|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:09 pm
| Автор |
Съобщение |
|
zax
Ранг: Популярен
|
Sirius-B
AC-161BYILY-H /от Comet/
като се зачетеш в описанието на Ampire
ще видиш че последната буква -Н дава точно това, че е в разширен темп. диапазон -20 - 70 /ооп моя грешка, то било до 70  /.
все пак ме урежда...
аз търся подобен с i2c комуникация, ама явно май няма да намеря ....
и ще се примиря с малко усложнения хардуер /което не е толкова страшно  /
_________________ бързина, това е да бръкнеш 100 пъти в контакта за 1секунда и да не те хване тока .....
|
| Пон Яну 29, 2007 6:32 pm |
|
 |
|
alexandro28
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Юли 28, 2006 12:06 pm Мнения: 33 Местоположение: Sofia
|
И сега един много тъп ламерски въпрос ,на какво се дължи слабото светене на ЛСД.Погледнати под ъгъл сигментите се виждат добре ,а когато ги погледнеш фронтално са адски бледи и почти не се виждат 
|
| Чет Фев 01, 2007 10:55 am |
|
 |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
alexandro-alexandro.... това дето го разправяш ми намирисва на лош контраст! слага се потенциометър и се върти докато почнеш да го виждаш добре!
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Фев 01, 2007 11:36 am |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е кажи кой дисплеи и как си го вързал де... Да не сме врачки.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 01, 2007 12:55 pm |
|
 |
|
alexandro28
|
 Постановката е следната ,става въпрос за 4 редов многофункционален дисплеи на калибровъчен мултимер Бениннг.бедата е ,че му е подадено по-вискоко захранващо напрежение от ТЕС (батерията била изтощена и хората го захранили от тес 13 ,но по погрешка му подали около 20волта)
Намерих на входа пробили 2 СМД диода ,смених ги и уреда запали ,всичко работи ,мери верно и точно ,но:Дисплея няма контраст ,едва се вижда ,погледнат под ъгъл е ок,обаче ,фронтално е блед и почти не се чете .Ей това ми е болката ,а честно казано не съм много светнат с ЛСД-тата,дисплея е с вграден драйвер и го клати един процесор 
|
| Чет Фев 01, 2007 1:14 pm |
|
 |
|
didofen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Вто Юни 27, 2006 11:13 am Мнения: 381 Местоположение: Варна
|
и според мен въпроса е в контраста. ако има потенциометър, добре. ако не, нз. обикновено самия дисплей си има отделно захранване, и е възможно да е изпушило и нещо там, виж при захранването на дисплея. пак някои диод, или директно, или към потенциометъра.
ако има пове4е потенциометри, не ги върти произволно. има входови, за осигуряване калибровка на обхвата и т.н. можеш да си разместиш уреда така.
|
| Чет Фев 01, 2007 3:19 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
Всички LCD-та (вграден контролер) се нуждаят от отрицателно напрежение от -5-6 до -13-14V в зависимост от модела, с което се регулира и контраста. Повечето от моделите си го произвеждат сами с вграден генератор, като при по-старите напрежението от този генератор е изведено на отделен пин и от там през тример се подава на съответния вход на дисплея, за да може да се регулира контраста. При по-новите модели, регулирането става софтуерно. При теб по-вероятно е с потенциометър или твърд делител. По модела на дисплея (който все пак не си цитирал, тайна ли е някакава?!?!) ще видиш на кой пин ти излиза това напрежение, ще откачиш този пин от останалата схема и ще го измериш. Ако липсва отрицателно напрежение (което е и най-вероятно) значи е изгорял генератора, но не е проблем с едно транзисторче (блокинг генератор) или със специализиран чип (капацитивен умножител - препоръчвам ти този вариант) да го изработваш външно.
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Пет Фев 02, 2007 6:48 am |
|
 |
|
alexandro28
|
Дисплея не е никаква тайна ,сега уреда не е при мен в сервиза е ,тримери и други подобни няма ,това дигитален прецизен калибтаторен мултимер за скромната сума от 1500 евро ,тъй че много ми се иска да го направя .Най верятно контраста се регулира от самия драйвер .когато ресетна проца светва целият дисплей и то с нормален контраст ,но това е само по време на ресета ,след това продължава с намален ,почти до нула контраст .довечера ще дам пълно инфо за дисплея и как се клати ,Благодаря на всички ви за отзивчивостта 
|
| Пет Фев 02, 2007 10:17 am |
|
|