|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:57 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Случая е абсолютна медийна сензация. Някакви хора си пишат теории на тема изобразително изкуство и връзка с историята, нищо което да претендира за документалност. А на нашите глупави медии - това им дай - ами така де, народа трябва да не обръща внимание на новини като тази, че Софийска вода увеличава цената, при все че отчита 70% процента загуби на питейна вода. Много по важно от това е че някакъв измислен професор е написал някаква глупост (която той самия заяви че не претендира да е истина, това не е документална разработка), която никой друг освен нашите глупаци няма да прочете.
Нещо като истерията за живота на 8 човека в Либия, при все че толкова умират на ден от простотията по пътищата.
Хляб и зрелища му викат.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 25, 2007 8:36 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
само дето хляба го няма 
|
| Сря Апр 25, 2007 8:52 am |
|
 |
|
Цецо
|
Аре бе, да не кажеш ,че Бг народа е гладен? Отделни индивиди може би, но като цяло - българина глад не е видял.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 25, 2007 8:59 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
"Който контролира миналото, контролира бъдещето. Който контролира настоящето, контролира миналото" (c).  Преди време членството в НАТО, да не говорим за БГ войски зад граница беше същата безумна идея. Спомнете си истерията тогава. Но, лека-полека, мозъците бяха промити и нещата придобиха желаемия от някои организации вид.  Лека-полека всичко се подменя, тълпата може да се настрои да мисли всичко, което е угодно някому.
|
| Сря Апр 25, 2007 12:14 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами без стадно поведение, държава няма как да съществува  . А стадното поведение трябва да се възпитава - например с интерпретация на историята според както е удобно за целта. Вече разисквахме темата за това до колко историята е документална наука и до колко пропаганден иструмент. В случая имаме чисто пропагандно използване на историята, без грам документалност. Някой и на това викат история.
|
| Сря Апр 25, 2007 12:22 pm |
|
 |
|
3aek
|
четох днес в труд интервюто с човек от фондацията "Роберт Бош" които са финансирали проекта и арогантното му държание, журналистката го пита ще се разграничите ли от този проект а той казва този въпрос е нечистоплътен?
и си мисля (и лично за мен вече съм го решил) че едно бойкотиране на продуктите на тази фирма ще ги удари там където най-много ще ги заболи и ако медиите организират една кампания в която да обяснят на хората че като си купуват пералня или хладилник на Бош или пък свещи за кола индиректно спонсорират и такива "научни" изследвания
|
| Сря Апр 25, 2007 9:50 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ще е много трудно нищо на Бош да не си купуваш  .
|
| Сря Апр 25, 2007 9:52 pm |
|
 |
|
3aek
|
наверно имаш предвид че са под-доставчици на много фирми в автомобилостроенето
аз имам предвид aftersales пазара където избора е мой
|
| Сря Апр 25, 2007 9:55 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Е да, ама то така работата е половинчата  . Трябва друг да бъде подхода според мен  .
|
| Сря Апр 25, 2007 10:27 pm |
|
 |
|
Цецо
|
http://dnevnik.bg/show/?storyid=334303 ей ви на да го видите убавеца.
Но между другото - тоя казва следното:
Ние не казваме, че не е имало кланета. Ние изследваме влиянието на изкуството върху колективната памет на народонаселението.
Те твърдят че най - известната картина изобразяваща кланетата (аз нямам спомени да съм я виждал), е правена от художник, който никога не е присъствал на кланетата. Той е композирал и инсценирал снимки и е рисувал по тях. Което може и вярно да е, ба ли му мамата. И после от тая картина поколенията си създават впечатленията за събитията. Което, той тънко намеква, е известно изопачаване на истината. Но в интерес на истината той наистина не разглежда документално въпроса за кланетата, както и не поставя под съмнение съществуването им, а по скоро разглежда въпроса за интерпретацията на събитията в последващите поколения, на база фантазията на художника. Нещо от сорта.
Абе това си е една глупава торетична разработка на тамошния БАН. Те тия хора могат да пишат всякакви глупости. Въпроса е в тъпата реакция на българския елит и народ.
1. Волен Сидеров - скочи като ужилен - за него съм склонен да простя, той си е шизофреник.
2. Божидар Димитров -човек който принципно уважавам - щял бил да съди. Кой ще съди? За какво? На какво основание? Вместо като историк да изкара фактите (с които със сигурност разполага) и да обори твърденията на тоя германец (който май всъщност нищо не твърди), той скача подобно на Волен Сидеров да се прави на мъж.
3. Ей го на и във форума - Заека реши БОШ да не купува. Абе Заек, Бош и идея си нямат какво пише в статията. Там е прието големите фирми да дават пари за наука. Всъщност държавата ги задължава. А после разни "учени" да пишат имагинерни статии. И да не купуваш Бош, тоя малоумник пак ще си пише статиите...
4. Изненадам съм от правилната реакция на официалните власти (за сега) - президент, премиер и пр. Тип - кво ме боли. Защото просто това трябва да е реакцията.
|
| Чет Апр 26, 2007 8:23 am |
|
 |
|
zaphod
|
всъщност, пука ли му на някой състояло ли се е или не? мен лично не. може да се е състояло, може да е преувеличено . като цяло, съм по-склонен да приема че се е състояло, единствено поради факта че това беше първата теза, градена когато времената са били по-близки. но близките времена и живите свидетели нищо не решават - сам виждам как едни събития се представят по съвсем друг начин от различни хора, и дори живите свидетели ги ВЯРВАТ че така са били. ако питате който и да е седерст, с ръка на сърцето ще ви каже че след като гръмна чернобил никой дума не е обелил и са ни оставили "да се тровим", докато аз съвсем ясно си спомням че това беше водещо заглавие в работническо дело, че имаше дискусии по телевизията и така нататък. може и аз да греша, а не седерастите, но сигурно е че един греши. така че какво сте се фанали за това баташко клане, било каквото било, дреме ми на кура.
|
| Чет Апр 26, 2007 9:04 am |
|
 |
|
3aek
|
бас държа че ако целия шум който сега вдигат медиите се беше фокусирал за един бойкот на стоките на бош щеше да има отзвук не само тук в България но и в цяла Европа, а такива компании най-малко имат нужда от негативен имидж защото работят с "Other Peoples Money" онези акули на борсата само чакат някъде да се шумне и да почнат спекулации за да разиграят акциите и увеличат марджина си на печалбите - днес ще продават утре ще купуват, и така това че бош нямат идея какво пише в статията може и да се промени и другия път журито ще гледа за какво харчи парите
а този малоумник ако не му дадат пари няма да си мръдне мързеливия академичен задник
|
| Чет Апр 26, 2007 9:44 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз лично не купувам вестници от доста години. телевизия гледам изключително рядко.
обаче най-продавания вестник е жълт/нощен труд, а най-гледаното предаване е биг/вип брадър.
не че съм тръгнал да правя бойкот.
много повече ми харесва да прочета някоя книга, отколкото да гледам филм
|
| Чет Апр 26, 2007 10:22 am |
|
 |
|
sthx
|
Явно има хора, на които им пука. Toва учудва, ли те? На хората от Батак най-много им пука. Те и сега имат по-силно негативно отношение към турци и цигани. Последните също са участвували в погромите.
Колкото до Чернобил - в началото се появи само кратко съобщениеот едно изречение, че има някаква авария. Такива съобщения е имало и преди това за други АЕЦ, т.е - не ставаше ясно, че е нещо необичайно. Когато нямаше как да се скрие, тогава се появиха големите статии.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Апр 26, 2007 10:28 am |
|
 |
|
3aek
|
 Продават по интернет овце като рядка порода кучета
преди да затворят уеб сайта са продадени над 2000 овце по $1200 парчето
http://www.vokrugsveta.ru/news/?item_id=804
|