Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Производителност на C++ PC програмист. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
@zaphod,в такъв случай се сключва договор.За колко време ще се направи (като си знаеш цената на час ще си определиш за колко) за каква точно работа става въпрос,срок+допълнително време( ако си уредиш такова за евентуални тестове) и за крайната сума.За всяко ново нещо по задачата спрямо първоначалните условия-подлежи на договорка с анекс към договора и се плаща отделно.При неспазване на сроковете-неустойки.При едни такива условия се вижда много добре как върви работата и къде куцат нещата.И никой на никого не е крив! Тогава може да си искаш твойта цена,но ако не спазиш сроковете-плащаш.Знаеш че ще си вземеш парите защото има договор.Без устни договорки,без обещания,всичко черно на бяло.Така се работи.Останалото - е вятър работа.
Никола,много зависи дали пишеш своя програма или ако работиш в екип - дописваш на друг човек.Имам приятели които са пренаписвали сорсове от по 10к реда щото от този от когото са наследили проекта така е омазал работата.....

Съб Апр 14, 2007 5:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ки4о написа:
@zaphod,в такъв случай се сключва договор.За колко време ще се направи (като си знаеш цената на час ще си определиш за колко) за каква точно работа става въпрос,срок+допълнително време( ако си уредиш такова за евентуални тестове) и за крайната сума.За всяко ново нещо по задачата спрямо първоначалните условия-подлежи на договорка с анекс към договора и се плаща отделно.
абе хубаво, ама мазни адвокати, това онова.... :twisted:
я по-добре както казал един приятел като си купувал компютър - "а бе не си хаби тонера да ми печаташ гаранционна карта, ако почнеш да ме мотаеш с гаранцията просто ще те пребия" :)
мисля че ако имаше идеално решение, всички само него щяха да позлват. да ама на едно място вземат на час, другаде по договор за задание, на трето на ред (сефте чувам бтв.). аз навремето също бях много против уговорки на час, щото бях убеден че изпълнителя ще злоупотреби и ще влачи нарочно. мислех си че трябва да се взема на "свършена работа". да обаче това с договора и "допълнително договаряне на промените" е доста ташак, когато изделието е трудно формализируемо, а стигне ли се до съд работата пиши я бЕгала. ако самото изделие се поддава на точна техническа спецификация, например поръчвам да ми напишат компилатор, то мисля че тоя вариант е наистина удачен, но опре ли се до тълкуване на мъгляви дефиниции, трябва да се търси друго решение.

Съб Апр 14, 2007 6:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
я по-добре както казал един приятел като си купувал компютър - "а бе не си хаби тонера да ми печаташ гаранционна карта, ако почнеш да ме мотаеш с гаранцията просто ще те пребия" :)

"Суд, ето сказка для старших..."
В.Висоцки

Съб Апр 14, 2007 11:25 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
Цитат:

"Суд, ето сказка для старших..."
В.Висоцки

е, много умно се е изказал пияндурника, ще го цитирам :) макар че в гугъла не излиза, даже като подмених е-то, нито като подмених старших със взрослЫх.

Нед Апр 15, 2007 8:55 am
Профил
Аватар

Мнение 
Решил съм да си купувам картина за хола. Най-добре ще е с планински пейзаж. Някой може ли да ми каже "на око" как вървят: по колко лева на грам боя? Площта на платното има ли значение?

Нед Апр 15, 2007 10:53 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
bateAz написа:
Решил съм да си купувам картина за хола. Най-добре ще е с планински пейзаж. Някой може ли да ми каже "на око" как вървят: по колко лева на грам боя? Площта на платното има ли значение?

Много хубав (точен) въпрос
:D :D :D

Нед Апр 15, 2007 11:04 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
bateAz написа:
Площта на платното има ли значение?

по-скоро рамката е от значение за цената.

а и зависи от хола.
като дойдат да ти вземат мярка за картината, при една и съща квадратура, цената ще е различна, ако хола ти е 20кв. в панелка в обеля или е целия първи етаж на къщата (800кв)

Нед Апр 15, 2007 11:07 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ми зависи - ако искаш нещо от Фламандската школа или някой пейзаж на Мане или Моне - приготви сериозна сума.Ако искаш нещо любителско - ми ще се цаня за художник - Предлагам ти картината "Връх Фиджи в облаци" Та ако решиш - ще се договорим.Има и опция да е нарисувана на стената,но ако държиш на рамката - няма проблеми :wink: Та помисли си де :D

Нед Апр 15, 2007 11:33 am
Профил
Аватар

Мнение 
най-доре е да му мацнеш нещо в стил пикасо.
ама не му давай ръководство за потребителя - така ще вижда всеки път различни неща

Нед Апр 15, 2007 11:49 am
Профил
Аватар

Мнение 
bateAz написа:

мислиш си май че въпроса ти е риторичен :lol:

Нед Апр 15, 2007 12:49 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2