Отговори на тема  [ 121 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща
Работодатели и работници - отношения 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Работодатели и работници - отношения
Дааа определено никой собственик на фирма няма изгода работниците му да знаят какви заплати къде се вземат защото в един момент могат да го принудят да ги повиши....

Пренесено от "Човек за постоянна работа в Пловдив"
Реконструктор

Пет Апр 20, 2007 1:59 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
3aek написа:
"а ти колко най-много си готов да дадеш?" предполагам ще е отговора, айде колеги не го обръщайте на публичен пазарлък
човека е написал че търси хора, ако има желаещи да му се обадят и да се разберат :) едва ли на всички ще им се чете колко дава фирма Х и колко очаква г-н Y

На мен ми се чете.:weedman:
Ти като не искаш недей. [-(

Пет Апр 20, 2007 2:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
да бе верно и като разберат че в благоевград работят за 200 лв може да поискат и да им ги намаля сигурно ;) хехехе

Пет Апр 20, 2007 3:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Виждъл съм как цял екип е казвал на щефа си,че ако не им вдигнат заплатите заминават.Преди това шефа се беше направил на мъж и беще уволнил човек.Да ама фирмата имаше договори и ако не си ги спазеше в срок,неустойките щяха да бъдат космически (хиляди левове на час).Та им вдигнаха заплатите двойно без много приказки.Работна ръка на пазара-бол,въпроса колко от нея е кадърна и наистина върши работа,а и докато влезе в час с условията във фирмата...Има и едно нещо наречено кредене на кадри... В една фирма за една и съща работа може единия да взема Х лева,другия Х+300 лева - всичко е въпрос на договорки.Никой шеф не обича да дава заплати(е може и да има изключения).Що да плаща като с тези пари(които така или иначе излизат от неговия джоб) може да си купи нещо ново за себе си?Както искат така да се разбират.Ако искат да го обсъждат тук-да го обсъждат,ако не искат -да не го правят,на мен не ми пречи!

Пет Апр 20, 2007 3:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе това форум ли е или женския пазар? Да не продаваме дини, а? Който го интересува офертата - звъни на човека и си говорят. Така или иначе тая работа касае само двама човека - работник и работодател, другите зяпачи са излишни - даже пречат.

Аман от цигански работи.

Пет Апр 20, 2007 11:01 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
3aek написа:
"а ти колко най-много си готов да дадеш?" предполагам ще е отговора, айде колеги не го обръщайте на публичен пазарлък
човека е написал че търси хора, ако има желаещи да му се обадят и да се разберат :) едва ли на всички ще им се чете колко дава фирма Х и колко очаква г-н Y

Ми аз не давам нищо. Просто питам щото се интересувам. Проучвам пазара не трябва да съм работодател за да проучвам нали? И човека ми написа на ПМ какво му се иска. Стискам му палци да си намери такова място.
Иначе темата е деликатна а аз не съм отворко и затова не коментирам много много. Гледам дискретно да извлеча някаква информация. Да си сверя часовника.

Съб Апр 21, 2007 12:10 am
Профил
Аватар

Мнение 
Дискретно щеше да е ако не бяхме наспамили темата на човека (включително и аз).

Просто форума не е място за обсъждане на трудово-правни взаимоотношения.

Съб Апр 21, 2007 12:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Темата нали е Пазар?А какво ще се пазари - труд или компоненти,това вече е отделен въпрос.

Съб Апр 21, 2007 2:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ки4о написа:
Темата нали е Пазар?А какво ще се пазари - труд или компоненти,това вече е отделен въпрос.

Нали се сещаш, че пазарлък пред публика трудно се прави - единия се дърпа да не му се смеят, че е дал много, а другия да не му се смеят, че е продал евтино? :D

Съб Апр 21, 2007 2:35 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
освен това е абсолютно неудачна за "сверяване" на часовника, защото това което може да се спазари в гр.Х не важи за гр. У както стана по-ясно от по-горе
да не говорим за очакванията на някой който сега живее в гр. Z извън БГ и мисли да се връща :)

Съб Апр 21, 2007 4:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
3aek написа:
да бе верно и като разберат че в благоевград работят за 200 лв може да поискат и да им ги намаля сигурно ;) хехехе

До колкото си спомням EPIQ е в Ботвеград, а там преди 2 години мой приятел ми взимаше към 400. Тест инжинер. Така че малко ме съмнява да са намалили заплатите двойно. :wink:

Съб Апр 21, 2007 6:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ботевград и благоевград са различни градове :)

Съб Апр 21, 2007 8:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Вярно, объркал съм ги Б****град-овете :oops:

Съб Апр 21, 2007 8:05 pm
Профил

Мнение 
Ей па такива работници да имам, дето ша ми кажт искам двойно и напускам, не ще ги уволня, ами ще ги изритам буквално, и ако трябва ще взема други на които да плащам тройно, но тия хем ще ядът бой, хем такова име ще им наравя че никой сериозен работодател няма да ги вземи повече ..... ей ткива хитреци най ги обичам, заедно с ония бакшип дето имат тарифа по 5 лв на км, и на тях така им плащах едно време като нямах кола, пък нека се жалват на арменския поп ако искат.
Иначе за заплатите, ами всеки си знае, един работодател дава определена сума, работника се съгласява и почва да работи, ако нещо не му харесва не почва. А за това къде колко се дават, много хора вземат парите за нещо абсолютно, а то хич не е така. Ако работиш в Пловдив, и жиееш в твои апартамент и вземаш 300 ще ти е доста по добре ако си в софия под наем и вземаш 600, доста хора се подлъгват по самите цифри без да си праят винаги сметка колко релано ще вземат в повече. Та в това отношение на някой в малък град и собствено жилище може да му е много по добре за 600 отколкото на друг в София.

Съб Апр 21, 2007 8:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Искам да го видя този работодател,дето има хора който от 4-5 години работят за него,знае ги какво могат,върти им номера а те го търпят,вършат му работата,и как ще ги бие.А в същото време,докато намери нови,си плаща кат поп неустойките(че може и на съд да иде за неизпълнени клаузи на договор,а недай се боже ако има нещо по-сериозно),и ще позволи на някой взет от интервю,дето не го знае какво може на практика,ще му даде инструмента в ръка и ще го прати да ремонтира машина дето струва няколко милиона лева веднага.Много ми се иска.Има една стара поговорка-мъжко дупе веднъж се таковало.Незаменими хора няма,но никой не Хари Потър и може всичко да прави.Всеки сам си прави избора.С никой не искам да влизам в конфликти!Всеки може да си каже мнението.
P.S За справка вчерашния(или май беше онзи деншния) 24 Часа - овчарска заплата - около 800лева в БГ,извън БГ около 2000 Евро.Който не му харесва електрониката имало и други доходни работи :D

Съб Апр 21, 2007 9:13 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 121 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща