Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Грешка при програмиране ? 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Грешка при програмиране ?
Днес се сдобих с едiн 16Ф877А, от начало нямах проблеми, програмираше си се, правеше си каквото трябва. Но изведнъж слагам му аз нов сорс и ми изниква следната грешка. Моля кажете от какво е и най - важнато как да я оправя, ако може (не виждам защо да не може). [/img]

Прикачени файлове:
error.JPG
error.JPG [ 118.33 KiB | Прегледано 1348 пъти ]
Сря Май 02, 2007 6:25 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Не пиши на адрес 0х0000002

едит: Флаша има няколко хиляти цикъла заприс-изтриване, въжможно е да му е дошло времето.
Може да се пробваш да го държиш в фризер за една седмица, ама по добре си копи нов.

Чет Май 03, 2007 9:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Може да се пробваш да го държиш в фризер за една седмица Дааа,може и ментов чай да му свариш,и жен-шен да му сложиш.....
Направи му бълк-ерейз и след това пробвай да го програмираш със стария софт дето ти работи.Ако не става - хвърляш и копуваш нов чип.Времето което ще изгубиш да го мъчиш чипа ( и себе си) с глупости - използвай го да свършиш нещо дето ще ти донесе пари и ще си купиш нов чип.

Чет Май 03, 2007 9:36 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Бе то не е лошо и салатка да му нареже че и ракийк ада му сипе ама.....
има и друг кахър .. и при мен прави така понякога с winpic800 който гледам че ползваш, затова я го пробвай дали ще захапе с ICPROGA :idea:

Пет Май 04, 2007 3:12 pm
Профил ICQ

Мнение 
провери захранването на процесора, трябва да е стабилно и да има кондензатор близо до процесора
подобни номера ми е правило при калпав 7805 ( стана калпав след прегряване без радиатор )

Пет Май 04, 2007 3:33 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Ами случвало ми се е ицпрог да не иска и да ги пиша с propic2

Прикачени файлове:
PROPIC2.rar [374.83 KiB]
150 пъти
Пет Май 04, 2007 3:38 pm
Профил ICQ

Мнение 
То май всеки програматор си има собствено мнение кой процесор да програмира и кой не?! :) При мен така се получава ,че всеки модел пик (тия дето ги ползвам) , ги програмирам с различен софтуер :(

Ето тук още един софт за пиковете - ProgPIC2. Имам впечатление ,че за тази серия пикове работи добре (16f87x)

http://www.speedy-bl.com/pic16fxxx-e.htm

Може да се ползва с различни популярни схеми на програматори.
Малко е "постен" но работи доста бързо.

Нед Май 06, 2007 3:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ICProg-a си пише ПИК-овете,ама трябва да му се настройва времето.От както си направих USB варианта на WinPic800 - ползвам него.Не ми се е случвало чип да откаже.Поддържа около 150 чипа + И2Ц памети.Поддържа и dsPIC-ове.Работи много бързо.Който иска да се разтърси в нета за схема и софт.
Това че 877А не се програмира - ами ако по погрешка е пробван да се програмира като 877 - може да стане издънката.Имам един такъв 877 програмиран като 877А и от него нищо не става.

Нед Май 06, 2007 4:57 pm
Профил

Мнение Mda
Ки4о написа:
ICProg-a си пише ПИК-овете,ама трябва да му се настройва времето.От както си направих USB варианта на WinPic800 - ползвам него.Не ми се е случвало чип да откаже.Поддържа около 150 чипа + И2Ц памети.Поддържа и dsPIC-ове.Работи много бързо.Който иска да се разтърси в нета за схема и софт.
Това че 877А не се програмира - ами ако по погрешка е пробван да се програмира като 877 - може да стане издънката.Имам един такъв 877 програмиран като 877А и от него нищо не става.

И аз съм много доволен от WINPIC800, моя програматор е propic2 и не е имало чип дето да се издъни , от време на време ICProg се дъни но като мина на WinPic всичко си е ОК . :)
Така и не можах да разбера защо като програмирам 10 чипа и IcProg отказва , интересно като рестартирам компа и се оправя :?

Пон Май 07, 2007 9:23 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Mda
Ки4о написа:
И аз съм много доволен от WINPIC800, моя програматор е propic2 и не е имало чип дето да се издъни , от време на време ICProg се дъни но като мина на WinPic всичко си е ОК . :)
Така и не можах да разбера защо като програмирам 10 чипа и IcProg отказва , интересно като рестартирам компа и се оправя :?

И аз съм с ProPic2 и ICProg и имам същия проблем. От време на време дава грешка при проверка след програмиране, но след рестарт се оправя. Забелязах, че това се случва като стартирам допълнителни програми, например Акробат Риидъра. Предполагам, че проблема е в ICProg, сигурно някой бъг. Но иначе нямам други оплаквания, направо си работи перфектно.

Пон Май 07, 2007 10:47 am
Профил
Аватар

Мнение 
Че Акробата прави мизерии - прави.На всичкото отгоре иска и да се свързва със сайта си когато отвориш документ.Пусни един Firewall и ше видиш че циклично пита за разрешение за достъп до сайта си.Кви ги дири там-нямам и на идея но прави бозата още по-голяма.

Пон Май 07, 2007 11:21 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]