| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
 BTV обраха зрителите на скат
след поредицата за българите и "разследването" разобличаващо кацането на луната, днес БТВ направи нов удар - имаше интервю със нашенец "опровергал" теорията на айнщайн. всички дето като четат си мърдат устните са изоставили любимия си скат и са се лепнали на бтв. 
|
| Пон Май 14, 2007 6:23 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Re: BTV обраха зрителите на скат
Заради това ли :
http://www.skeptik.net/conspir/moonhoax.htm
Мда , принципно скат нямат кои знае какъв рейтинг 
|
| Пон Май 14, 2007 6:41 pm |
|
 |
|
sthx
|
 Re: BTV обраха зрителите на скат
Може нашенецът да е от клуб физика на дир-а. Нали там си ги въдите такива? 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Май 14, 2007 9:06 pm |
|
 |
|
zaphod
|
за луната беше преди време, днеска беше за "оборването" на айнщайн.
|
| Пон Май 14, 2007 9:07 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Hm
Абе принципно Аинщайн си е бил малко куку че и доста религиозен тип , но не може да се отрече че доста е допринесъл все пак за науката , но и има доста налудничави глупости които си е изсмукал от пръстите , аз например не вярвам на неговата теория за скороста и времето , това за мене е пълна глупост пък и кои знае колко такива има още 
|
| Вто Май 15, 2007 12:21 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
 Re: Hm
Всички сме религиозни, просто са ни различни религиите(вярата).
|
| Вто Май 15, 2007 6:54 am |
|
 |
|
zaphod
|
ами не ползвай GPS тогава, ще се загубиш някъде.
|
| Вто Май 15, 2007 9:28 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
тогава не вярваш и в 'c' (скоростта на светлината: 299792458м/с ) ... как ще сметнеш дължина на вълната при определена честота без 'c' !?
значи не вярваш и в метъра (в момента (май) еталонния метър е дефиниран чрез 'c' ) 
|
| Вто Май 15, 2007 9:37 am |
|
 |
|
plameniv
|
Явно не сте ме разбрали
Аз говоря за това че единия остарява а другия не остарява ако се движи със скороста на светлината .
А относно религиите до някъде е така ако се приеме атеистичното мислене за религия
Но мисля че много се задълбахме с тия философски глупости . 
|
| Вто Май 15, 2007 10:33 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
от де пък знаЙш че не е вярно
всъщност аз не съм гладал въпросното предаване (тоя нашенец нищо чудно и да е гений, ... ама кЪт знам кВи журналисти имаме) ... чъй че се включих само за спорта 
|
| Вто Май 15, 2007 11:07 am |
|
 |
|
plameniv
|
Няма логично обяснение да е вярно , дали ще се движиш като буболечка или със скороста на светлината времето тиктака и за двамата , разликата е че единия ще отиде по бързо от другия до зададената точка .
А за да измериш скороста имаш във формулата и времето , иначе няма да знаеш каква е скороста
Точно тука му се пука теорията , защото времето тиктака и за двамата едновременно със една и съща стоиност и е постоянна и еднопосочна величина.
|
| Вто Май 15, 2007 4:36 pm |
|
 |
|
ps66
|
това че нещо ти се струва невъзможно - не означава че не е вярно. Спомените ми относттно ТО са доста мъгляви - но навремето ми изглеждаше съвсем логична ! Мисля че има доста доказателства (експерименти!) потвърждаващи Т.О. Примерно връзката енергия<->материя т.н. E=mc2  притиворечи на простичкия закон за запазване на материята (при хим. реакции), но е напълно валиден при ядрения синтез/разпад т.е. от материята можеш да получиш енергия и от енергията да получиш материя ! по-отношение на времето (тука вече съм доста бос - склероза): бих бил склонен да вярвам на Анщ. че и времето е нещо относително ...  След като скоростта на светлината е крайна (доказано !) и не може да се сумира, ... то и за времето нещата не изглеждат стандартно: Мои интерпретации: ако 1сек е времето за което светлината измината 300х км. то следва че ако аз се движа с скорост 300х км/с и пробвам да светна с фенерче - то светлината няма да излезе от фенерчето  ... т.е светлината ще е минала 0метра -> и ъъъъъ .... времето ще е спряло  май ще трябва да взема да си опресна познанията по ТО (за по-голяма убедителност в подобни спорове  ) след малко: ето малко по-научно обяснение на ТО-то (има примерче с влакче и моливче  ) : http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0след още малко  : http://dnes.dir.bg/2007/05/15/news1680067.htmlсега се четих че "червеното отместване" е предречено от Анщ. и е едно от доказателствата на теорията (пространсввото е ъъъъъ криво - т.е. изкривява се от обектите в него ....) а това е цитат от статията (за нашенеца):
|
| Вто Май 15, 2007 6:56 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Не си прав , за времето може да се каже че винаги е относителна постоянна константна величина , както казах по нагоре времето тиктака еднопосочно а това няма значение за твоя пример , това са си Т/300х време дали ще се движи или не вече са изминали Т/300х единици от времето, приеми факта че и нищо да не правиш времето си тече тиктака постоянно , дали ще е 1сек или 1/300 хил. сек си тиктака .
И аз ти го давам с друг пример движим се в кръг :
Започваме отмерването от 1 точка в един кръг които е 1км по окръжноста.
Аз се движа с 1км в час, ти се движиш с 300Хил/км в час , ти след 1час си направил 300Хил обиколки аз ще съм направил 1 , но и за двамата е изминало 1 час . Тука няма значение материя или енергия за времето , времето си е време определена е 1 сек за опора , до 1 час се отмерва през 60 сек и т.н. нагоре всички ти е ясно предполагам, под 1сек е по стандарния метод кратно на 10 , 1/10 , 1/100 1/1000 и т.н. .
Чрез това време са изчислили с каква скорост се движи светлината и всички други такива , ако някои си слагат променлива величина за време от тук нататък за мене отиваме в творчеството на фантазиите.
|
| Вто Май 15, 2007 8:18 pm |
|
 |
|
ps66
|
виждам че си в лагера на противниците на ТО  - а ... сега след примоцията на новата книга на лесничея направо ставате непобедими
(малко по сериозно: всъщност ТО още си се нарича теория - щото не всичко е доказано а и може да се наложи и да се позакърпи ако издиша някъде ... !)
|
| Вто Май 15, 2007 8:27 pm |
|
 |
|
zaphod
|
пламене, аз понеже съм тъп, не си прая труда да мисля. вярвам на този, който ми покаже най-фрапиращи чудеса. към настоящия момент гаражните философи, от рода на тоя в предаването, не са показали нищо, само ланкат глупости, докато айнщайн е измислил атомната бомба. хората които правят разни чудеса, като космически совалки, ГПСи, мобилни телефони, хапчета за удължаване на хуй, и други, са по-единни за айнщайн, отколкот са турците за доган. ако утре гаражния философ ми измисли машина за телепортиране, ще го погледна с уважение и току виж съм му повярвал за айнщайн. обаче до тогава за мене е палячо, а тези от бтв дето му дават ефир са мизерници и олигофрени.
та моят съвет е: прави и ти като мене - не се мъчи да мислиш. заеби ги тия остарели глупости че човек трябвало да бъде мислещ.
|
| Вто Май 15, 2007 8:36 pm |
|
|