Отговори на тема  [ 59 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Нов геноцид .... генно модифицирани храни. 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
Nikola Kirov написа:
Много от постовете ти в тази част на форума си миришат на технофилия :)
Изчети си ги и може да разбереш нещо за себе си. Не знам дали ще ти хареса.

ако ти миришат на технофилия, значи носът ти не е в ред.

Абе намирисвали.... директно си смърдят на психопатия.

Вто Мар 13, 2007 10:48 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
аз прилагам научния подход на пълното изчерпване. в метро ходя с тефтерче каква луканка НЕ трябва да купувам. вече 4 страници са изписани, надеждата намалява с всяка покупка

Давам дамаджана ракия за ксерокопие на тефтерчето.

Вто Мар 13, 2007 11:58 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
мисля че би имало голяма полза от един потребителски форум, където хората да дават обратна връзка за продуктите които купуват, мисля че ако това стане някои фирми ще ги затворят за нула време или ще си сменят имената през 3 месеца :)

Вто Мар 13, 2007 12:48 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Ако съотношението на храните е 1/4 както Димитър посочи, това е нереално. Няма такава разлика, тоест не е реална. Поне половината от цената на органичните храни е надута и нобоснована, но отговаря на модните тенденции. Поради свръх теглото на доста янки, модата придобива особено големи размери, а е стара истина, че колкото е по-заможен човек, толкова по-добре се храни...Органичните храни имат друга таргет група в Щатите и затова са 4 пъти по-скъпи. Реално, себестойността им е в пъти по-ниска.
Принципно не виждам нищо добро да се консумират генно-модифицирани храни - тоест не виждам смисъла, а вреди колкото искаш. ХВ промишленост има достатъчно ресурси, механизация, автоматизация, и други ресурси за да не прибягва до тази мярка, ако разбира се игнорираме все по-нарастващата лакомия на световните корпорации. По мое мнение България има далеч по-важни проблеми от това да се занимава с ГМО (генно-модифицирани организми) и имаме достатъчно ресурс да не го прилагаме поне в следващите 200 години. Имаме хубава и плодородна земя, разнообразен климат, свободна обработваема площ.
Цецо, не съм съгласен с теб, че държавата не трябва да се меси при избора...Ако нещо е вредно, държавата е тази която трябва да формулира ясно и точно какво може и какво не. Ако зависеше от мен, да съм спрял отдавна всички мошенически предавания с врачки, гледачки и прочие идиотщини. Функция на държавата е да се грижи за "социалната хигиена" на хората, иначе ако за всичко ще абдикира от функциите си кучета а яли. Това, че има по-лекомислени, глупави или будали, не означава че трябва да се поощрява тяхното преебаване по всевъзможен начин. Защото след 20-на години току виж сме станали наполовина....

@Никола, не знам защо бъркаш технофилията с разума или по-скоро липсата на такъв. Назовавай нещата с истинските им имена;)

Вто Мар 13, 2007 2:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
¶ написа:
От ядене на генно-модифицирани храни се стига до тук: http://www.slackpack.net/?q=node/288 :ANAL:

тц тц тц, машалла кьопоолар! ей такъв да им влезе на екопоклонниците :twisted:

Вто Мар 13, 2007 2:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
По тази точка всички сме в един кюп.

П.П.
@zaphod я си разкажи по-добре как и защо пострада от еколози. :axe:
Да не попаднаха бащините земи в натура 2000?
Строеж ли ти спряха?
Съвсем сериозно питам.

Вто Мар 13, 2007 2:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
rumen написа:
По тази точка всички сме в един кюп.

П.П.
@zaphod я си разкажи по-добре как и защо пострада от еколози. :axe:
Да не попаднаха бащините земи в натура 2000?
Строеж ли ти спряха?
Съвсем сериозно питам.

Чете разни книжки и се впечатлява момчето. :twisted: Не, че еколозите, както и всички останали фанатици, не трябва да идат в газовите камери.

Вто Мар 13, 2007 3:50 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
и някой да обесни на тъпите американки це като дъвчат тиктак и пият безалкохолна кола

Само да вметна, че колата май по принцип си е безалкохолна. :) Иначе, доста хора предпочитат вкуса именно на диетичните коли, защото леко нагарчат и не са чак толкова сладки. Имах един колега, който издумкваше по 2 л. кола лайт, викам му - не пий толко химия, ше се отровиш, а той - ми тази ми харесва, нормалната ми е твърде сладка. :)

Вто Мар 13, 2007 3:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Имате щастието да пиете Кола със захар и не толкова сладка. Тук нормалната Кола е със царевичен сироп, т.н. HFCS и в една кутийка от 330мл има еквивалент на 40 гр. захар. Първо, че е много по-сладко и второ е много вреден тоя HFCS, който пък е една от основните причини за формата и теглото на повечето американци. Та затова хората предпочитат да пият диетична кола (или подобни от другите марки) пък ако ще и да е с четворен хамбургер с половин кило кашкавал и пържени картофи :) .

Вто Мар 13, 2007 6:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:

Чете разни книжки и се впечатлява момчето. :twisted: Не, че еколозите, както и всички останали фанатици, не трябва да идат в газовите камери.

кви книжки бе? :o
а за фанатиците не си прав. те са полезни, особено в армията. много по-вероятно е наемника да предаде командира си, отколкото фанатика. е, разбира се разни отвеяни хуманисти смятат че всеки човек трябва да е мислещо същество, обаче това са глупости.

румене, относно въпроса ще не харесвам зелените. долу горе по същата причина поради която астрономите не харесват астролозите, или пък лекарите не харесват екстрасенсите. макар че има разлика. астролозите и екстрасенсите са общо взето по-тъпи, докато има доста умни природозащитници. дейността на екстрасенсите и астролозите не ме бърка, тъй като тя засяга само абдалите които им вярват, обаче еколозите влекат последствия за всички, например спирането на аецовете и толерирането на бездомните кучета. забавното е че еколозите мъркат и срещу вятърната енергия, понеже перките убиват много птици. с една дума факторите са много, но основно ме дразни това че всъщност те само се прикриват под приказките за "опазване на ресурсите" (което звучи разумно), а всъщност истинският им мотив е религиозен в основата си, те служат на "Природата", която съвсем буквално персонифицират, и която ние мърсим със деянията си.

Вто Мар 13, 2007 7:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
с една дума факторите са много, но основно ме дразни това че всъщност те само се прикриват под приказките за "опазване на ресурсите" (което звучи разумно), а всъщност истинският им мотив е религиозен в основата си, те служат на "Природата", която съвсем буквално персонифицират, и която ние мърсим със деянията си.

а аз имам и впечатление че някои от тях добре кешират тяхната еко дейност т.е. еколози на повикване

Вто Мар 13, 2007 8:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
3aek написа:
а аз имам и впечатление че някои от тях добре кешират тяхната еко дейност т.е. еколози на повикване

може и да има такива, но те са просто келепирджии и не са опасни сами по себе си. даже са полезни, тъй като помагат за дискредитирането на истинските идеалисти :D

Вто Мар 13, 2007 8:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Имате щастието да пиете Кола със захар и не толкова сладка. Тук нормалната Кола е със царевичен сироп, т.н. HFCS и в една кутийка от 330мл има еквивалент на 40 гр. захар. Първо, че е много по-сладко и второ е много вреден тоя HFCS, който пък е една от основните причини за формата и теглото на повечето американци. Та затова хората предпочитат да пият диетична кола (или подобни от другите марки) пък ако ще и да е с четворен хамбургер с половин кило кашкавал и пържени картофи :) .

О, не се заблуждавай, царевичният сироп (т. нар. глюкоза) е по-евтин от захарта и почти няма сладко изделие, в което да не се слага. :)

Вто Мар 13, 2007 8:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Даже мога със сигурност да твърдя че колата у нас се прави с такъв сироп - от завода "Царамил" в Разград денонощно пътуват едни цисатерни към заводите на кока-кола (с надпис Hoyer). Аз и затова не пия кола ...

Вто Мар 13, 2007 8:57 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
О, не се заблуждавай, царевичният сироп (т. нар. глюкоза) е по-евтин от захарта и почти няма сладко изделие, в което да не се
слага. :)

Да де, ама аз съм останал с впечатлението, че в БГ не се ползва това нещо, защото е забранен в ЕС. Явно съм се бъркал - толкова по-зле :) .

Вто Мар 13, 2007 9:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 59 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща