Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Я ме светнете малко с DSP-тата... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Я ме светнете малко с DSP-тата...
...и по точно тия на MICROCHIP. Какво толкова има в тях, че Microchip толкова ги рекламират, за какво са ми нужни? Какви са тия скорости 200MHz, за какво да ги ползвам...

Пон Окт 18, 2004 7:32 pm
Профил

Мнение 
Абе то Mhz си требват, но доколко тяхното е DSP е спорен въпрос, не може да се мери с тексас, поне за сега. А DSP е Digital Signal Procesor, името предполагам само гово ри ... обикновенно имат ADC/DAC поддържат математика с плваща запетая, и разни др. благинки които са необходими при определени операции, примерно декодиране на MP3, обработка на изображения или различни аналогои сигнали .. но .. техните ... малко постни .....

Пон Окт 18, 2004 8:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
M, тва за името ясно, мене ми е интересно къде се позлва такава мощ...На Тексас какви са им предимствата?

Пон Окт 18, 2004 8:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе Тони ти е написал. Аудио, видео, компреси/декомпресия в реално време, разпознаване на говор, по сложна цифрова обработка на сигнали и пр. Как мислиш ако трябва да направиш декомпресия на цифрово видео (нещо с което до скоро компютрите трудно се справяха) в един видео телефон например, каква мощ ще ти е нужна - пикче? DSP та в момента се ползват традиционно и при управление на ел. двигатели. Има разни там закони за регулиране дето си искат сериозни сметки.

А Микрочип и 200 Mhz е като трабант със турбо. Къде го видя това? Най "бързото" им засега е 40Мhz (които няма да се учудя да са 10МIPS). Тия пичове запецнаха на тия 40 Mhz от няколко години и не могат да мръднат оттам. Проблем с Флаша според мен. Нещат да си сменят технологията явно. И като имаш предвид че при тях 40 е всъщност 10.

Пон Окт 18, 2004 8:41 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ooo абе трябват си бе. Сега примерно имам да управлявам един стъпков мотор в микростъпков режим, а освен това трябва да се изпълнява и определени логически функции. За сега експеиментите са с 877 ама само го връткам и то не много успешно, ще минавам на нещо по сериозно, просто не стига време за всичко което трябва да се прави, а се сещам за доста по сложни приложения.

Вто Окт 19, 2004 1:37 am
Профил
Аватар

Мнение 
Мда, аз малко се поомотах, май не са на 200... :lol:
Тъй де въпроса ми беше за приложенията, сега вече ми е ясно, благодаря за постовете 8)

Вто Окт 19, 2004 11:21 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]