Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
софтуер за алгоритми/блок схеми 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение софтуер за алгоритми/блок схеми
търся някакъв софтуер в който да си разработвам задания с визуални средства - да си чертая стейт машинки/алгоритми.
За предпочитане нещо легално - фрее или поне евтино че не го търся само за лично ползване...

Сря Май 02, 2007 3:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Мисля че такова е алгоритъм билдер(за Атмелски контролери).Потърси го.За PLC имаше (май) такава опция към Automation Studio.

Сря Май 02, 2007 3:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз ползвам Code Visual to Flowchart, ама да правя алгоритми от готов код - на теб за какво ти трябва, за същото или първо да правиш алгоритъма и после по него програмата? Това последното прави ли го някой още 8) ?
http://www.fatesoft.com/s2f/

Сря Май 02, 2007 4:16 pm
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
Аз ползвам Code Visual to Flowchart, ама да правя алгоритми от готов код - на теб за какво ти трябва, за същото или първо да правиш алгоритъма и после по него програмата? Това последното прави ли го някой още 8) ?

За reverse съм ползвал IDA-та, тя също прави flowchart...

Сега ми трябва първо да си направя заданието и второ да си остане като вид документация, щото съм зле с паметта и не искам след няколко месеца/години да се чудя какви инструменти да използвам за да си разгадая собствения код ;-)

Няма нужда да има връзка с конкретен код, стига ми само на високо ниво да си разпиша всички състояния които поддържам в устройството, как/кога/защо се минава от едно състояние в друго и т.н. Примерно имам няколко захранвания, които си имат ограничения, т.е. едното (силовото) мога да го пусна само когато друго (управление) вече е пуснато... На всяко имам различни консуматори и си трябва логика като искам да пусна нов консуматор, какво захранване му трябва, дали е пуснато или сега да го пускам... Като добавя че сменям и клока на процесора според това какво имам включено става сложно щото се получават 50-60 комбинации и един куп ограничения - не мога да сменя клока щото тече нещо по UART. Абе става каша...

Сря Май 02, 2007 5:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
За това, като ми се наложи ползвам MS Visio :) .

Сря Май 02, 2007 5:29 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
www.iar.com

visualSTATE®―State machine design, test and verification tools :!:

Сря Май 02, 2007 6:28 pm
Профил

Мнение 
Мдаа visualSTATE е точно по темата, но проблемът е че се опитвам да престана да използвам продукти от тая фирма...

Отначало наистина търсех по-скоро инструмент за чертане като Visio, но след като разгледах по-подробно идеите в visualState и още 10-на UML-базирани програмки виждам че има много хляб в UML-а... Явно ще пробвам тия за Eclipse, но първо ще трябва да подкарам GCC-то и после да мъча UML-a.

бтв, тия UML инструменти изглеждат доста полезнички... а пък аз досега си мислех че визуалните инструменти са само за мързеливи или некадърни хора ;-)

Чет Май 03, 2007 1:04 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]