Най накрая се спрях на ICCTYNI,което ми хареса защото прилича на CodevisionAVR.Има си aplication builder с който лесно се инициализират тактова честота,портове pull-up резистори , таймери , аналоговия компаратор и прекъсванията.Генерира се готов файл в които да се допише програмата за прекъсване, ако има такова и основното тяло в while(1) {...........}.Сблъсках се с един тъп и нелогичен проблем и затова реших да го споделя с вас,за да не си биете главата ако ви се случи.Направих си паралелния програматор за AVR който е описан на сайта
http://elm-chan.org/works/avrx/report_e.html със всичките му адаптери,понеже вече си изпатих от този пин RESET.Работи перфектно и страшно бързо програмира за някакви си 1 -2 секунди в зависимост от големината на Hex файла.За мое голямо учудване Hex файла който ми генерира ICCTYNI се оказа нешо проблемен и при опита да програмирам чипа ми даде " Hex format error".Прегледах опцията на компилатора и се оказа че е зададен INTEL Hex format,дотук нищо обезпокояващо.Прегледах с Notepad Hex файла и го сравних с такъв генериран от AVR studio.Последните редове винаги завършват с 1FF.Направи ми впечатление че при моя случай последните два F-a,бяха с малки букви ето така 1ff .Поправих ги с главни букви в Notepad и съхраних Hex файла така.Сега всичко е ОК,но така и не можах да си го обясня това,не би трябвало да има значение дали буквите са главни или не.Някои от вас могат да ми се посмеят ,но факта си е факт.