дали си забелязал, но вече сме Декември...
Не е лошо като изказваш мнение, което може да повлияе на избора на човек, който избор от своя страна, може за дълго да насочи живота му, та не е лошо в такива ситуации да можеш да изкажеш мнение без да използваш условно склонение!
Да не говорим колко далече от истината е това, което си написал... 
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Чет Дек 28, 2006 12:19 pm |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
ВеРеСии на компилатори има на sonsivri колкото щеш 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Дек 28, 2006 12:23 pm |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Ще помоля ако може да ми дадете линкове за някоя пълнофункционална версия на компилатор, поне докато навляза в нещата. След това сигурно ще мога сам да направя избор. Колкото до езика, твърдо съм решил да е С, защото доколкото съм запознат, е по-добър за програмиране на ниско ниво от Паскала.
|
| Чет Дек 28, 2006 1:11 pm |
|
 |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
@evc дължа ти извинение и аз съм с грешка, че не погелднах преди да приказвам. Последния път като го слагах не останах много впечатлен. Сега гледам че има значиелен improvement спрямо това което съм пробвал. Списъка с функциите (това дето го има на сайта им де) е наистина впечатляващ, стига да може наистина да се използва и да работи кадърно. И все пак няма поддръжка на 24-ки и на dsPIC.
Мисълта ми е че 99,9% от компилаторите поддържат 12-ки, 16-ки и една част от 18-ките (в редки случай 18-ки със USB или ethernet). Обаче всичко от класа на MikroPaskal което съм виждал основно става за работа с 12, 16 и няколко 18-ки. Рано или късно ще дойде ред да се пише за 24-ка и тогава пак се стига до момента с търсенето на компилатор който да може. Още повече, че не искам да насочвам никого към каквото и да било. Всеки сам си пробва и си решава с кой компилатор ще се чувства най-комфортно.
|
| Чет Дек 28, 2006 1:19 pm |
|
 |
|
mndsl
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Май 23, 2006 4:56 pm Мнения: 113 Местоположение: Варна
|
Ето ги. Стават за 12,16,18 версия. Имат си и кракове. Работят със сигурност, щото ги ползвам вече няколко месеца.
http://store3.data.bg/mndsl/software/Design/Hi-Tech/
|
| Чет Дек 28, 2006 1:34 pm |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Благодаря много. Довечера ще ги погледна.
|
| Чет Дек 28, 2006 1:51 pm |
|
 |
|
VSU
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 1:08 pm Мнения: 433 Местоположение: Казанлък
|
за мен е #1 HI-TECH за PIC пробвах и други ама кофти нещо ми се видяха (субективно е мнението ми не го приемай )
|
| Чет Дек 28, 2006 11:56 pm |
|
|