незнам.....дали не се прави аналогия да кажем с майкрософтските курсове....(за MicrosoftCertifiedPoffessional )
за два три дена показват ти тука цъкаш, има такива нови неща тука и тука....
иначе за процесори, цифрова схемотехника и т.н... точно така незнам...
да за два три дена може да ти дадат някакво case-study(100-200 листа), да ти четат лекции, ти да си записваш добросъвестно, показват ти как се ъплоадва firmware.... но не смятам, че после си готов-научен

после ти удома, на работа и т.н. трябва да си ги препрочетеш, осмислиш(защото за 2-3 дена много инфо не се помни и разбира) и може би след месец си готов да работиш с новата платформа

иде реч ако се запознаваш с нещо коренно ново за теб (например работил си на пик пращат те към АРМ архитектура), не за по-нови чипове от едни фамилии.
това за два-три дена става за "миграция" на сорсове от една фамилия на по-нова, ама за подготовка за писане на нещо ново?!? а?
Цецо извинявай правиш корелации с "развития свят" - - "На ви пари - имам 3 до 5 свободни дни - научете ме."
Но за този развит свят това по - правилно е да се напише "На ви пари научете ги тези двамата мои програмисти/инженери/техници, а пък ако след два-три дена(периода на курса) не знаят това дето ги учите им уддържам цената на курса от заплатите!!!" Така "тактично" ги стимулираш да се напъват през деня на курса , през нощта да си доучват.
(Ако сам си плащаш курса - сам се стимулираш с мисълта за пари хвърлени на вятъра в случай че не се обучиш)
Защото както си го написал ми прилича на това дето се говореше за Икономическия университет - Магаре да вържеш на двора ще има диплома ако си плаща за това обучение! ама после това магаре отива да работи и на работата прави своите си магарешки работи