Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Датчик за ниво на масло - тип??? 
Автор Съобщение
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение Датчик за ниво на масло - тип???
Моля за помощ от колегите които са по-автомобилно ориентирани:
Имам дефектирал датчик за ниво на маслото в картера на VW4 комби. Дефекта се е получил механично, и сега на компютъра се изписва "Check Oil Sensor" и си трупа грешки. На самия сензор е написан следния номер: 1J0907660 B. В сервиза казаха, че се произвежда само в една фирма в Европа и цената му е съответно 140евро. Въпросът ми е що за датчик е това - като тип? На външен вид представлява метална тръбичка с дължина 2-3см, която излиза от триъгълна планка и стърчи вътре в картера. Това, което аз се сещам е само ултразвук. Капацитивен не може да е, индуктивен няма какво да търси там, за оптика мисля е ясно, че не е. Моля, дайте някаква идея като какъв може да е датчика, за да помисля с какво, евентуално, мога да го заменя! Много би ми помогнало и ако някой знае какъв тип е изхода му - има три свързващи проводника, които излизат от него. Възможно ли е да е с токов изход и въобще дали е дискретен или аналогов?

Чет Яну 11, 2007 9:58 am
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
няма ли по автоморгите ?

Чет Яну 11, 2007 10:17 am
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог

Мнение 
И в Рено слагат подобна сонда,като дадеш на контакт,стрелка на таблото показва нивото на маслото 8O .

Чет Яну 11, 2007 10:30 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Виждал съм такъв на FIAT Regata - биметална пластинка през която тече ток, който е достатъчно голям да огъне пластинката и да изключи - самата пластинка си прекъсва веригата. Когато е потопена в маслото (нивото е нормално) не изключва, защото не може да се нагрее достатъчно. Компютъра (ако може да се нарече така) следи тока през биметалната пластина и ако няма такъв, вдига "аларма".

Чет Яну 11, 2007 2:27 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
и аз имам проблем с моят датчик на пежото - 307!!! понякога ми измерва нормално нивото, понякога /в повечето случаи/ показва, че е под нормалното ниво... Наистина ако някой се борил с такива проблеми - да каже!!!

Чет Яну 11, 2007 6:17 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
fuser написа:
и аз имам проблем с моят датчик на пежото - 307!!! понякога ми измерва нормално нивото, понякога /в повечето случаи/ показва, че е под нормалното ниво... Наистина ако някой се борил с такива проблеми - да каже!!!

Напръскай перата му към куплунга с контактен спрей. Може и да поогънеш перата малко за да правят по-добър контакт.

Пон Яну 15, 2007 3:05 pm
Профил

Мнение 
Ами има два вида.Такива които следят постоянно нивото и такива които дават сигнал само когато падне под минимума.Твоят най вероятно е от първият тип който е направен от два електрода които са потопени в маслото.Най-вероятно при падане на нивото се променя проводимостта между електродите.

Чет Фев 21, 2008 1:09 pm
Профил WWW
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение Re: Датчик за ниво на масло - тип???
ТекДока ми вади че се използва същия в почти всички автомобили от VAG групата, не би трябвало да е проблем да се намери от коли произведени между 95-02. Определено из моргите ще излезе нещо.
(Правилно са ти казали в сервиза, наистина пише само един производител)

Съб Фев 23, 2008 1:01 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]