Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
DSP s USB интерфейс 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение DSP s USB интерфейс
Здравейте имам желанието да се занимавам с DSP и си търся такова.Спрях се на Blackfin,но разбрах,че няма USB интерфейс та се пак ми се иска да има такъв интерфейс.Спрях се на него заради цената му е ми се иска да бъде нещо сходно,се пак е за първи опити. :) Моля за мнение. :)

Съб Дек 30, 2006 8:09 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Първи опити въобще или първи опити с DSP. Защото ако нямаш опит с други контролери/процесори, да почваш направо с Blackfin няма да е много добре. Пък и то зависи за какво точно искаш да го ползваш - Blackfin са повече за аудио и видео обработка. Най-добре ще е да кажеш повече неща за да можем да ти препоръчаме най-подходящото за теб :) .

Съб Дек 30, 2006 8:16 pm
Профил

Мнение 
Ами като цяло първи опити с DSP въобще.Ми искам да мога да кача някакъв Linux и да имам USB,LAN,UART,SPI.... дори да не е много мощно но да е с приемлива цена. :)

Съб Дек 30, 2006 8:22 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: DSP s USB интерфейс
brum написа:
Спрях се на Blackfin,но разбрах,че няма USB интерфейс та се пак ми се иска да има такъв интерфейс.

Все пак има - виж ADSP-BF542, ADSP-BF548, ADSP-BF549, но не знам дали са ги пуснали в производство.

Цитат:
Ами като цяло първи опити с DSP въобще.Ми искам да мога да кача някакъв Linux и да имам USB,LAN,UART,SPI.... дори да не е много мощно но да е с приемлива цена.

Виж http://blackfin.uclinux.org/gf/project/bf1/ - това е и неговото описание - USB,LAN,UART,SPI,... :).
Ако ти хареса и решиш да го правиш - обади се.

Нед Дек 31, 2006 12:33 am
Профил

Мнение 
Има нещо,което не мога да разбера,за да имам USB като интерфейс не трябва ли да го пише в даташиита, в смисъл доколкото знам USB-то е хардуерно зависимо или не е така :oops: моля ви някой да ми разясни :oops:

Нед Дек 31, 2006 12:51 am
Профил

Мнение 
danov благодаря ти,решил съм да го правя и искам да те помоля за малко помощ защото ми е нова област DSP-to.Благодаря предварително

Нед Дек 31, 2006 12:53 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
@brum
честно да ти кажа не разбрах за какво ти е DSP?
искаш linux,usb,lan,uart,SPI.....като че ли искаш с контролер да се занимаваш......или ЦПУ .....

Сигналните процесори са направени само и само да правят бързи "сметки" - такава архитектура имат.
демек... обработка в реално време на някакви сигнали по някакви алгоритми....да ти намирисва на математика :?: а:?:
това,че напоследък се прави опит за интегрирането на различни по тип и интерфейс периферии в сигналните процесори, както и RTOS не им измества главното предназна4ение...
Та така...
ако си решил да се занимаваш с DSP по-добре започни да се запознаваш с разни алгоритми за фурие анализ ,цифрови филтри, компресия на глас/изображения.....
а пък за коя платформа....AD или TEXASS....може би не е толкоз от значение

Пон Яну 01, 2007 2:18 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]