|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:24 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Интернет търговия по Български ...
| Автор |
Съобщение |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
 Интернет търговия по Български ...
по новините тази вечер съобщиха за поредния законов абсурд сътворен от нашите законотворци
според закона за защита на потребителя не може да се приема авансово плащане при интернет търговия!
т.е. търговеца праща стоката и чака до 7 дни купувача да я плати  търговеца бил защитен от този закон защото задължавал купувача ако не плати стоката да я върнел обратно, като го чух реших че е шега но потърсих и намерих това:
http://internetreklama.com/internet/e-trade/absurd-zzp/
ако това наистина го наложат предполагам че всички интернет магазини в БГ скоро ще затворят
|
| Сря Фев 28, 2007 8:44 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това се нищи от един месец вече. Май се оказва че и в ЕС има някаква подобна директива. Но никой не я спазва естествено - а ние пак ще се правим на по католици от папата.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Мар 01, 2007 12:10 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Бях чул за такова предложение, но изглежда че не само предложение ами са го приели....
Ще ми се да видя самия закон, защото не мога да повярвам че може да има подобна ПРОСТАЩИНА.
Аз не виждам как подобно нещо може да се приложи на практика - абсурд, това ограничава свободата да се сключват сделки.
Най-вероятно някой явно не разбрал как се прави търговия на запад. Наистина дребните търговци не получават парите си веднага, даже не една седмица ами в повечето случаи около месец. Поне моя акаунт е при тия условия - чакам си парите един месец, през който клиентът може да рекламира сделката. Ако имам рекламация, не получавам пари, но трябва да уведомя банката дали съм изпратил стоката. Ако докажа че съм изпратил, банката доколкото знам май не връща парите на клиента докато той не докаже че ми е върнал стоката. За мой късмет досега не ми се е случавало да имам рекламации...
Но доколкото знам, това е практика а не закон. Вероятно има закон, който задължава банките да гарантират сделките и те просто се застраховат да не дават пари докато не са сигурни че всичко е ОК. Предполагам ако съм голям тъговец, мога да се договоря с банката да ми превежда паричките веднага....
Не разбирам как нашите депутати си представят нещата. Каква защита, какви 5 лева? Интернет търговията по същество са банкови операци. Да задължат банките да гарантират сделките и да ги оставят те да си определят условията. И търговеца и клиента може да са фантоми, но банката няма как да е фантом. Освен това няма директна сделка купувач-продавач. Клиентът може да си твърди каквото си иска, но аз пращам стока само след като банката ми потвърди че е приела плащането. Така клиент няма как да ме излъже щото аз с него работа нямам... От друга страна аз няма как да излъжа клиент, щото той ще направи рекламация и аз няма да получа пари.
|
| Чет Мар 01, 2007 12:50 pm |
|
 |
|
lz
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Фев 02, 2007 2:57 pm Мнения: 139 Местоположение: София
|
Тия дали знаят от къде се включва компютъра 
_________________ LZ
|
| Чет Мар 01, 2007 1:06 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
нищо добро не чака ЕС с такъв комисар
като си я знаем колко струва кунева, и приложим принципа на подобието и за другите комисари, нещата в комисарията на ЕС са трагично зле
снощи я мернах госпожата по новините (мноо беше подпухнала нещо, горката. явно и е зор да изяде заплатата си)
даваше пример с някакъв холандски сайт, намиращ се в германия (разбирай: .nl сайт хостнат в германия)
имало някакъв проблем, от офиса на кунева се обадили по телефона, пратили писмо и сайта изчезнал.
не че са решили проблема на клиента...
|
| Чет Мар 01, 2007 1:24 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Напротив решили са го по сталински 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Мар 01, 2007 2:00 pm |
|
 |
|
3aek
|
най-вероятно те не знаят как се прави търговия вообще, да не говорим за интернет, където всеки може да е анонимен и да поръчва на воля, след седмица да го търсят а дори да го намерят при бъларската правосъдна система ще минат още 7 години докъто го осъдят и си вземат парите
|
| Чет Мар 01, 2007 2:58 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|