Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Проблем с Proteus & Virtual Monitor 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Проблем с Proteus & Virtual Monitor
Здравияте колеги,

Имам един проблим с Proteus и не знам как да го реша. Писах до форума на фирмата, която го е направила, но не получих смислен отговор. Може би някой ще може да ми помогне.

Става въпрос за следното: опитвам се симулирам предаване и приемане на данни по сериен канал между ATMEL AT89-серия процесор и Virtual Monitor в Proteus. Искам да използвам софтуерен контрол на данните т.е. XON/XOFF контрол. Виртуалния монитор, обаче, не ще и да чуе за такъв контрол, макар че от Labcenter Electronics се кълнат, че го поддържа на 100%. Опитах със хардуерен RTS/CTS контрол и всичко е перфектно, но със XON/XOFF не става и данните се губят защото се препълва входно-изходния буфер.

В случай, че някой се заинтересова от този проблем, мога да приложа схемата и програмата, с която се опитвам да направя симулацията.

Благодаря ви предварително.

Поздрави.

Пет Апр 21, 2006 7:21 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Прилагай!
С коя версия си?

Съб Апр 22, 2006 1:19 pm
Профил

Мнение 
Версията ми е Proteus 6.5 SP5 with Advanced Simulation. Схемата, която прилагам е опростен модел на това, което се опитвам да реализирам на практика. Програмата също е опростена. От виртуалния монитор изпращам символи към процесора и той ги връща обратно като ехо. От файла MAIN.C се вижда, че след SETUP-a изпращам XOFF символ и би трябвало Виртуалния монитор да спре да изпраща данни, но на практика това не се получава. От форума на Labcenter Electronics ми казаха, че трябва да организирам софтуерен контрол върху входно-изходния буфер и когато той се запълни на изпратя XOFF, за да спре трансфера. Това съм го направил в пълната версия на схемата ми, но независимо, че изпращам XOFF продължавам да губя данни от препълване.

Не знам аз ли греша глобално или нещо не съм направил както трябва. Ще съм много благодарен на каквато и да е помощ.

Поздрави.

Прикачени файлове:
VM-test.zip [13.71 KiB]
202 пъти
Съб Апр 22, 2006 5:09 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Здравей
приложил съм един файл в него е описано на асемблер
при мен работи