| Автор |
Съобщение |
|
teglicho
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 09, 2005 11:08 am Мнения: 245 Местоположение: Blagoevgrad
|
 Помощ за една полиграфска машина
Здравейте
Ще се опитам да обясна някак за проблема си. Става дума за една полиграфска машина за печатарски плаки. Има вакум помпа която измуква вуздуха от един "мех" и пристиска плаката плътно до стъклото. Целта е да се подържа под налягаме между -0.5 и 1 атмосфера. Машината частично е здрава и искат да се възтанови. Знам че това което ви питам е няколко реда на асемблер но може някои да се е сблускал с проблема. Има часовник за отчитането на налягането в изходна позиция ключа Б1 при -0.5 е изключен а Б2 при -1 е включен. Мащината има един контакор 220V 50Hz и паралелно на бобината има свързан диод според мен де SY320/5 има един резистор които не се знае каде и на часовника са му откачени жиците. Процеса е следния с понижаване на налягането при достигане до -0.5 Б1 се включва и Б2 си оставя включен при достигане на -1.0 Б2 се изкючва и Б1 си е включен тук трябва да се спре вакум помпата и да започне спадане на налягането. При по малко от -1.0 Б2 пак се включва и Б1 си е включен. Помпата трябва да се включи отново при по ниско налягане от -0.5 където Б1 се изключва а Б2 си е включен и така трябва да се подържа налягането. Как ли не ги въртях но не стигнах до смислено нещо
Благодаря
|
| Съб Яну 27, 2007 6:26 pm |
|
 |
|
JoroS
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Я пробвай пак да го обясниш. Ама си го прочети, след като го напишеш 
|
| Съб Яну 27, 2007 10:08 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Мен ми изглежда като доста прост П(И)Д регулатор...
|
| Нед Яну 28, 2007 12:25 am |
|
 |
|
teglicho
Регистриран на: Сря Фев 09, 2005 11:08 am Мнения: 245 Местоположение: Blagoevgrad
|
Така си е както съм го описал. Хубаво ще бъде яко някои случаинео е ремонтирал подобно нещо Странното ми беше че има жичен резистор във веригата на контктора и паралелно на неговата бобина диод. Направих го с още едно допълнително реле с един нормално затворен контакт, но ми се искаше да опитам да я възтановя по оригинална схема ама ...
|
| Нед Яну 28, 2007 9:16 am |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
Говориш вероятно за машина за контактно копиране на филм върху плака, Вероятно е стар модел, защото при новите помпата работи постоянно. Не е необходимо регулиране в тези граници за които говориш. Целта е притискане на филма към плаката, и колкото по-голямо е разреждането, толкова по-добре, и без това не можеш да постигнеш повече от 1 атм. разреждане. Стига помпата да може да работи постоянно, става въпрос за цикли от по 1 минута.
|
| Нед Яну 28, 2007 2:09 pm |
|
 |
|
JoroS
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Съвсем не случайно се занимавам и с ремонт на полиграфска техника. Та затова, ако обясниш смислено какъв ти е проблема, ще ти кажа как да го разрешиш.
|
| Пон Яну 29, 2007 10:00 am |
|
 |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
а часовника за чий е?
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Яну 29, 2007 2:09 pm |
|
 |
|
Dimiter
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 3:18 pm Мнения: 309 Местоположение: Sofia
|
Обърни се към бат Joros, аз също имам опит по темата ,но ще замълча почтително освен ако не забележа нещо с което аз съм се сблъсквал при копирамите.
Има една подробност при тях (дано помогне) часовника за реално време се умножава по коефициент свързан със реалното представяне на UV лампата
и е нормално да не отговаря на истината, но най добре е да кажеш повече подробности и евентуално модел
|
| Пон Яну 29, 2007 10:26 pm |
|
 |
|
teglicho
|
 Благодарности
Благодаря ви за помоща. Работата беше спешна и реших проблема с допълнително реле и всичко работи идеално.
Нека модераторите да предценят дали да изтрият темата.
|
| Вто Яну 30, 2007 9:48 am |
|
|