Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автостъкла 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Автостъкла
някои чувал ли е дали има стъкла които пропускат слабата светлина ,а по силната е поглъщат до някъква степен, или вчера един "професор" само ме налъга ;))

Вто Юни 12, 2007 10:37 am
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ами например тези на специалните очила за заварчици може да се сметнат за такива.

Вто Юни 12, 2007 10:52 am
Профил

Мнение 
да но те ограничават и малкия поток от светлина,ще стане вечер като караш кола, колите с къси светлини няма да ги виждаш а тези на дълги ,все едно карат на къси че и по зле ;)

Вто Юни 12, 2007 11:32 am
Профил
Аватар

Мнение 
очилата "хелиоматик" (или там както им викат) са на този принцип: при ярка светлина потъмняват - при малка - изсветляват.

за автосъкло тая технология ми се види доста скъпичка :)

При всички положения, бих предпочел обикновенни стъкла - понеже вечер видимостта на "хелиоматика" е винаги по-лоша!

Вто Юни 12, 2007 11:46 am
Профил

Мнение Re: Автостъкла
ALF написа:
някои чувал ли е дали има стъкла които пропускат слабата светлина ,а по силната е поглъщат до някъква степен, или вчера един "професор" само ме налъга ;))

да не би да става дума за поглъщане в един спектър и пропускане в друг - нещо като К-стъклото в дограмите?

И аз съм чувал че сега новите по-луксозни коли ги правят с такива стъкла, но те не променят видимостта, освен ако някой няма инфрачервено зрение ;-) Просто с разни покрития отразяват и не пропускат основно в инфрачервения спектър и така лятото не се нагрява вътре купето толкова а и донякъде се пести климатика...

Вто Юни 12, 2007 1:35 pm
Профил

Мнение 
не аз дочух че новите по скапи модели,ги правели с стакла които вечер като ти свети някои на далги не те заслепяват,може и да е нещо на същия принцип като и при стъклопакетите при дограмата..., ако изобщо има такива стъкла!

Вто Юни 12, 2007 1:51 pm
Профил

Мнение 
огледалата за задно виждане масови ги правят така, технологията е като при LCD...

но за предни стъкла не знам... Много ме съмнява, не че е кой знае какъв технологичен проблем - щом в моето стъкло преди 15г. са вградили мрежа за отопление и през 2мм имам жица, едва ли е голям проблем да избичат LCD сегменти.
Но ако тия сегменти се бъгнат докато караш с 200 ;-)

Вто Юни 12, 2007 1:59 pm
Профил

Мнение 
Хммм не знам за таквиа стъкла. Преди много години се говореше за вграждане на поляризационни филтри, както във стъклата така и във фаровет, така че директната светлина от фаровете да не те заслепява. Тогава основния пробелм е бил дълготрайноста на филтрите поради топлината отделяна от халогенните лампи. В момента с ксеоновите може би е по лесно, но не знам дали се прави, и дали наистина е ефктивно, заото все още процентът на ксеоните не е висок.
При огледалата е друга хава, и моето само се затъмнява, както и фаровете минават сми на къси ако отсреща има кола, т.е. ако засеч фарове, но стъклата са си нормални.

Вто Юни 12, 2007 8:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.lctecdisplays.com/files/data ... logies.pdf

а ако наскоро си гледал МТВ, Pimp my ride, на един му сложиха цяло задно стъкло върху усилвателя което се затъмняваше, т.е. LCD завеса. Ясно че е скъпо, но за всеки влак си има пътници.... а за по слабата и по-силна светлина, по скоро е нещо с поляризациите.

Сря Юни 13, 2007 2:21 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]