Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Проблем с програмиране на 18ф4550 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Проблем с програмиране на 18ф4550
Днес си мислех да си пусна ICD2-то, доста време отлежаваше в полуготов вид, все не остава време, последно остана да бучна процесорите... С 877А нямах проблеми - записах го, поставих го, викам айде и 4550-то и да го пробвам... Да ама не - не иска да се записва /ProPic2+WinPic800). Разпознава се коректно но чете само нули :o Пробвах изтриване - четене няма резултат - само нули. После се сетих че веднъж при запис на доста 877 по погрешка бях го бучнал и него да го записвам като такъв, викам си да не съм го издухал. Гледам изводите за програмиране са на същите места... Има ли някаква тънкост при програмирането му или да се ориентирам към Комет за нова бройка /отиде пак пускането на ICD2 към светлото бъдеще/?

Сря Мар 28, 2007 9:41 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
И аз веднъж имах подобен, но малко по - различен проблем със същия проц. Чисто нов от комет(2 бр., държат се по - един и същ начин), слагам го на FSUSB демо платката(self made) и на ICD2(microchip-ско) и не ще. Май се разпознаваше, ама не се програмираше или нещо подобно, не си спомням. След няколко неуспешни опита, забучвам проца на PICStart Plus - prog, връщам го и от там нататък няма проблеми и с ICD2 - ра.

Сря Мар 28, 2007 10:06 am
Профил
Ранг: Новодошъл

Мнение Re: Проблем с програмиране на 18ф4550
milenjs написа:
ProPic2+WinPic800

Това е кофти комбинация :) ако може така да се каже. Имах точно същия проблем, а той се оказа че Winpic не се оправя добре с PROPIC2. Пуска напрежения не само където са пиновете за програмиране, но и на други. Аз го оправих като взех един цокъл, извадих му всички пинове освен захранването и програмирането и така се програмира без проблем.

Сря Мар 28, 2007 10:22 am
Профил ICQ

Мнение 
При мен тази комбинация досега не ми е правила ядове /с малки изключения/. Както и да е - чипа пътува към по истински програматор :D

Сря Мар 28, 2007 11:33 am
Профил
Аватар

Мнение 
Комбинацията работи безпроблемно ( а USB варианта няма грешка-този за WinPic800).Нейде си объркал нещо

Сря Мар 28, 2007 12:15 pm
Профил

Мнение 
Имах предвид, че при програмиране на 4550 е кофти комбинация, щото нещо не се оправя с него. Инъче с другите контролери е ОК.

Сря Мар 28, 2007 3:09 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]