|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:24 am
Дрога - Станислав ме уплаши на тази тема!!!
| Автор |
Съобщение |
|
zz_stefanov
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
 Дрога - Станислав ме уплаши на тази тема!!!
Станислав ме уплаши с подписа си!
" 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. "
Аз като горд родител на два екземляра от младото поколение се замислих, те в кои от процентите се намират.
Знам, че проблема е жесток и да не ми се случва да ми замръзне усмивката. Приемам написаното в подписа за преувеличено, но наистина ли над 50% са опитвали. Дано не!

|
| Нед Яну 21, 2007 9:53 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
100% съм сигурен че над 50% са оптвали трева... но дрога ли е това?!... че за мен водката е по опасна от тревата, ако децата ти са опитали или даже често вкарват водки по спокоен ли ще се чувстваш?
П.С. Не пуша трева, да опитвал съм няколко пъти... наблягам на водката  ))
|
| Нед Яну 21, 2007 11:39 pm |
|
 |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
аз бих типнал на 80% и може би няма да сгреша. Важно е обаче да се разграничава между различните видове наркотици.
В този процент слагам т.н. "меки дроги" кьм които спадат всички деривати на канабиса (марихуана, ганджа, хашиш), Амфетамините (екстази), Халюциногените (LSD) и нека не забравяме най-разпространения представител на групата, алкохольт.
Сега всеки порядьчен баща трябва да са си зададе някои вьпроси относно вьзгледите си спрямо дрогите, младото поколение, упадька на света и прочие.
И ако някой попита какво е общото м/у изброените по-горе, отговорьт е че
1. всяка една от тези дроги, в по-малка или по-голяма степен вьздейства на начина по-който човек вьзприема околния свят. С две думи вкарва му CPU-то в Idle Mode, разбьрква някой друг SFR за да ошашави периферията и толкоз.
2. след RESET всичко се изчиства. Разбира се ако в периода, в който действа дрогата се спьнеш и паднеш под някоя кола, кофти...
3. вьзможна е психическата зависимост, но не и на физическа. Което означава, че след 3-4 изпушени цигари трева не се налага да увеличиш дозата на 30-40 за да изпиташ сьщия ефект, в което се крие и сьщината на физическото пристрастяване. Иначе казано 100г. скоросмьртница са си 100г. ефекта е един и сьщ.
4. като цяло от малко предозиране не се умира.
Предполагам вече се усетихте, кой представител на групата има най-опасно директно действие. Че всички са вредни по един или друг начин ясно, но от няколко цигари трева или 3-4 лексотана не се умира току така, а от елкохол менте?
Не че меките наркотици не крият опасности. Опасна е средата в която може да попадне човек покрай тях. И ако здрав разум и твьрд характер липсват, може да се трьгне по лоши пьтища. Но това се отнася до много аспекти в живота, не само до дрогите.
Да опиташ не е проблем, дори напротив, в определени ситуации си е престьпление спрямо живота да не опиташ. Проблемьт може да се крие в това дали ги опитваш за удоволствие или за да маскираш нещо. И всичко накрая зависи от характера и малко случайност, а характер се гради с житейски опит. Това което правим и това което решаваме да не правим. Дали е лошо или не.... То е като да скочиш с парашут. Винаги сьществува опасност да си строшиш главата, разбираш дали си струва едва след като си стьпил на земята.
Така че на дьртите вьв форума  пожелавам да се радват на успехите на децата си и да не приемат много тежко нещата които не харесват в тях. Нека не забравяме че едно дете е такова до определена вьзраст, след нея поема по свой пьт, кьдето сам трябва да взима някои решения. Колкото и мама и тати да ги боли понякога и да не разбират.
А Твьрдите наркотици са друго нещо. Там за всеки младеж, който ги е опитвал и не се отскубнал на време има по една трагедия. А там кьдето процентите са много трагедията е и за цялото общество. Физическата зависимост понякога може да се окаже по-силно от човешкия характер. Това не го пожелавам на никого. Тогава трябва твьрд характер и решителност граничеща с разруха и кой знае още какво.
Аз си имам своя теория относно борбата с наркотиците. Тази гадост носи много пари на кофти хора. Затова и борбата с нея е трудна, затова и трябва да се води твьрдо.
Не само от институции, но и от личности. Според мен човек прави глупости, предимно когато няма какво друго да прави. Затова и любовта, спорта, електрониката, книгите, работата би трябвало да са естествената защита срещо подобно саморазрушаване.
|
| Пон Яну 22, 2007 12:16 am |
|
 |
|
sthx
|
За какво престъпление говориш?
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Яну 22, 2007 12:25 am |
|
 |
|
HCL
|
За това което извьршва трезвеника когато казва "не благодаря не пия", когато всьщност му се пие, но нали е решил да бьде трезвеник. И все пак е вьпрос на гледна точка.
И ако каже, че не пие защото не обича. Вьпросьт е от кьде знае, че не обича ако не е опитвал. Но и това е вьпрос на гледна точка.
|
| Пон Яну 22, 2007 12:32 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Плашещото в една такава информация е че щом 98% са опитвали това говори че е разпространена и достъпна. И то за кого? За децата. Иначе много добре изглежда теорията "просто да опиташ". Но за някои деца това е фатално. И за тях е най-добре да не се прави ПЪРВАТА крачка.
Още веднъж си дойдохме на приказката: Скуката е мощен мотив за действие.
А сега да си дойдем и на една друга приказка. Не вярвам информацията от Станислав да е вярна. Най-малкото защото е много обща и популистки написана. Какво значи "98% от младото поколение"? Какво значи "младото поколение"?
По правдоподобно ми звучи "72% от младежите на възраст между 15 и 22 години у нас". Или поне в класа на Станислав.  Да не забравяме обаче че е въпрос на криворазбрана чест сред пишлеметата "да са опитвали" наркотици, каки, алкохол ... В една анкета "Опитвали ли сте наркотик" по училищата е напълно възможно да отговорят 98% "Да" келешите му с келеши.
|
| Пон Яну 22, 2007 1:32 am |
|
 |
|
trm_only_for_work
Ранг: Минаващ
|
1.Моят живот си е мой , твоя твой, техният - техен.
2.тревата - искат -> ок.
пробелните
- за тях, който ми говори че не били вредни да ходи да пуши и да се върне след 1 г, да го видя
- за близките им , защото тях ги е грижа
3.извода, пийте , дрогирайте се , но като се пре*бете ще разберете ,че не просто сте навредили на себе си , но ще съсипете и родителите си
аз така го виждам.
честно казано няма да навлизам в полемики, но може би наркотика ще вземе да стане като алкохола ... което е лошо.
лошо е , щото никога не съм имал нуждата да кажеш да пия, камоли за нещо по тежко опияняващо.
кефи ме , правя го
не ме радва , не го правя
Покрай шератон преди година лятото
едно дребно , дребно да е било 5,6клас не повече пушеше все едно така се е родило
15г - 9 клас значи пуши трева все едно нищо не е
17-18г в мойто училище си имаха хапчетата за нещо нормално
в тоалетните на ден все някои пуешеш трева
... нищо ново
в кой процент са ... твойте деца, ако ще да ги биеш да им говориш си зависи от тях...  Съжалявам ,убедил съм се,защото имам познати и такива , и такива.
Успех !
едит:
ейй правилно СКУКАТА !
то не еточно скука, до е безцелие, безсмисъл и безжеланието
нарочно слято
значи малко личен опит
17г момиче , което не че не може _нещо_ , но явно не иска
- пуши (цигари-тутюн , не трева  ), пие , купони и само това (към купоните слагам и по 2, 3 ходене по "КАФЕТА")
На въпрооса: Какво ти е интересно ? Какво искаш да правиш сега , да се занимаваш с , дори д а работиш нещо ?
след 1мин мислене ми каза че си падала по футбол , да играе  ? дива очуда
казах ок, познавам 2 момичете, който тренират женски футбо, искаш ли да те свържа с тях
- "аааа не "
???
Почнах малко тормоз, а това , а това , а тоав , нее ! не ще и не ще !
е бях очуден честно.
и пак казвам, защото не е средно статистическото 17г, но неще
а средно статистичекосто е точно така:
кафе, цигара, секс (абсолютно точно така си е), пак кафе , пак цигара и ... спане по някое врме
училището е супер, щто не е училище а е място за лафче
а да ви питам нормално ли е на 13 ,14г на почват да правят секс
ако ще и да имат физиката , ако ще да са се развили на 100%
като чувам какви бройки вадят някои 18г (1г по-малки от мене) девойки направо падам.
_________________ @HCL: "Авторьт не поема отговорност в случай на некоректна или непьлна информация. "
(1)всеки има право на мнение, но това не означава че всеки е прав
(3)не сте длъжен да сте съгласен с неговото мнение.
Защо трябва да Ви се напомня ?
|
| Пон Яну 22, 2007 2:30 am |
|
 |
|
sthx
|
По тая логика, престъпник може да се нарече и тоя дето не яде стъкла и говна. И как ще каже, че не обича да ги яде, след като не ги е опитвал?
Никога не съм пушил. Никага не съм пил концентриран алкохол. Дозата ми е една чаша вино. И нямам самочувствието на престъпник. Не ми е минавало през ума, че някой може да ме нарече прстъпник за това. Не се и гордея с горните неща. Това което трябва да влиза в устата е храна и вода. Останалото са перверзии. И с по-голяма степен на истинност - престъпления спрямо собствения си организъм и спрямо околните хора.
|
| Пон Яну 22, 2007 9:13 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Стига бе, сериозно ли го мислиш това?
|
| Пон Яну 22, 2007 9:15 am |
|
 |
|
JoroS
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
zz_stefanov, и аз съм на същия хал
Ама мисля, че засега твърдо сме в зоната на двата процента. Ако не броим алкохола в малки дози и ... адреналина
milenjs, алкохолът наистина е по опасен, най-вече поради факта че не се приема за дрога. А пристрастяването към него е много по масово, и много по жестоко.
|
| Пон Яну 22, 2007 9:29 am |
|
 |
|
Ки4о
|
@JoroS, и двете са достатъчно опасни - напушено хлапе взело колата на родителите си и каращо по пътя със желание да се прави на велик?Това си е реална опасност,че на всичко отгоре и се среща често.Тест за наркотици пътните полицаи не правят - виж за алкохол да.Просто трябва да има много строги закони и санкции,но в наща държава това за сега е утопия.Единствения контролен орган си остава семейството и евала на всеки родител който съумее да накара децата си да осъзнаят пагубните последствияот употребата на алкохол и наркотик ( без значение лек,тежък).
|
| Пон Яну 22, 2007 9:48 am |
|
 |
|
sthx
|
Не съм специалист, но мисля, че пристрастяването към тютюна е по-голямо от колкото към алкохола. Пристрастяването към алкохола се счита за болест - алкохолизъм. Цигарите обаче са узконен наркотик.
Колкото до тия 98% - вероятно са вярни, но за някоя елитна софийска гимназия. В по-малките населени места процентът на пушилите ще е към 2%.
|
| Пон Яну 22, 2007 9:57 am |
|
 |
|
JoroS
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Кичо, да ме прощаваш, ама май се опитаваш да ми светкаш ламбите за неща дето ... Щото комай децата ми гонят твоята възраст
Не че съм толкава докачлив, ама ти много се увличаш да обясняваш, без значение каква е темата 
|
| Пон Яну 22, 2007 11:06 am |
|
 |
|
velio
|
Ашколсун! Подкрепям с две ръце! 
|
| Пон Яну 22, 2007 11:09 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Колкото е по елитно училището толкова е по-висок процента. Нормално.
Абе проблема с тревата, в развитите държави са го дискутирали през хипи годините. И сега младите пафкат, ама вече на всички им е ясно, че с това оправия нема.
Чисто физиологичното действие на треволяка е по - безопасно и от твърдия алкохол и от стандартните цигари. Проблема е в психоматичното въздействие. Физическо пристрастяване към тревата няма (както към хероин или никотин например). Организма не изпитва нужда от доза (няма абстиненция). Но просто желанието на "келеша" да си направи веселото в диското, да "клати" 2 часа девойката без да свърши и пр. готини изпълнения водят до по - редовна употреба. А от прекомерна употреба на треволяк се затъпява. Което не е най-лошото. Гадното е, че поради затъпяването се губи усещането за опастност, опитва се и по-хард дрога и после надолу по пързалката, изкачването по която е адски трудно. Затова и казват че тревата е стъпка към по-хард дрогата. Не е задължително, но е доста вероятно.
Има и нещо друго - треволяка често се пуши с кеф, защото е забранено. По същия начин по който се пие - защото е забранено за малолетни. При младите забраната е като магнит. Доказан факт. Забрани му да прави секс и още утре ще си легне. Забрани му да пие и утре ще си дойде кютук. Отвътре им идва да вървят пряко забраните.
Интересен факт е обаче че трудно можете да намерите хора на зряла възраст да се пристрастят към дрога. Но към алкохол, пристрастяването става точно в тая възраст - т.е при тях нещата стават "по-правилата".
Абе какво си чешем езиците. 98% от форумците са се напивали до несвяст поне 10 пъти в живота си (колкото и дълъг да е). Каква е разликата от едно зверско напиване и едно яко напушване - физиологически първото е 100% опасно за живота (за разлика от второто), белите на околните които можеш да направиш и в двата случая са еквивалентни. Не че съм за легализация на тревата (нека си е забранена), ама алкохола е не по-малко опасен, а пък за него си трайкаме. Колко народ мре по улиците от алкохолни произшествия и колко от "тревни"?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Яну 22, 2007 12:18 pm |
|
|