Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Eurovision показа колко разделена е европа на зони 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Eurovision показа колко разделена е европа на зони
Беше ми много интересно да наблюдавам как Европа е разделена на "зони на влияние".

По принцип това си беше силен емигрантски вот и именно затова в челната десятка имаше само страни от Източна европа защото най-много емигранти са пръснати по Европа от тези страни.

Бившите Югославски републики гласуват за Сърбия. Македония показа че се чувства по-близо до Сърбия отколкото до България.

Бившите Съветски републики гласуват за Русия (включително прибалтийските които уж не харесват Русия, явно доста етнически руснаци си има там).

Холандия, Германия, Белгия турските гастарбайтери гласуваха за Турция.

Дания, Швеция, Норвегия, Финландия гласуваха едни за други т.е. вота си остана в скандинавската зона.

Румъния гласува за Молдова, Молдова за Румъния.

За България гласуваха Гърция и Испания където има по-голяма емигрантска маса, учуди ме че Турция не гласува за България а за Армения и Грузия а уж там има 500 000 с двойно гражданство и БГ паспорт :)

и общо взето се доказа че не е важно колко е добра песента а как ще се завърти политиката на емигрантския вот т.е. шансовете да се пробие само с добра песен са минимални

Пон Май 14, 2007 2:34 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Абе определено "емигрантският вот" определи победителя. И аз на това се възмущавах като гледах.

Пон Май 14, 2007 5:21 pm
Профил

Мнение 
Сега трябва да очакваме "демократично" да се сменят правилата. Щото иначе германските, френските , италианските и английските участници ще са вечните аутсайдери.

Пон Май 14, 2007 9:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
за кво приказвате бе?

Пон Май 14, 2007 10:28 pm
Профил

Мнение 
Мдаа, ЧАЛГАТА превзе и Европата! Ами то така става като влезем в някакъв съюз. Да му мислят съюзниците :lol:

Вто Май 15, 2007 12:48 am
Профил
Аватар

Мнение 
Че се гласуваше по съседски видяхме всчики. Но тъпите сърби победиха с огромен резултат, който не беше формиран само от съседите им. Даже и без тях пак щяха да са първи.

А песента им беше пълна трагедия. Такава келява чалга, даже и нашите певици рядко се навиват да пеят.

Но на сърбите и "певицата" им беше пълна скръб като визия, нашите ако не ги слушаш поне имам какво да видиш. А пола на сръбкинята го дискутирахме с жената по време на цялата песен. И аз бях трайно убеден че това е мъж. Ама сбъркал съм явно.

Явно от съжаление са гласували за нея, щото аз друга причина, точно тая песен да спечели - не виждам.

Последна промяна Цецо на Вто Май 15, 2007 10:48 am, променена общо 2 пъти

Вто Май 15, 2007 8:23 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Не знам ама имам чуството че те бяха най-зле от всички, то тва песен ли беше ? Никакви певчески или музикални качества.

Вто Май 15, 2007 9:27 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]