| Автор |
Съобщение |
|
Antonini
Ранг: Минаващ
|
 Дайте идея как да се изпреварват тролейбусите
Горе където са четките на стрелките има ли начин нещо да се промени в конструкцията, такаче при разминаването на два тролейбуса в една посока, четките им горе да не се разкачват?
|
| Съб Яну 20, 2007 11:18 pm |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
|
| Съб Яну 20, 2007 11:36 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Преди 20-тина години, бяхме измислили такова нещо с един приятел.
така и не го пробвахме - контра въпроса от страна на тролейджийте беше : Абе дайте ми начин на тролея да не му падат презрамките, когато е сам на линията и не ме занимавайте с глупусти. 
|
| Нед Яну 21, 2007 12:04 am |
|
 |
|
zz_stefanov
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
Имаше го. Май беше патентовано от българи. Неприложено никъде.
Тролейбуса е возило което може да задръсти кръстовище и извън пиковите часове (във Варна не останаха такива h), поради което смятам че е със съмнителна екологичност  .
Имаше едни приказки, че подръжката на контактната мрежа и липсата на мобилност извън нея правят возилото не особено икономически ефективно, но истината за това може да се види само във сметките на траспортните компании.
Ако ме питате мен всякъкви превозни средства привързани към захранване или релси трябва да са по трасета извън автомобилния поток.
Успех 
|
| Нед Яну 21, 2007 9:39 am |
|
 |
|
Antonini
|
 |  |  |  | zz_stefanov написа: Имаше го. Май беше патентовано от българи. Неприложено никъде. Тролейбуса е возило което може да задръсти кръстовище и извън пиковите часове (във Варна не останаха такива h), поради което смятам че е със съмнителна екологичност  . Имаше едни приказки, че подръжката на контактната мрежа и липсата на мобилност извън нея правят возилото не особено икономически ефективно, но истината за това може да се види само във сметките на траспортните компании. Ако ме питате мен всякъкви превозни средства привързани към захранване или релси трябва да са по трасета извън автомобилния поток. Успех  |  |  |  |  |
ПРАВ СИ
|
| Нед Яну 21, 2007 9:49 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Абе ти пишка нямаш ли си, да си играеш с нея? 
|
| Пон Яну 22, 2007 12:31 am |
|
 |
|
trm_only_for_work
|
Вижте това с изпреварването има резон
Някои път тролея отзаде се съобразява с този отпреде
А по въпроса с пишката , може да му е омръзнало  :-_) ahahah
_________________ @HCL: "Авторьт не поема отговорност в случай на некоректна или непьлна информация. "
(1)всеки има право на мнение, но това не означава че всеки е прав
(3)не сте длъжен да сте съгласен с неговото мнение.
Защо трябва да Ви се напомня ?
|
| Пон Яну 22, 2007 2:42 am |
|
 |
|
Antonini
|
Имам си, и съм услужлив!...в случей, че скучаеш 
|
| Пон Яну 22, 2007 3:46 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Аз не скучая, имам си достатъчно занимания, ама ти се чудя на акъла. За една седмица три теми в този раздел на форума и все дъвкани дъвки.
Това, с разминаването на тролеите, ако това беше нужно, да са го направили до сега. Едва ли е нерешим проблем. Има една шопска приказка, която казва:
"Кое си требе, оно си сака".
А иначе да се опитваш да откриеш "перпетуум мобиле" си е наистина безполезно занимание.
|
| Пон Яну 22, 2007 9:51 am |
|
|