Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Торент тракерите - за или против? 

Трябва ли да бъдат спряни торент тракерите?
да 13%  13%  [ 7 ]
не 83%  83%  [ 43 ]
трябва да бъдат ограничени по някакъв начин 4%  4%  [ 2 ]
Общо гласове : 52

Торент тракерите - за или против? 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Торент тракерите - за или против?
Какво мислите за така наболелия проблем в обществото ни относно торентите ? Дали наистина като си свалиш нещо макар и с авторски права, но го ползваш за лични нужди си вече престъпник ??? Ако е така значи общо взето 80% от притежаващите лични компютри са пирати тъй като едва ли са си платили за лиценз на виндоса или на какъвто и друг софтуер да ползват . В другите държави как стои въпроса с тореннтите ? Доста се чудя по този въпрос и реших да пусна една тема :)

Пет Мар 23, 2007 12:10 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ако даден закон се нарушава от всички, то той е антинароден. Да не говорим, че трябва да имаш доста абстракно мислене, за да възприемеш P2P мрежите като престъпление. Което не е проблем за БГ съдилищата, които затварят интернетаджии и пускат наркопласьори и изнасилвачи. Абстрактните и относителни, често противоречащи си закони, обезсмислени с милиони изключения и думички като "ако", "в случай че", "при положение" и т.н. правят възможно всеки да бъде осъден (или не) за всичко.

Пет Мар 23, 2007 12:32 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
добре де ама не осъзнавате ли, че тия щуротии с гоненето на торенттракерите са защото някой дето е на държавна служба си губи бизнеса с пиратските CD-та? а? Не случайно на Славейков се продават ЦД-та, близо е до някои министерства особенно до финансовото :!:

Пет Мар 23, 2007 12:51 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

Мнение 
MYXATA написа:
добре де ама не осъзнавате ли, че тия щуротии с гоненето на торенттракерите са защото някой дето е на държавна служба си губи бизнеса с пиратските CD-та? а? Не случайно на Славейков се продават ЦД-та, близо е до някои министерства особенно до финансовото :!:

БИНГО!

Най вече се контролират от бивши и настоящи ченгета :wink:

Пет Мар 23, 2007 2:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
MYXATA написа:

не мисля че има нещо общо че някой дето се занимава с продажба на пиратски дискове се опитва да си "вдигне" бизнеса на крака.

просто това е натиск от "вън" (УСА/ХОЛИУУД) и нашТе от нямъй къде правят по някоя акцийка за червени точни. те са наясно че идеята на P2P мрежите няма как да бъде преборена в съда, но медийния шум остава и акцията влиза в някой доклад като успешна.

а и какво значи да забранят торентите !? че то само братята китайци са повече от 2^30 - на тях няма как да наложат мярка за "неотклонение" :D

в анкетата би трябвало да има и "не ми пука - щото няма как да стане!"
да не говорим че освен торентите има и много други мрежи (емуле, DC++, ... ) ... тях какво ?[/img]

Пет Мар 23, 2007 2:29 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
Lz,
незнам..
дано няма ирония в отговора ти,
ровни нета за новини 6 месеца назад и виж къде имаше най-много филми на държавни компютри !
иде реч, за чий ще държиш филми(ама много) на хардовете ако не ги печеш и продаваш?
помисли си

ps66
кой кого натиска бре? нали релийзите на филмите идват от щатите. разпитай по форумите откъде най-много идват първите релийзи! арената също се хоства в щатите и там нямат проблем с това.... това си е наша балканска изгъзица

Пет Мар 23, 2007 2:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
защитата на авторското право е изгодна само за креативните народи. ние не сме чак такъв, така че категорично съм против :)
ако обаче някой ден създам например игра, която масово се позлва копирана по Р2Р, тогава ще съм пръв фен на полицейщината и опандизването на всякви аренаджии и датаджии. към момента обаче моята ЛИЧНА изгода е в запазването на торентите, понеже чат пат свалям по някое филмче, а не съм създал НИЩО което да представлява интерес за любителите на безплатната бира. НО, искам да подчертая че категорично се разграничавам от кресливите любители на безплатните бири, които обясняват кое е ПРАВИЛНО и кое е ГРЕШНО. аз просто смирено отбелязвам че торентите са ми в лична изгода. за правилното и погрешното не смея и не желая да философствам.

Пет Мар 23, 2007 3:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
MYXATA написа:
...
ps66
кой кого натиска бре? нали релийзите на филмите идват от щатите. разпитай по форумите откъде най-много идват първите релийзи! арената също се хоства в щатите и там нямат проблем с това.... това си е наша балканска изгъзица

наскоро (преди 2-3 седмици) май имаше някакъв щатски доклад дето пак били писали че сме били пиратствали на поразия ... и някой чиновник (Р.Пет) е решил да замаже положението ...

за мен няма по-логично обяснение от това по-горе - при положение че и на децата е ясно че няма как да се докаже престъпление (каквото всички знаем че има :D ) !

Пет Мар 23, 2007 3:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами то сигурно един нормален УСА град като Чикаго по обем на пиратството (измерено в абсолютни $) преминава сигурно 10 пъти размера на пиратсвото в БГ (1млн. активно ползващи PC) . Аз поне не познавам българин в УСА дето да не тегли на поразия. А китайци, индийци, източноевропейци не са по малки тарикати от нас. Тъй че всеичко е политика. По въпроса за списък 301 де. Ако гръмнат некой наш в Ирак и антиамериканските настроения в БГ скочат, току виж сме излезли от списъка на пиратите.

Тука играят локални интереси. В Бг има една каста от продуценти дето искат да трупкат парички. И торентите им бъркат в гъза. Те дикат врявата, самите автори даже и идея си нямат за какво иде реч.

А и БТК лобито не е за подценяване - кой им е основния конкурент за интернета - кварталните кабелджии. Що се котират добре кварталните кабелджии - щото има от де да теглиш на аванта.

Освен това тука се намесва и личната амбиция на оня гологлавия смешник Явор Колев (а да видим дали ГДБОБ следи и форума). Дето не е наясно с какво се бори - ама го бори с усърдие. В едно интервю същия пич се изказа под сурдинка съвсем наясно сме, че не можем да осъдим ефективно никой. Затова единствения начин да се "борим" е с подобни акции - да тормозим, да заплашваме,да конфискуваме компютри (които се връщат ама вече са морално старели).

Иначе и аз съм принципно против кражбата. Ама принципно. Как един ученик да е конкуретноспособен на западните си събратя като в училище още пишат с гипс и трият с мръсна гъба, а компютрите са имагинаерно понятие? Ами ще тегли пича и ще му пукат ушите. Иначе е обречен да мете улиците.

Пък и пиратството май е единствения начин да бръкнем в джоба на ония продуцентски компании дето са зяпнали с огромни усти искат да прибират пари от всичко де що има цици.

Пет Мар 23, 2007 6:26 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Може пък точно заради CD-тата на Славейков да сме в списък 301, а не заради торентите

Ето и малко да се посмеете

http://thepiratebay.org/legal

Пет Мар 23, 2007 6:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Мисля че като цяло идеята за наблюдение върху споделяне на фаилове е неправилна и изобщо не трябва да бъде допускан какъвто и да е коментар върху това в едно наистина демократично общество.
Представете си едно красиво момиче , чримирано , направено , страхотна фигура , походка и т.н.
излиза на улицата и всеки дръзнал да я погледне го вкарват в затвора за това че е откраднал някоия идея от нея за мода или стил , че и секс дори.
Същото е със софтуера и хардуера.

Просто неможе стремежа ни към съвършенство да е незаконен. А финансовата страна в нашия случаи е причината , но правителството е виновно за нея , следователно хората ползващи споделени фаилове не са виновни за нищо !

В едно напредничаво общество стремящо се към обенение и прогрес , с идея да завладее космоса и вселанта просто няма място за вето върху споделянето на информация.
Това е и дин от максимумите , които трябва да прескочим ( може би и най-трудния ) в прехода ни към следващото ниво на еволюция на човешкия род.
Всеки да се развива в избраната от него об;аст , с пълния набор предоставена му информация - така плодовете котио трябва да се берат ще бъдат много по-сочни , ще бъдат много по-живи , и ще се берат много по-бързо.

Ако някои желае да разгледа подробно моите възгледи - просто да изгледа Стар Трек - Следващото поколение, да помисли върху идеята на едно перфектно демократично общество с социалистични принципи ( няма начин човек да живее в някоя от краиностите - средния е правилния път според шиндоизма ) и да ми преразгледа идеята.

Мерси за отделено време и внимателното прочитане на това мое излиание :wink: :roll: :)

Съб Мар 24, 2007 8:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
bobyper написа:
Може пък точно заради CD-тата на Славейков да сме в списък 301, а не заради торентите

Ето и малко да се посмеете

http://thepiratebay.org/legal

Тия кореспонденции направо ме скъсаха от смях :D

Съб Мар 24, 2007 11:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Интересно! В този форум нямаше ли тема как да си защитим софтуера? :oops:
От кого ли при "едно перфектно демократично общество с социалистични принципи"?

Съб Мар 24, 2007 11:38 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Sonic написа:
В едно напредничаво общество стремящо се към обенение и прогрес , с идея да завладее космоса и вселанта просто няма място за вето върху споделянето на информация.

абе малкия, като те чета , космоса вече сме го завладялиа аз съм проспал събитието. явно не си на тая планета :)

Нед Мар 25, 2007 2:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
може да ми се смеете но никога не ми се е налагало да ползвам торенти или както се казват, след шума който се вдигна поразтърсих и видях че има много такива сървъри в САЩ и Швеция които си работят без никакъв проблем, така че ако в съществуването им има нещо нелегално то най-напред в САЩ биха ги спряли където умират да се съдят за какви ли не щуротии, а музикалните и филмовите компании имат адвокати и пари достатъчно, така че това шумене пак прилича на всичко което прави държавата - някакви служби дигат шум да покажат че вършат нещо и не хабят парите на данъкоплатците а на практика накрая ще излезе че хабят пари за този дето духа и от дейноста им полза никаква.
за филмите които се разпространяват по мрежата няколко пъти приятели са ми давали дискове, качеството е отвратително и просто се губи всякакъв смисъл, да не говорим че като отидеш да гледаш филм на голям екран и всичко около теб е тъмно и хлапетата не влизат през 5 минути да ти искат това или онова се потапяш в атмосферата на филма и изживяването е съвсем друго, затова аз съм абсолютен фен на истинското кино - зарежете домашни кина още повече да гледаш филм на екрана на компютър

Нед Мар 25, 2007 2:44 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща