Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Vypros? 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Vypros?
Zdraveyte. S mikrokontrolerite i po-specialno seriqta PIC 16 na Microchip se zanimavam otskoro i imam edin vypros na kojto ne mojah da si otgovorq ta reshih da potyrsq pomosht. Vyprosa mi e: vuzmojno li e s pomoshta na PIC da generiram vremevi interval i sys syshtiq pik da izmerq syshtiq vremevi interval? Ako nqkoj moje da mi pomogne kakto i da dade ideq kak moje da se osyshtestvi tova shte sym mn blagodaren. Izvinqvam se za latinicata.

Пет Яну 26, 2007 10:22 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Vypros?
Dumbledore написа:
Zdraveyte. S mikrokontrolerite i po-specialno seriqta PIC 16 na Microchip se zanimavam otskoro i imam edin vypros na kojto ne mojah da si otgovorq ta reshih da potyrsq pomosht. Vyprosa mi e: vuzmojno li e s pomoshta na PIC da generiram vremevi interval i sys syshtiq pik da izmerq syshtiq vremevi interval? Ako nqkoj moje da mi pomogne kakto i da dade ideq kak moje da se osyshtestvi tova shte sym mn blagodaren. Izvinqvam se za latinicata.

Не си извинен за латиницата........

Та по въпроса.... Отговора е ДА можеш.... а за конкретен пример първо трябва да кажеш поне колко е този времеви интервал, с какво ще го изменяш и колко ще го изменяш и т.н.
А между другото няма да е лошо да кажеш на какъв език пишеш , какъв пик ползваш, чел ли си му документацията и т.н.

Задай конкретен въпрос (по възможност на кирилица ) за да получиш конкретен отговор!!

Поздрави!!!

Пет Яну 26, 2007 10:28 am
Профил ICQ

Мнение 
Ами идеята ми е за една дипломна работа. Искам да измервам интервал от време на някакъв вход, а също и да меря напрежение на вграденото АЦП и после тия резултати се обработват. Работата е там че може да се наложи да изработва времеви интервал за калибровка и да се го мери със същия микроконтролер. Моята задача може да се реши и по други начини, но просто исках да попитам дали е възможно по принцип преди да се задълбочавам. А иначе не съм се спрял на конкретен процесор ама вероятно ще е ПИК 16 щото от тях си имам някакво понятие колкото и да е бегло и веротно ще си напиша програмките на асемблер. Иначе като си разработе проекта и имам трудности ще пиша и се надявам някой добър човек да помогне.

Пет Яну 26, 2007 12:39 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Пак нищо не се разбира но поне е на кирилица. Може всичко, само да знаеш какво е то, така както си го написла май и на теб не ти есъвсем ясно какво искаш да стане.

Пет Яну 26, 2007 9:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
възможно е да. микроконтролерите имат таймери, дори най-старите, и прекъсвания и ала бала. а по-новите имат директно модул за мерене на времена pwm/capture модул.

Пет Яну 26, 2007 10:41 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]