|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:22 am
Нов геноцид .... генно модифицирани храни.
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Не трябва да пиеш нищо безалкохолно - т. нар. студени чайове, натурални сокове и всичко останало са подсладени с това.  Слагат го и в сладкарски изделия (макар, че не 100%, щото вкуса ще е гаден) и изобщо навсякъде. Все пак е горе-долу натурално, макар, че има доста химия в процеса.
|
| Вто Мар 13, 2007 9:04 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Що па да е забранено.  Ползва се още от преди соца, после по време на него и сега. Майка ми бачкаше в единия от двата комбината за глюкоза. 
|
| Вто Мар 13, 2007 9:06 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Дето ми я препоръча - "Състояние на страх".
А фанатикът на бойното поле е камикадзе - полза от него минимална. На фанатиците им е изключено чувството за самосъхранение, за това са просто пушечно месо.
|
| Вто Мар 13, 2007 9:09 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
|
| Вто Мар 13, 2007 9:37 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз познавам хората, дето успешно продаваха по 4 тира на седмица с "течен пушек".
това е добаква, която се разтваря с вода и моде да е до 30% от кебапчета, самлами, кренвирши и т.н.
внос от холандия с всички европейски сертификати
|
| Вто Мар 13, 2007 10:36 pm |
|
 |
|
zaphod
|
състояние на страх излезе миналата година. може да провериш в дира ако ти се занимава, в клуб фантастика имаше няколко флейма на тема екология от преди 2-3 години, и в тях позицията ми беше същата. там обаче имах още няколоко единомишленика и си правехме хубав моряшки бой със опонентите
а за фанатиците не ми се спори, но ако искаш преврат и фашиски режим, без фанатици няма да минеш 
|
| Сря Мар 14, 2007 12:04 am |
|
 |
|
CM600
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 9:35 pm Мнения: 152 Местоположение: Варна
|
Тъкмо сладко сладко си сърбах 2л количка и ме секнахте с тез писания. Ако някой знае какво слагат във водката моля да си трае 
_________________ LDAA
|
| Сря Мар 14, 2007 12:40 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе толкова години сте си папали и пили без да занете, сега като знаете какво ще стане, да занете какво има в колата, но какво ли иа в нещо друго ... или кремвиршите на сачи са кофти, а какво ли има в луканките на бониоборот, в смисъл във всичко сигурно има по нещо не мого плезно, на и с него и без него , т.е. без знанието за него си г рупаме и докато някой не ни каже не ни пука, това според мен е преувеличаване на дребни факти. Като отровните фъстъци, голяма паника, дай да не ядем фъстъци, ми няма аз да изям целия тир я, пакет два, килограм ефкта е нулев или клонящ към нулев. Нервите които хабя докато стигна от точка А до точка Б сигурно ми скъсяват живота много повече от 10 кг отровни фъстъци ..... в днешно време според мен стреша е много по нездравословен и на вредните влияния от него всичко останало е като хрема по време на чумна епидемия.
Аз лично ям каквото ми е вусно и както ми е вкусно, няма никакво намерение да живея 200 години, пък и да има все тая, така че предпочитам да ми е добре сега, пък като дойде време да се мре ще се мре, чудя се кое е по вероятно да хвана рак от хранителни продукти с химия или да ми се откачи гума докато карам с 200 ... все си мисля че второто е по вероятно, но това не ми пречи да продължавам да го правя така че ..... не бъдете такива песимисти и не се вманиячавайте толкова.
|
| Сря Мар 14, 2007 12:55 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
тия същите пичове, дето продаваха течен пушек, сега продават ракиени есенции. с тирове
няма да казвам на кого, че ще е реклама
забравих да допълня: имат и натурални сокове. на прах, само добавяш вода и получаваш прясно изцедени портокали (примерно)
|
| Сря Мар 14, 2007 1:07 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Доколкото това ще те лиши от опоненти е равносилно на самоубийство. Поне в идеологически смисъл.
|
| Сря Мар 14, 2007 1:13 am |
|
 |
|
ji4ka
|
 Re: Нов геноцид .... генно модифицирани храни.
Аве omega, ти салата със светулки не си ли ял? После като пръцнеш освен гръмотевици има и светкавици. Пробвай. Светулките са оригинални, немодифицирани!  .
|
| Сря Мар 14, 2007 1:43 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
А ве пичове, какви коли, какви царевици ? I'm drinking only home maded grapa (brandy), approximately with 55% alcohol, without any thinner, for best health and long live
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Мар 14, 2007 9:55 am |
|
 |
|
sthx
|
 Re: Нов геноцид .... генно модифицирани храни.
Човек от както е станал такъв, променя околната среда (природата с малко средно или голямо "П") в своя полза. Може и я променя. Волно и неволно. Горите са изгорени, блатата са пресушени, построени са язовири. Последните 100 години е изгорен половината нефт, в резултат на което се променя драстично и състава на атмосферата. Растителните и животинските видове също ги е променял, чрез изкуствен подбор и клониране. Генното инженерство е още един инструмент в това направление. Смесването на гените е и природен инструмент и благодарение на него разнообразието на живи организми е и е било толкова голямо. Проблемът според мене не е толкова в свойствата на храните от генномодифицирани организми. Съставът е ясен - белтъчини, мазнини, въглехидрати и някои други съставки. Дали пържолата ще свети или не , не е толкова важно. Човек ще се нахрани и с нея. Вкусът се възпитава. Никоя растение или животни не е възникнало, заради нашия вкус. Привържениците на генното инженерство изтъкват благовидни причини за използването на тази техника - създават се студоустойчиви сортове, растения които не заболяват от дадени болести и т.н. Така се увеличават добивите и има шанс да нахраним африканците. Дотук добре. Макар , че африканците няма да ги нахраним. Обаче не е ясно как тези по същество нови организми ще си взаимодействат с другите , как биха се изменили самите те с течение на времето. Няма как това да се моделира и провери. Когато след 20-30 или повече години се забележат някакви необратими последици, които е много по-вероятно да са в ущърб на благополучието на хората, ще бъде много късно за реакция. Примери за неблагоприятни биологични изменения има много (Австралия е типичен пример). Какви ще са новите примери е трудно да се предскаже. Още повече, ако някой съзнателно реши да прави мръсотии. Хора всякакви, техниката е налице. Използването пък на генното инженерство върху човека, според мене е стремително спускане към пропастта.
Песимист съм относно бъдещето на човечеството в сегашния му вид и численост. И не толкова заради тези, които съзнателно се хващата за кобура, като чуят думата "природозащитник" (те са единици), а заради преобладаващото плиткоумие, безхаберие и алчност. Между другото заплахата със смърт май е член от Наказателние кодекс.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Мар 14, 2007 10:19 am |
|
 |
|
zaphod
|
sthx, храненето на негрите е единствения минус на ГМО. всъщност, мен не ми пука за храната, важна е технологията. тия апокалипсиси дето все ги предвещават не ме тревожат. даваш пример с австралия, а не трябва, лоша тактика. всъщност точно австралия е пример че дори тотално объркване на екосистемата (каквото е имало там) е през хуя за човешкия вид. австралия се развива чудесно, въпреки екологичните "катастрофи", предизвикани от преселването на нови видове. от друга страна цели цивилизации са изчезнали, защото са били унищожени от технологично превъзхождащи ги нашественици. така че искаш ли да оцелееш, драпаш напреде и развиваш технология, а не се дупиш пред майка гея.
|
| Сря Мар 14, 2007 11:09 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
 |  |  |  | zaphod написа: sthx, храненето на негрите е единствения минус на ГМО. всъщност, мен не ми пука за храната, важна е технологията. тия апокалипсиси дето все ги предвещават не ме тревожат. даваш пример с австралия, а не трябва, лоша тактика. всъщност точно австралия е пример че дори тотално объркване на екосистемата (каквото е имало там) е през хуя за човешкия вид. австралия се развива чудесно, въпреки екологичните "катастрофи", предизвикани от преселването на нови видове. от друга страна цели цивилизации са изчезнали, защото са били унищожени от технологично превъзхождащи ги нашественици. така че искаш ли да оцелееш, драпаш напреде и развиваш технология, а не се дупиш пред майка гея. |  |  |  |  |
Батка, виждам някъв обрат у теб.  Нали преди разправяше, че печели по-бързо размножаващия се, не по-технологичния. Ко стана? 
|
| Сря Мар 14, 2007 12:12 pm |
|
|