Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Разходка до Гърция 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Разходка до Гърция
Разходихме се с едни приятелчета да гледаме тоя уикенд WRC то в Гърция. Моооого готино, коли, пилоти, обстановка....беше си ми мечта да го гледам на живо. Та разхождайки гащи из страната им се позамислих....

1. Много готина страна като ландшафт - морето и планината са така оплетени, острови, полуострови, заливи, канали... бе готино. Готини старини, забележителности, явно велика цивилизация в миналото.

2. Пълни цигани като нация. По мой впечатления - даже турците са по хора от тия. В по южната част карат като абсолютни малоумници. Псувни, крясъци. Атина - задръствания, пот и мръсотия. На моменти ни избиваха чевиите, за малко един местен не отнесе кютека при една спорна ситуация с българи на пътя, а се бяхме събрали сериозна тумба де, по цялото южно крайбрежие мръсни коли (от ралито де) с български номера :). Много креслива нация. Маляка, маляка - главата ми надуха тия, по едно време не чувах ралито, от "разговорите" около мен.

3. Страшни пътища. Джам. Направо не ми го побира акъла - тия цигани с тия пътища. Явно не са правени с пари от маслини. ЕС е дотирал яко. Мамка им при цялата тая цигания, корупцията сигурно е по - жестока и от БГ. Представям си какви пари са налели горките европейци, за да остане и нещичко, че да направят тия магистрали. Специално отсечката по морето Атина - Катина - страхотия - всичко е врязано в скалите, тунели, мостове, подпори - Хемус сигурно няма и 1/10 от бетона излят там. Много милиарди са това. Знаят как да цицат фондове тия мангали.

4. Имало смисъл от членството в ЕС. На кулата към полунощ минавахме и на отиване и връщане. БГ митничаря усмихнат дойде на джама, взе документите, огледа, поздрави и си тръгна. Циганина, малко по тарикат, накара ме да слезна да му ги занеса. Но толкоз - няма сериозни проверки, има няма 5 мин и минаваш. Лична карта и зелена карта за колата. Толкоз. Готино....

5. Жените - обратно на предишните ми впечатления, тоя път видях солидно количество прилично изглеждащи девойки. Особенно вечерта в централните части на Атина, много качествени жени се забелязваха, радваха окото. Странно е щото, аз от предишното ми посещение бях останал с друг впечатления. Може би защото беше вечер, жега и бяхме на место където имаше предимно млади хора.

6. Тия тъпаци не пият бира. В центъра на Атина насядали и ми жулят фрапета. По ралито - сокчета и пак фрапета. Абе цигани ви казвам. Ако видиш някой с бира, значи е българин...

Та ако някой се кефи на яки коли и прах - определено си заслужава. Ако си падате по пънкариите, особено ако сте коч компания - разходите не са високи - къмпинг с палатки, 3-4ма с една кола - абе за 100 евро се изкарва уикенда, без да се лишаваш. Ралито е страшна емоция, морето близо, а и има какво друго да се види. Живот и здраве догодина ще повторя.

Пон Юни 04, 2007 11:14 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
За WRC Гърция има, може би, най-добрите условия. В смисъл, такива, които най- ме кефят - суха и песъчлива настилка.
Иначе, мен ми е мерак да ида да видя формулата в Турция. :)

Пон Юни 04, 2007 12:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
бе не съм много впечатлен от гръцките пътища, верно по-добри са от нашите, ама то кои не са :)
турските пътища са по-добри от гръцките, на практика само отсечката 10 км след българската граница (м.търново) не е магистрала.

Пон Юни 04, 2007 1:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ми незнам, може аз такива пътища да съм уцелил. Тоест рускинята от GPS-а там да ме е пратила на читавите. Макар че покрай етапите се врях в една камара забити села и една дупка не видях.

Реконструктор, бе и на мен ми е мерак и съм се замислил по въпроса. Ама няколко човека вече ходиха на Формула (не конкретно в Турция) и казаха че било големо дърво. Първо излиза доста по скъпо (щото билета се плаща). Второ ако искаш читаво място излиза направо яко скъпо (200-500$ за билетче,на старт финална права или място където има екшън). Щото иначе те забатачват на някое място дето колите ги виждаш дотолкова, че трудно им познаваш цвета, камо ли да видиш някое изпреварване. Просто чуваш р-р-р-р фиу нещо прелита и толкоз. И общо взето следиш гонката на екраните. Като на телевизора, ама по голямо. Единственото предимство е, че си там в атмосферата.... можеш да видиш нещо отблизо, ако успееш да се промъкнеш, евентуално.

Докато на WRC то си беше яко. Вреш се където си искаш, гледаш от където си искаш. Избираш си сам мястото. А и е три дена нон стоп състезания, можеш да си подбереш каквито искаш места - кеф ти да гледаш "напред с вратите", кеф ти да гледаш ръчка по права. И всичко това без пари.

Пон Юни 04, 2007 2:28 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Иначе, мен ми е мерак да ида да видя формулата в Турция. :)

След 2 седмици съм на Индианаполис - ако искаш за догодина да те водя, че сега вече няма билети 8) . Тук поне билетите са евтини - на края на старт-финала плюс 5 завоя пред теб точно е 105$, а най-скъпия билет е 160$. Остава проблема обаче с визите и самолетния билет :D . А иначе след опита ми от миналата година мога да кажа - няма такава атмосфера никъде другаде, където съм бил на състезание. А звука от форсиран до дупка двигател от Ф1 на 10 метра от теб не може да се сравни с нищо :) .

Пон Юни 04, 2007 4:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
:) Ами едва ли ще навия тайфата да мааме през окена :)

А относно звука.... То и трясъка от кюнеца (по скоро липсата му) на WRC-то хич не е за подценяване. А като прибавим и летящия във всички посоки чакъл и торбата с пясък дето ти се изсипва върху главата - абе усещането е страхотно :)

Пон Юни 04, 2007 5:46 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аре......3 коли хора, седмица 24 отцепваме за Гърция - WRC Акрополис. Няма ли мераклии за 2000 км. на хипарски начала, прах и мирис на феродо и масло, алкохол, море и т.н.?

Пет Юни 03, 2011 11:11 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член

Мнение 
Dimitar написа:
... няма такава атмосфера никъде другаде, където съм бил на състезание. А звука от форсиран до дупка двигател от Ф1 на 10 метра от теб не може да се сравни с нищо :) .

Има и по-хубави атмосфери. Наскар в Бристъл :)
А иначе ако е за купона Мелбърн F1 + V8 supercars - повече кебабчета (т.е. sausages) и бира на едно състезание едва ли се консумират някъде другате по света :D

Пет Юни 03, 2011 11:33 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Разходка до Гърция
Цецо написа:
3. Страшни пътища. Джам. Направо не ми го побира акъла - тия цигани с тия пътища. Явно не са правени с пари от маслини. ЕС е дотирал яко. Мамка им при цялата тая цигания, корупцията сигурно е по - жестока и от БГ. Представям си какви пари са налели горките европейци, за да остане и нещичко, че да направят тия магистрали. Специално отсечката по морето Атина - Катина - страхотия - всичко е врязано в скалите, тунели, мостове, подпори - Хемус сигурно няма и 1/10 от бетона излят там. Много милиарди са това. Знаят как да цицат фондове тия мангали.

Миналата седмица откриха тунел 6.1км. Най-дългия на балканите. струвал 1,300,000,000 евро.

предишния най-дълъг тунел беше железопътния на козница - 5,9км.
пуснат е в експлоатация 1951-ва... може би е струвал 2,500,000,000 тогавашни лева (1952 и 1962 е имало 2 деноминации общо 100:1)

Пет Юни 03, 2011 12:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе темата е отпреди 3 години бе. Само я вдигнах, да ви кажа, че ралито е след седмица, ако някой случайно реши да се разходи.

kiiid написа:
Dimitar написа:
... няма такава атмосфера никъде другаде, където съм бил на състезание. А звука от форсиран до дупка двигател от Ф1 на 10 метра от теб не може да се сравни с нищо :) .

Има и по-хубави атмосфери. Наскар в Бристъл :)
А иначе ако е за купона Мелбърн F1 + V8 supercars - повече кебабчета (т.е. sausages) и бира на едно състезание едва ли се консумират някъде другате по света :D

Ами аз съм бил на F1. Наистина звука на колата е потресаващ, ама ефекта от това трае 15 минути. После е по скоро досаден :) Въобще като цяло да гледаш пистово състезание, на пистата си е ебати тъпотията. На мен поне не ми хареса, смятайте щом почти успях да заспя на 10 метра от една от най-бързите прави на Ф1 :) Е може и малко да съм прекалил с бирата.

Та да гледаш на писта си е скука. А предполагам че Наскар ще е още по скука, щото там и завои като хората няма. Гледал съм и MotoGP, малко по интересно е, ама щото падат и правят сеир. Иначе пак е кръгла скука на пистата. Всички перкат по идеалната крива, ако видиш на живо някое изпреварване, си е голям късмет. Само чуваш виууууу и нещо минава. Кой е бил, каква позиция има - ако не гледаш екрана не знаеш. А то ако е на екрана аз и на телевизора мога да гледам. Няма скокове, няма прах, няма дрифт.

Атмосферата на WRC е нещо съвсем друго - трае 3 дни, гледаш по 2-3 етапа, това са 8-10 различни места. Една с една кола не минава по един и същи начин. Даже колко са по посредствени пилотите, толкова по атрактивно минават. Чуството да видиш кола да минава напред с вратите с 150км/ч, докато едновременно с това стъпва само отвреме на време на земята.... Прах, камъни. Не си затворен като овца зад ограда. Като прибавим палатките, вечерите с приятели на плажа, поркане.... Ф1, Наскар.....Не мерси. Пробвал съм, сравнявал съм.... ралито е истината.

Като цяло няколко пилота от Ф1 са пробвали в рали шампионатите и никой не може да прогресира. Всички казват, че на рали е много по страшно и по сложно. Не е като да въртиш 70 малоумно еднакви обиколки по една и съща следа. Ей го на даже оня американски позьор Кен Блок, на филмчетата как го върти пустото Субару. Ама като излезе на пистата и рядко завършва първия ден и то обикновенно по таван. :) Райконен и той така, рядко завършва.

http://videolica.com/videos/m1QmzO0ZhZ0 ... d---class-
http://www.youtube.com/watch?v=fCFYiKiRbBE

А ето каква е била атмосферата на трасето преди години по времето на легендарните група B коли:

http://www.youtube.com/watch?v=U4UuZ5mauKk

Но там всички са били гарантирано луди. И пилотите (450 коня върху пежо 205/ Рено 5), а и публиката както е видно.

Последна промяна Цецо на Пет Юни 03, 2011 2:31 pm, променена общо 1 път

Пет Юни 03, 2011 2:20 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ти на кое F1 си бил? Ако е било примерно в германия или унгария там е дървено. Няма атмосфера. Обаче мелбърн наистина е по-различно. Има свобода а не те прекарват както викаш като овца. Аз съм седял на 3 метра от пистата и колите там са си страшнички. Пък и то самото мероприятие се третира не толкова като спортно а повече като време за джамбуре. Хората не ходят на работа за да отидат и да се налеят с бира на пистата.
А за наскар не съм съвсем съгласен. То пак си зависи къде. Има страшна скука. Но не и Бристъл. Там е винаги интересно.
На WRC още не съм ходил на живо. Имам го като план. Има едно в тасмания и едно в нова зеландия дето са ми кандидати. Мисля че и там е интересно ама ще видим...

Пет Юни 03, 2011 3:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
В Истанбул гледах формулата. И оттогава не гледам формула въобще, даже и по телевизия. :) Просто не ми е интересна, незнам що така. Много скучна и еднообразна ми се вижда.

А като си помисля, че преди се събирахме, цяла тумба за ф1, сядаме пред телевизора, караме се, емоции... Сега всичките сме на WRC вълна и никой не ебава да гледа формула. Даже тая година пак някой подхвърли - аре да мръднем до Турция - реакцията беше - абе ти болен ли си? Да караме 600км та да се опитваме да спим на тоя шум :)

Всъщност като се замисля, голямата разлика на WRC и Ф1 е в разнообразието. И в по-дългия период, за ралитата влизаш във филма за 3 дни, а формулата приключва за 2 часа.

Иначе мечта ми е да гледам WRC в Австралия или Нова Зеландия. Те заедно с Финландия и Норвегия са ми така да се каже, туй дето ще направя като спечелия от тотото :)

Пет Юни 03, 2011 4:08 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
http://www.youtube.com/watch?v=U4UuZ5mauKk

Но там всички са били гарантирано луди. И пилотите (450 коня върху пежо 205/ Рено 5), а и публиката както е видно.

Тия верно са били без грам гънка в мозъка :D .

Пет Юни 03, 2011 4:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
цецо,
мисля, че ще е по-интересно да вземем един джип и да пообиколим австралия.
брисбейн-сидни-мелбърн-аделаида... после до пърт, ама там трябва и сателитен телефон за през пустинята, че да знаят от къде да ти приберат останките.
за месец-два мисля че може да се направи, без да си дава човек зор.
пък и с аборигенясалите колеги от форума може да пийнем биричка.

имам 2 лета, дето бръмчах с мотор из гърция, основно островите. ама австралия е голяма, разстоянията са огромни и е непрактично.

Пет Юни 03, 2011 4:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ела да бръмчим с моторите тук - махни ги тия австралийски пущинаци :D .

Пет Юни 03, 2011 4:48 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща