Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Проблеми с митници и Free Samples 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Mne
ToHu написа:
Кога го направиха на 22 бре ..... егати простотията, измисления Ши&^& ЕС ...... ахххх само напалм ....

Просто казваш че струва 1 стотинка и така го взимаш :)

Пет Яну 26, 2007 10:31 am
Профил
Аватар

Мнение 
Е какво да каже и на кого да го каже, като то винаги е придружено с фактура и вътре си пише реалната стойност?

Пет Яну 26, 2007 10:39 am
Профил ICQ

Мнение 
Дано дДимитър е прав, вчера поръчах едни части, по фактура ще са $56, дано минат .. не ми се занимава с тъпи митници, ако знаех щях да взема само каквото ми трябваше.

Пет Яну 26, 2007 11:17 am
Профил

Мнение E ?
Цецо написа:
Е какво да каже и на кого да го каже, като то винаги е придружено с фактура и вътре си пише реалната стойност?

Нали са самплес каква е тази фактура , аз ги получавах като подарък от фирмата безплатни , и вътре нямаше фактури и такива неща . :?
Накарай ги да ти пуснат фактура със същата стоиност за услуга опаковане на стока по интернет и по факс в митницата , а частите да ги опишат като безплатни :D
Ако е фактура за доставка тя се осчетоводява но няма нищо общо с митници . :idea:

Пет Яну 26, 2007 1:08 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Цитат:
Нали са самплес каква е тази фактура , аз ги получавах като подарък от фирмата безплатни , и вътре нямаше фактури и такива неща . Confused

Не знам какво си получавал, но винаги когато съм получавал семпли е имало фактура, в която е записано, че стойността е само за пред митниците и не се изискват никакви разплащания по нея.

Пет Яну 26, 2007 2:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И аз така.

Пет Яну 26, 2007 2:48 pm
Профил ICQ

Мнение Re: E ?
plameniv написа:
Нали са самплес каква е тази фактура , аз ги получавах като подарък от фирмата безплатни , и вътре нямаше фактури и такива неща . :?

А бе с митници няма оправия... Ако няма фактура се заяждат що няма фактура. Принципно в белите държави за да се избегне бюрокрация се слага фактура за примерно 1$ и изричната забежка "for customs purposes only".
Но нашите митничари и за това се заяждат "как така цената е такава".
Нашите митничари искат винаги да има фактура и то на реална цена, по възможност такава каквато те смятат че е реална...

Спирали са ми мои платки и ме питат "каква е цената на тая платка?". Как да обесня на тъпия митничар че това е протип и за него са изхарчени безумно много пари, но тия пари не са скрити в самата платка....
Веднъж ми спряха една 1394 карта със съвсем истинска цена от 20$ и съвсем реална фактура. Отваря митничаря един броузер и ми показва разни 1394 карти от преди 10-на години дето са стрували по 200-300$. Лъжиш ме вика! Казвам му, дай ми 20$ и е твоя, а пък ти си я продавай на 200 - отказа се от далаверата, пусна комисия която оцени картата на 70$.
Не ме е яд за парите, те не бяха чак толкова много, ама нервите и врето дето си губя просто да те подлудят... И най-гадно ми става като се заядат за нещо малко...

Пет Яну 26, 2007 3:29 pm
Профил
Аватар

Мнение каква митница какви 5 лева
ST е европейска фирма ако са ти пратили пратката от европа и 1000 EUR да пише вътре не се минава митница, виж ако идва от Malaysia или HK е друго

Пет Яну 26, 2007 4:04 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Добре де ако доставчика е европейски за какъв чеп му пише фактурата в долари?

Пет Яну 26, 2007 5:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
За съжеление, семплите ги пращат от щатите.

Пон Яну 29, 2007 11:36 am
Профил
Аватар

Мнение 
Преди 2 дни, колет пратен от мен с обявена стойност 60$ и 45$ транспорт е пристигнал благополучно и е нямало разправии с митници. Става въпрос за Пловдив. Явно наистина си правят каквото си искат сега в тоя преходен период. Така, че ако на някой му се заядат за суми по-малки от 60$ - разправяйте се 8) .

Пон Яну 29, 2007 4:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Честно да ти кажа, извадил си късмет.

Пон Яну 29, 2007 6:06 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
ми колеги кво да кажа ....за зампълите..
явно има неяснотии по митниците ..пък и е до късмет..
миналата седмица си поръчах от AnalogDevices чип stereo усилвател и един за мониторинг....и днес си дойдоха като стой та гледай...
все пак говорим за 1-2 чипа както се прави заявка за мостри с цел прототипи... а не една торба чипове....тогава може и да има проблеми
а явно си е до умения на локалният дистрибутор как ще оформи изходящата пратка.

Сря Яну 31, 2007 11:10 am
Профил

Мнение 
И моите са пристигнали без проблем, това е добре ... сега и платките да излязат ......

Сря Яну 31, 2007 10:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
MYXATA написа:
ми колеги кво да кажа ....за зампълите..
явно има неяснотии по митниците ..пък и е до късмет..
миналата седмица си поръчах от AnalogDevices чип stereo усилвател и един за мониторинг....и днес си дойдоха като стой та гледай...
все пак говорим за 1-2 чипа както се прави заявка за мостри с цел прототипи... а не една торба чипове....тогава може и да има проблеми
а явно си е до умения на локалният дистрибутор как ще оформи изходящата пратка.

Нищо общо няма локалния дистрибутор - всичко зависи от това дали на митничаря жената му е пуснала вечерта, колко точно е изпил преди това, дали шефа го е нахокал сутринта, дали навън вали, дали ББ са го давали сутринта по ТВ, кризите в Близкия Изток, дали на Бен Ладен му расте брадата по план, озоновата дупка... и др. все така важни фактори.

Чет Фев 01, 2007 10:43 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща