Написал си, че се опитваш да създадеш компонент - като гледам картинката, сега забелязвам, че на заден план има схема, а не екстрактната библиотека. Това ме заблуди - не създаваш компонент, а коригираш в схемата. Или може би пак не съм разбрал...
И аз всеки път коригирам номерата на пиновете на SOT-23 в схемата, защото ме мързи да си го оправя в библиотеката
В "Component Properties" кликаш на "Footprint", после на "PCB Model" и "Pin Map". После комбинираш докато стане
А библиотеката трябва да я отвориш (екстрактнеш), да си отвориш съответния елемент в SCH Library, отдолу под схемата на елемента се появяват добавените му футпринтове. Кликаш на този, който ще коригираш и после с десен бутон на всички изводи на елемента горе на схемата и пороменяш "Display name" и "Destignator". След това се връщаш на "Projects" (бутоните долу в ляво) и с десен бутон на файла с разширение LIBPKG и избираш "Compile Integrated Library *.LIBPKG". Така коригираната библиотека се намира в директория с име като на библиотеката и поддиректория "Project Outputs for ...". (например: "Project Outputs for Miscellaneous Devices")
Мисля, че обясних достатъчно подробно. Ако ще коригираш SOT-23B от схемата, ето "вярната" картинка: