Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Избор ARM7 микроконтролер 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
kiiid написа:
Ами откровено казано с ARM на Analog не съм бачкал. Впечатленията ми са от други техни чипове. Може и да е така, както Цецо трърди, не знам. Аз затова си казах, че конкретно за ARM съм на ST или ATMEL. Докато Cypress си изкарат техния, разбира се...
А, да се върна на RTC на LPC-то: то RTC си има, само, че някой гениален ум е позабравил да сложи бекъп входа на батерията така, че ако искаш RTC трябва да храниш цялото микро. Много умно!

Старите са така. На по новите са го оправили. Е това е хубавото на Филипс, че си поправят сбърканите концепции, докато динозаврите в бранша - като изкарат някоя тъпотия на пазара, вместо да я разкарат в следващото поколение, те вземат че я наложат.

Относно каубоите - признавам че не съм оглеждал TMS -а от поне година. Тогава нещата по отношение на документация бяха на плачевно ниво. Седят си ми чиповете и хич не ме блазанят. :) Просто опита ми с каубоите ме спира да пипна каквото и да е сериозно.

Последна промяна Цецо на Пон Май 07, 2007 1:48 pm, променена общо 1 път

Пон Май 07, 2007 1:38 pm
Профил ICQ

Мнение 
kiiid написа:
Докато Cypress си изкарат техния, разбира се...

И какво като го изкарат? Ти направи ли си труда да погледнеш Cortex-а по-сериозно? Или просто чакаш поредния трън на който да седнеш ;-)

Пон Май 07, 2007 1:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
последният път като говорих с дистрибутор на Cypress за PoSC измишльотината им ми казаха под секрет че сума народ се излъгал да ги наслага по дизайни и по едно време се оказало че Cypress няма капацитет да запълни търсенето в резултат на което чиповете излезли на алокация и сума клиенти били готови да му плащат двойна цена само ако им намери количества което било сладък бизнес
така че PSoC за базик стават, и за производство 50-100 бр, но за сериозно производство избягвайте всичко което е много завъртяно и single-source
сега проверявам digikey и от 155 позиции PSoC половината са на 0 а от другите има под 1000 бр значи положението не се е променило много

Пон Май 07, 2007 5:09 pm
Профил

Мнение 
Не ви харесва LPC, SAM, TMS470, ADuC, PoSC?
Имате по-добра идея?
Вече имате уникалния шанс да промените нещата... само тук и само сега:
http://www.actel.com/products/mpu/CortexM1/

Побързайте! Офертата е валидна само до изчерпване на желаещите ;-)

Пон Май 07, 2007 9:26 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3