|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:22 am
Трябва ли да има ограничения за движението в София?
Трябва ли да има ограничения за движението в София?
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
абе sthx
ти на марс ли живееш 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Апр 23, 2007 9:55 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
верно е сложен. ама не сме го направили ние, а общинарите. за наше добро уж
и сега пак ще ни правят добро. щели да мият улиците.
и затова ги затварят, че да не им пречи на маркучите.
в работен ден през деня ги затварят.
няма по празниците през следващата седмица да ги мият я. или през ноща, когато никой няма да им пречи.
че и пари могат да решат да ни вземат, за дето са благоволили да ни измият улиците.
добре, че го правят един път в годината само.
идиоти
иначе вървят някакви с метли
ама дейността им е в дан по-скоро на социалните грижи, отколкото на чистотата.
за хигиена пък и дума не може да става.
|
| Пон Апр 23, 2007 10:27 am |
|
 |
|
zaphod
|
дедо боре, много лесно да лепиш контролерчета и да даваш акъл на общинарите, депутатите и на треньора на националния отбор. не знам защо така, вашето поколение много го избива на политиканстване, майка ми и баща ми са същите - се политиците тъпи им се виждат. забавното е че точно по-възрастните имат по-висока избирателна активност, което ще рече че тия политици те си ги избират.
|
| Пон Апр 23, 2007 11:19 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бе лошо няма хората да се интересуват от политика. Даже е добре хора с мозък в главите да се интересуват, а не тия дето са "постоянния електорат". Дето гласуват за кебапчиите, или пък където ги закара рейса, или пък както си знаят от 50г. насам, или пък "важното е да е против", или пък с гъза си.
Ей на виж Французите правят 74% избирателна активност.
Абе всеки народ си заслужава управниците.
А иначе в едно съм съгласен с Дедо Боре на 100%. Общинския съвет е едно голямо и абсолютно излишно зло. В момента е много по далавера да си общински съветник в София, отколкото депутат. Гласуваш си заплатата сам, носиши колективна безотговорност, за всичко можеш да обвиниш я кмета, я правителството, я предишния общински съвет. Гласуваш някой и друга замяна - осигуриш старините. Партията която представляваш хич и не знаеш коя е, пък и кво те грее - тя не те храни. Работиш по радко и от депутат, никой не те гледа ходиш ли наработа или не, пък и защо да ходиш ако няма да се гласува някой келепир. Не ти досаждат разни тъпи журналисти в залата. Абе бати кефа. Тия са ми по противни и от депутатите. Ама кво от това?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Апр 23, 2007 11:43 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Не става въпрос за тъпота и умнота. Проблема е, че политическата върхушка се грижи единствено за своите лични интереси, което автоматично я прави излишна и вредна.
|
| Пон Апр 23, 2007 11:57 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Ами защо да не се грижи за личните си интереси?
Подобно поведение не се наказва, а пък е изгодно.
След ката устройството на държавата им разрешава дори да крадат безнаказано, защо да ги корим, че го правят.
Правят го и ще го правят, защото могат, и това не се наказва. Даже от избирателите!!!
|
| Пон Апр 23, 2007 12:27 pm |
|
 |
|
zaphod
|
еми батка разбира се че ще си гледа личните интереси. даже от тези дето не си гледта личните интереси, а ратуват за някви идеали ме е страх повече да ти кажа. я сложи на една страна лудата стара мома, която събира де що види бездомна котка и я "осиновява", а на друга селянина който гледа агнета за да ги коли и яде. единия действа от чист алтруизъм, другия действа от личен интерес. лудата бабка ли да ни бъде пример за следване? даваха една такава украинка, дето даже искала да си продава бъбрека, че да можела да изхранва още повече котки.
|
| Пон Апр 23, 2007 1:39 pm |
|
 |
|
Syrius-B
|
Сравняваш несравними неща.
И бабата с котките, и този с агнетата действат на свой риск, за собствена сметка и по собствено желание.
Те управляват (както са намерили за добре), собствени средства и ресурси.
Политиците са с претенции да управляват ОБЩЕСТВЕНИ средства и ресурси. Т.е. моите и твоите, не на политиците - техни собствени.
Има разлика, нали? 
|
| Пон Апр 23, 2007 2:21 pm |
|
 |
|
zaphod
|
едно нещо е на този, който има властта да се разпорежда с него, което ще рече че средствата са на политиците, или в най-добрия случай ничии, но не са мои и твои.
|
| Пон Апр 23, 2007 3:25 pm |
|
 |
|
Syrius-B
|
Крадеца, който ти обира офиса и се разпорежда с компютъра ти, като с негов - е в правото си, така ли?
Или, при него е различно, защото не е получил мнозинство при гласуване, а го е придобил със сила?
Тогава, ако съседите ти се съберат на събрание във кооперацията, и с гласуване решат, че твоя апартамент трябва да се изземе "за важни общи нужди", също ли ще са в правото си?
Впрочем, те са също по-силни, поне защото са повече!
|
| Пон Апр 23, 2007 3:38 pm |
|
 |
|
zaphod
|
кви права, кви пет лева? аз от права не разбирам, а който разбира трябва да се отстрелва
крадеца като ми обере офиса, компота от мой става негов, това е.
|
| Пон Апр 23, 2007 5:49 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Абе въпроса е за вашите бе, накъде отпраши? Вашите ги дразни точно това, че политиците си угаждат с техните парички, не че са тъпи, заблудени или квото и да било друго. Всъщност, повечето хора това ги дразни. Много малко са хората, които гледат на политиците като на хора, борещи се за някви идеали. 
|
| Пон Апр 23, 2007 5:57 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Политиците си угаждат с парите на всички данъкоплатци!Данъкоплатеца им плаща заплата,командировъчни,наеми,коли,........ Е как един човек, който взема 120 лева пенсия и е на ръба на мизерията няма да се ядосва и да се дразни,че с парите които едвам спестява да си плати данъците,някой е купил нов мерцедес или са дадени за някаква друга глупост ?
|
| Пон Апр 23, 2007 6:05 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е тоя дето е с пенсия, не плаща данъци. Поне от тая гледна точка, няма много повод да мрънка. Пък и в крайна сметка точно тия с пенсиите си избират управниците, пък после все мрънкат. Ама то възрастта и умствения потенциал не са непременно правопропорционални както се вижа.
Виж ние дето ги храним и тия с пенсиите и тия с депутатските карти и пр. трябва да сме недоволни. Ама кво от това? Лошото е че единствения изход остава сам да се спасяваш - т.е. държавата ме цака яко, аз пък цакам нея. Щото друг избор нямам, ако и плащам всичко което си е решила да ми отнеме... е няма нужда да се стига до там 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Апр 23, 2007 6:40 pm |
|
 |
|
zaphod
|
ми така гледам и да прая
не че имам нещо против държавата, ама както и друг път съм казвал, ако ми иска парите, трябва да ми ги вземе.
|
| Пон Апр 23, 2007 8:23 pm |
|
|