|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:22 am
Трябва ли да има ограничения за движението в София?
Трябва ли да има ограничения за движението в София?
| Автор |
Съобщение |
|
sthx
Ранг: Форумен бог
|
Да, на село.
Предпочитам зелена поляна пред синя зона.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Апр 23, 2007 10:03 pm |
|
 |
|
sthx
|
Не се притеснявай за това. Щом дишаш, значи плащаш на държавата. Даже се и усмихваш тогава. На всяка стока в магазина има 20% ДДС. Отделно има акцизи , осигуровки, данък печалба на производителя и на търговеца, които са вмъкнати в цената. Данък общ доход има, колкото да се поддържа като възможност за дране на кожи. Очаквам в близките години да скочи данък сгради и тогава ще настане голяма суматоха. Колко от тези суми отиват директно или косвено в чиновниците и в партийните централи, не зная . За теми от сорта на "Олекотено писане на софтуер за хардуер" съм чувал, че процентът е между 20 и 30.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Вто Апр 24, 2007 8:42 am |
|
 |
|
zaphod
|
ашколсун! решил си проблема по правилния начин. и аз към това се стремя.
|
| Вто Апр 24, 2007 10:13 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми да де, и тъй като това грабителство на държавата и е уредено със закон, тя си един изедник по дефоулт. И затова трябва да я прецакваш по всякакви възможни начини (къде законни, къде "законни"), та да се уравновеси малко системата. Иначе ще ни изсмуче като вампир мамицата и
Така че - или тя тебе или ти нея (макар че като правило тя винаги тебе, ама поне да е по тънко).
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 24, 2007 4:29 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Сря Апр 25, 2007 8:35 am |
|
 |
|
gss
Ранг: Минаващ
|
Е сега си спомням, че преди доста време Софиянски вдигна цената на билета ама после некви му набиха канчето той па се ядоса
и един ден градския транспорт возеше без пари. Ако не ме лъже паметта беше четвъртък. Та на мен точно тогава ми се наложи доста работа
да свърша с колата и мога да споделя какво се случи.  Е ми нямаше задръствания, през целия ден в София все едно беше 07:00 сутринта
Автобусите за мое голямо учудване бяха почти празни, нормално така народа пътува по права линия сменя 4-5 пъти автобуса, а иначе с един
билет обикаля половин София и се друса по-дупките в калабалъка щото не иска да дава повече пари за билети.
Та предложението ми е транспорта да стане напълно безплатен - така и така в София транспорта се дотира (що в другите градове не е така?)
Или айде да не е съвсем на вересия то билета да важи примерно 2 часа както го има по другите градове в еуропата.
|
| Чет Апр 26, 2007 10:29 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Чудесна идея. Ама мисля да го удържат от твойта заплата. Аз и сега хрантутя маса народ, та и транспорта да им плащам - аре нема нужда.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Апр 27, 2007 8:29 am |
|
 |
|
zaphod
|
много ме съмнява че даже и 30% от хората ще решат вместо с кола да ползват рейс, дори да е напълно без пари.
|
| Пет Апр 27, 2007 9:19 am |
|
 |
|
tropper
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Сеп 20, 2005 10:01 pm Мнения: 128 Местоположение: София
|
Ми то в момента колата като сметнеш бензина от почти 2 лв, поддръжка, амортизация и др. излиза 2-3 пъти по-скъпо от сегашните цени на билетите, така че проблемът не е в цените на билетите.
_________________късото съединение прави силата ------------------------------- http://www.zahranvane.com/
|
| Пет Апр 27, 2007 9:27 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Че това евтин билет ли е? 
|
| Пет Апр 27, 2007 10:24 pm |
|
 |
|
gss
Ранг: Минаващ
|
Цецо, от теб богат капиталист няма да стане  с тоя начин на мислене!?! Горките хора дето ги хрантутиш!
При дзифтар работи ли се бре 
|
| Пон Апр 30, 2007 10:21 pm |
|
 |
|
Цецо
|
|
| Сря Май 02, 2007 8:29 am |
|
|