Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Съвет за развойна платка за PIC 16/18 за начинаещ 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Да взема един PIC18F4550,пробна платка и да маха по задачите.И да си сглоби програматор сам - като за начало. С готова платка и баба знае.Така хем ще се научи да не греши като запоява (щото пика е към 15 лева) хем ще може да си слага каквато иска периферия.

Пон Май 28, 2007 11:35 am
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Вече май започнах да се ориентирам . Двуомя се между "CCS In-Circuit Debugger ICDS-40" и "Microchip ICD2" защото и двете са с дебъгер и са с добър софтуер, както и на една и съща приемлива цена. Идеята ми е да взема една от двете и да си направя аз моя развойна , в която да сложа интегралите от програматора с цел да му исползвам дебъгера. Ще стане както аз го искам и ще стане добре. Аз платки съм си правил още преди доста години когато беше модерно да се правят аудио усилватели :) . Само не мога да се сетя каква беше пропорциата при приготвянето на киселината с FeCl3 .

Пон Май 28, 2007 2:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе човек,като и студент - в ТУ-Варна има един дето прави платки.Правиш си схемата в Протел/Оркад,правиш си фотошаблоните,носиш му ги и не се занимаваш с глупости и да се цапаш и да търсиш пропорции.Ако това не те устройва-метода с ютията (има доста писано за него).
За къв чеп ти е програматора/дебъгера да ти е на развойната платка?Направи си го отделно.И като си направиш платката как ще я надграждаш?Затова съвета ми е - правиш програматор/дебъгер и една пробна платка.На пробната си лепиш каквато схема искаш и тестваш.А като много ти хареса схемата - правиш си за нея отделна платка като хората и се кефиш.Така че не пилей време за неща дето после ще ти се виждат непрактични.Но в крайна сметка -> както решиш.Успех.

Пон Май 28, 2007 3:51 pm
Профил

Мнение 
Изчинявам се ,че пиша глупости по-горе. Ки4о прав си. Не ми беше яасно нещо и след като си го изясних разбрах ,че съм в грешка.
Относно човека в ТУ-Варна който прави платките би ли ми казал как се казва или в коя стая да го търся ?

Пон Май 28, 2007 5:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Търсиш Гошо от Съобщителна техника - кабинета му е на 4 етаж на мястото на мъжкия кенеф.-на вратата пише Майстор специалист

Пон Май 28, 2007 6:05 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
Здравейте, като стана въпрос за преминаване от асемблер на Ц
дали ще може някой да ми прати и на мен някоя книжка? :)
Един съвет и от мен: Започни с нещо по-лесно, много помага, важното е да натрупаш опит и познание за основните неща, след това няма да имаш големи затруднения със сложните неща.

Пон Май 28, 2007 7:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Здравейте, като стана въпрос за преминаване от асемблер на Ц
дали ще може някой да ми прати и на мен някоя книжка?

Раздела БИБЛИОТЕКА не е за красота !

Пон Май 28, 2007 7:50 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2