Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Относно MC68HC11A1 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Относно MC68HC11A1
Здравейте!
Предстои ми направа на курсов проект, в основата на който е този процесор. И бих искал да науча дествието на процесора с чужда помощ, тъй като на университетско ниво знанията, който получаваме не са достатъчни, а също така и не предоставят материали за изучаването му. Търся човек, който е добре запознат с този процесор и ако има възможност за преподаване на знанията си на мен, за да мога да осъществя изпълнение на проекта си. Искам да отделя средста (време и пари) за тази цел. Ако сред вас има такъв човек, моля да остави съобщение на e-mail: peugeot406@abv.bg. Става въпрос за Пловдив. Имам нужда от чужда помощ.

Сря Май 09, 2007 8:11 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Ахаа ти си човек на Бат Бойко от Пловдив. Той няма ли едни книжки които са доста полезни за разучаване на НС11 или студентите са ги затрили вече? Няма ли никой от курса който да чатка от процесори и да обяснява на любознателните?

Сря Май 09, 2007 8:16 pm
Профил

Мнение 
asp написа:
Ахаа ти си човек на Бат Бойко от Пловдив. Той няма ли едни книжки които са доста полезни за разучаване на НС11 или студентите са ги затрили вече? Няма ли никой от курса който да чатка от процесори и да обяснява на любознателните?

Да, за туй последното нещо, което остава от цялото следване е проекта при него. Четвърти курс, взели всичко и 1 година влачат този проект.

Сря Май 09, 2007 9:43 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Кажете на Бат Бойко да мине вече на някой HC908 поне, че 15 г. едно и също да преподава е много затъпяващо :D .

Сря Май 09, 2007 10:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Трябва да имам някъде една развойна система за MC68HC11.
Преди време ми е било жал да я изхвърля.
Ако някой има нужда - подарявам я (е, може и за 2 (две) бири :) )

Чет Май 10, 2007 12:45 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Syrius-B написа:
Трябва да имам някъде една развойна система за MC68HC11.
Преди време ми е било жал да я изхвърля.
Ако някой има нужда - подарявам я (е, може и за 2 (две) бири :) )

Не я давай за по малко от 3 бири пази си достойнството.

Чет Май 10, 2007 7:38 am
Профил
Аватар

Мнение 
За третата мога да добавя и програматор :o

Чет Май 10, 2007 11:30 am
Профил WWW

Мнение 
От толкова лекции, чак ме е срам да попитам:
за какво служи SP и какво точно е stack ("особена част от паметта", което не ми говори нищо; как се оперира с тази част от паметта, какво се съхранява в нея)
Същия ми е въпроса и за индексните регистри.

Нед Май 20, 2007 1:11 am
Профил
Аватар

Мнение 
Стека служи за временно съхраняване на стойността на регистри и някой променливи, когато те се ползват и на други места в програмата. Например като влезнеш в прекъсване си запазваш в стека статус регистъра, акумулаторите и др. регистри, ползваш си ги в прекъсването за нещо си и после преди да се върнеш от прекъсването си ги възстановяваш от стека за да може часта от програмата, която ги е ползвала преди прекъсването да продължи да си ги ползва със същите непроменени стойности. SP е stack pointer или стеков указател, който сочи към текуштия адрес в стека, т.е. като записваш там той се увеличава, като четеш от стека се намалява (примерно) и се получава така, че първия влезнал - излиза последен (FILO).
Тоя контролер въпреки, че е стар е един много добър пример за първи контролер. Мога да се "похваля", че Фрискел произвеждат разновидността му MC68HC11Е9 само заради нашата фирма (само ние продължаваме да го купуваме) :? и за да ни откажат постоянно ни вдигат цените. В момента ни го продават за 12.5$ за 10к бройки :D . Та затова сега го сменяме с PIC :) .

Нед Май 20, 2007 4:54 am
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
Мога да се "похваля", че Фрискел произвеждат разновидността му MC68HC11Е9 само заради нашата фирма (само ние продължаваме да го купуваме) :? и за да ни откажат постоянно ни вдигат цените. В момента ни го продават за 12.5$ за 10к бройки :D . Та затова сега го сменяме с PIC :) .

Dimitar ти да не бачкаш за NASA бре?

Нед Май 20, 2007 11:29 am
Профил

Мнение 
Няма начин - щом с PIC го сменят - за детски ясли ще е!!

Нед Май 20, 2007 1:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
Dimitar ти да не бачкаш за NASA бре?

Не, ама продаваме на едни хора, дето като сертифицират нещо и искат поне 10 г. да не се променя нищо, та затова. Иначе правим много прости неща и PIC-овете са ни напълно достатъчни 8) и няма смисъл например някой ARM9 да слагаме :D .

Нед Май 20, 2007 4:34 pm
Профил

Мнение 
Dimitar, майтапя се... покрай мен също има много смешни неща, но си работят и никой не желае да ги пипа ;-)
Ех верно сбъркали сте с MC-то, ако бяхте избрали 8051 сега щяхте да харчите по 10М$ по-малко...
По тая логика се съмнявам тоя ПИК след 10г. дали ще го има още и дали ще е на добра цена... Виж един ARM7 има по-голям шанс според мен, ама след 10г ще си приказваме ;-)

Нед Май 20, 2007 11:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами сменям го с пик за 1.3$ и на година правим по около 60000 бр. отделно има един стабилизатор с вграден WDT и ресет също от ония години, дето и той струва около 5$, та смятай сам колко пари ще спестяваме само за една година - достатъчно, бих казал, че след 10 г. пак някой да може да го редизайнва 8) .

Пон Май 21, 2007 3:57 am
Профил

Мнение 
Нужен ми бе само един прочит на обяснението на Dimitar, за да разбера. Благодаря!
А за какво служи Address Strobe (AS)?

Съб Май 26, 2007 7:17 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща