Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Разкарване на антибликовото фолио 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Разкарване на антибликовото фолио
Преди 5-6 год. имаше такава мода - да се слага на мониторите антибликово фолио. И сега то се е надрало и разлепило и разваля яко образа на иначе добрия кинескоп. Дайте няква идея как да го разкарам бързо и лесно. А най-добре координатите на фирма, дето ше ми я свърши тая услуга. :)

Пон Фев 28, 2005 1:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами моя скромен опит показва че след разкарване на въпросното фолио, образа "на иначе добрия" кинсекоп, става като на пробит ядрен реактор.
Нали се сещаш че това фолио не е залепено там току тъй. Ама ако държиш да си виждаш двойно вечер без нужда от етил - дери го.

Пон Фев 28, 2005 1:47 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
бах мааму
а евентуално да се залепи ново? :)

Пон Фев 28, 2005 2:22 pm
Профил

Мнение 
Какъв ти е монитора че има такова фолио бе ? Сещам се за такива покрития, сони имат, техните са само антирефлексни и нямат махане, става страшно ако опиташ, едни цветни петна почваш да виждаш ..... Всъщност не само сони имат, но това не е фолио а филм, който е невъзможно според мен да махнеш без да прекараш повърхноста отдолу.

Вто Мар 01, 2005 8:51 am
Профил
Аватар

Мнение 
Самия монитор е CTX, но е със trinitron CRT. Много тъпо с тоя филм. :( ](*,)

Вто Мар 01, 2005 10:42 am
Профил
Аватар

Мнение 
По принцип аз имам същия проблем. Домашния любимец (DELL), много добро животно, страда от същия козметичен проблем, след като при един ремонт на къщата, някой решил че ще се съхранява по добре върху кинескопа си. И сега има няколко прилично дразнещи драскотини.
Хората от които го взех си вадят хляба с монитори втора ръка. Когато дойде издран, му свалят фолиото за да изглежда по - нов. Но под сектрет ми препоръчаха да не го правя ако имам нужда от очите си.

Вто Мар 01, 2005 4:22 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Е значи образа все пак няма да пострада? :)

Вто Мар 01, 2005 5:31 pm
Профил

Мнение 
Не, за очите опасност няма, това е съвсем тънък филм антирефлексно покритие, очите ги пази самя материял на кинескопо. Това е само за да не отразяват, но няма начин да се махне, пробвано е, не е фолио а е нанесен филм, опиташ ли се да го махаш става страшно, ще виждаш какви ли не странни цветове. Преди време се занимавах с компютри и са ми идвали такива монитори втора рък, имаше един Dell точно, супер картина но грзни петна, реших да видя няма ли начин да с емахне, ами още след първите 5 мм се отказах, начин има, но резултата е плачевен.

Вто Мар 01, 2005 9:32 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Мнение 
значи имах подобен проблем, на един MAG със Sony кинескоп му издрасках по невнимание при забърсване това покритие, оказа се че не е филм (но има кинескопи и с филм) и аз отлепих покритието, все пак шефа избесня като видя драскотините, наложи ми се да разглобя монитора, по точно да махна частта от корпуса около кинескопа. Отлепянето става доста трудно и бавно отначало и със здраво дърпане, защото си е залепено доста качествено :)
Тук таме останаха следи от лепило, но тъй като нямаше какво вече да пазя, измих екрана със чист спирт, сега е идеален...и вече внимавам как и с какво чистя дисплеите:)
Мониторът и досега си бачка перфектно, не видях да има някакво разминаване между изображението му преди и след това, цветовете са му както си трябва.
Това което ми направи впечатление че имаше медно фолио което прилепваше ръбовете на покритието към маса, която обхващаше кинескопа, не съм наясно това дали против статично електричество ли е или има и друга цел.

Последна промяна Ники на Вто Мар 01, 2005 9:55 pm, променена общо 1 път

Вто Мар 01, 2005 9:50 pm
Профил

Мнение 
Против статика е .. но много интересно .. не съм виждал такъв, но тези които аз продавах бяха основно сони, дел, ейзо ... може би фолиото е по ново решение, предполагам с по ниска цена ....иначе на старите си е покритие, на еизо което е с хитачи труба даже е доста истинско, съвсем като за оптична техника, леко синее под ъгъл като го гледаш, това е от материала и от много малката дебелина. Ако наистина има с фолио би трябвало да може да се махне .. мога да проверя някой монитор при нас, иаме ги доста.

Вто Мар 01, 2005 9:53 pm
Профил

Мнение 
Тони модела на го помня, но май смао на плоски монитори го има това покритие и имам един CTX сега който е също със Sony кинескоп и има такова -покритие, модела му е CTX PR711F, такива колкото съм виждал всичките са имали такова покритие, произвеждани са около 2000-2001 година.

Вто Мар 01, 2005 9:59 pm
Профил

Мнение 
Аз не казвам че нямат покритие почти всички дето съм виздал тринитрон, хитачи и даймънтрон са с покритие, но специало на хитачито и даймъндтрона е филм а не лепенка ... поне тея дето съм виздал, а също сонитата които съм продавал.

Вто Мар 01, 2005 10:28 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Разкарване на антибликовото фолио
Реконструктор написа:
Преди 5-6 год. имаше такава мода - да се слага на мониторите антибликово фолио. И сега то се е надрало и разлепило и разваля яко образа на иначе добрия кинескоп. Дайте няква идея как да го разкарам бързо и лесно. А най-добре координатите на фирма, дето ше ми я свърши тая услуга. :)

Не го бутай. Това чудо основната му функция е да не настръхваш като се включва монитора. Ако сте забелязали има даже и един кабел на повечето читави монитори който е свързан точно към това фолио.
Ефекта на включил се телевизор и котка пред кинескопа би трябвало да ти е ясен. :D
Освен радиацията и статичното което прави високото напрежение на монитора бърка в здравето на стоящия пред картинката му... :?

Сря Мар 02, 2005 12:39 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аз пък като казвам да си пазиш очите имам точно предвид да не го махаш. Цветовете, яркоста, фокуса и контраста няма да пострадат (най-вероятно). Но блясъка който на пръв поглед не забелязваш уморява зверски очите. Подсъзнателно. Поне на мен така ми действа. Аз съм на принципа, че монитора прави компютъра.

Сря Мар 02, 2005 11:38 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ники написа:
Тони модела на го помня, но май смао на плоски монитори го има това покритие и имам един CTX сега който е също със Sony кинескоп и има такова -покритие, модела му е CTX PR711F, такива колкото съм виждал всичките са имали такова покритие, произвеждани са около 2000-2001 година.

Моя CTX е точно такъв. :) Колегите по-горе твърдят, че като махнеш фолиото се изморяваш по-бързо, скапват се очите и т.н. Имаш ли подобни впечатления?

Сря Мар 02, 2005 12:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща