|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:58 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Stanislav
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
 Едно интересно клипче
http://www.vbox7.com/play:21b15ac9
Чуйте какво казва човека-живота на гумите при максимална скорост е 50 минути, което не е толкова страшно тъй като горивото ще стигне само за 12 мин. 
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Чет Юли 05, 2007 6:32 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами за горивото разбираемо, с тази скорост това са 80 км, ако резорвоара е 50-60 л .. приемлив разход за 400 км час  , при мен с 1.8 и 200 разхода е почти 18, а това сигурно е с доста по голям двигател.
Виж гумите ме учудват повече, интересно защо само 50 минути, може би центрбежните сили, а ако купето е специално дизайвано .. може и от това да е, ако създава 5-600 кг натиск
|
| Чет Юли 05, 2007 8:03 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
15 
|
| Чет Юли 05, 2007 11:01 pm |
|
 |
|
ToHu
|
15 ли ... още по малко .... странно, едвали се твариат повече от тези на някой болид от Ф1, е сигурно не са толкова широки но ...
|
| Пет Юли 06, 2007 12:16 am |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Едва ли имаше в предвид, че след 15 мин. буквално ще гръмнат, ама мисля е нормално при такава скорост да се покачи ряско температурата и да почнат разни явления дето не са по стандартите на който и да е производител на гуми  Иначе клипчето кефи не толкова заради колата ами заради ефектите и интересните неща дето научаваш...тая писта просто ме изуми...не се вижда другия край, била направена абсолютно "нивелирана" ...8км права и общо 100км...и то секретна 
|
| Пет Юли 06, 2007 12:21 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ще взема да го пусна със звук май 
|
| Пет Юли 06, 2007 8:39 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не ви дойде акъла ей... Аман от хора за които физиката не важи....Страх ме е да се покажа на пътя вече...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 06, 2007 9:40 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Един приятел им вика на тия "летящи некролози" 
|
| Пет Юли 06, 2007 10:30 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
С изправна кола и празен път не е опасно. Лошо е, ако има много трафик около тебе.
|
| Пет Юли 06, 2007 10:40 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Абе винаги си е опасничко... При едно такова каране ударих нищо и никакво врабченце, което успя да премине като по чудо през маската отпред. Обаче предпазната решетка на перката на радиатора, включително самата перка бяха помляни... А Мотофое ги продават само в комплект по 1000лв
Представям си какво би станало ако малко по-голяма птичка ти се лепне на предното стъкло, как ще я избегнеш и какво би се случило освен ако колата ти не е някой прониран 600SEL...
|
| Пет Юли 06, 2007 11:32 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Казах изправна кола.  Форд са кекави автомобилчета, излизат счупени от завода. 
|
| Пет Юли 06, 2007 11:49 am |
|
 |
|
Цецо
|
реконструктор, ония дето прелетяха мантинелата на магистралата и се забиха в автобуса, бяха с читавичко БМВ, пък и трафика до колкото разбрах не им е бил проблем, като изключим насрещния. Алкохол до колкото разбрах не е имало (не че това е някакво оправдание де). Но сега се карат със Св. Петър за входни визи. Добре че утепаха само себе си.
При скорост >160, с масов автомобил е достатъчна малка неравност (каквито не липсват) за да олекне волана и да липсва здрав контрол за около 50 метра. Това съчетано със десен завой и каране в лява лента на около 10 сантиметра от бордюра - те ти как си го настъпил. От там прелитането на мантинелата не е проблем. Миг невнимание и после цял живот - мъртъв. Да не говорим, че и гуми се случва да се пукат, внезапно порив на вятър, животни щъкат....
Пък и не трябва да се забравят останалите водачи. Даже и да не е трафик. Не можеш да знаеш как ще реагира дядото с жигулката докато прелиташ до него. Все пак ако той се движи с 80 (минималната по магистрала е 60), а ти с 200, той все едно е спрял а ти летиш с 120 - времето му за реакция е 0.... Често ми се случва, карам си аз като бял човек 120-130, настигам някой, поглеждам в огледалото, в далечината се вижда кола, далеч е, тръгвам аз да изпреварвам и понеже колата ми не е ферари - това ми отнема известно време. Да ама не, тамън изнесъл се в ляво и чувам клаксона отзад. Оня вече е върху задната ми броня и светка и псува. Е питам аз, трябва ли да предполагам че той се движи по правилника за да си предприема изпреварване? Или трябва да предполагам, че колите стандартно перкат с 200+ и за да изпреварвам, ми трябва поне 1км чисто огледало?
Въобще мога да се хвана на бас, че всички мъртавци причинили катастрофи в следствие на превишена скорост градят теории подобни на Рек - мойта кола е перфектна, аз я владея и пр. и пр.
А истината е, че от физиката никой не може да избяга.
Ама ще се цивилизовате накрая де. Те и франсетата бяха много отворени шофери, ама сега карат като агънца. За 2-3 години ги оправиха. Просто трябва да се премине една психологическа бариера при която нетърпимоста към лудото шофиране да накара хората да поискат властта да си върши работата. Лошото е че цената е човешки животи, често невинни. Но когато се премине тая граница... франсетата имат затвор за рецидив превишена скорост.
В тоя ред на мисли.
Ако не сте разбрали, КАТ най-накрая измисли начин да си събира глобите. Докато не си платим всички задължения не връщат талона. В КАТ в момента е лудница 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 06, 2007 4:12 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
На няколко пъти се споменава за физиката, обаче бас ловя че повечето шофьори хал хабер си нямат от физика.
Най-елементарното нещо и което масово не се знае е че кинетичната енергия е 1/2 масата по скоростта на квадрат. Така че да налиш от 200 на 150 не е едно и също като да намалиш от 100 на 50 км/ч въпреки че и в двата случая става дума за разлика от 50км/ч.
И има малка разлика между това да блъснеш врабче при 120 и при 220км/ч както ми се случи на мен... Съжалявам само че не направих снимки да покажа какви поражения може да се получат от едно мъничко врабче 
|
| Пет Юли 06, 2007 4:43 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Трафика по Тракия винаги е проблем.  И съм почти убеден, че той е причината за катастрофата. Истината е, че Тракия не е пригодена за такава скорост, освен ако наистина няма коли и си в новата, прясно асфалтирана част. Съгласен съм, при висока скорост маневрите трябва да са наистина много плавни. Според мен, БМВ-то е излетяло имено щото шофьора е направил нещо рязко. Е, и метеорити падат, даже някои казват, че и НЛО са ги отвличали.  Поради няква странна причина стриктните и по принцип предпазливи шваби са предпочели да не взимат под внимание тези ужасяващи причинители на ПТП.  |  |  |  | Цецо написа: Пък и не трябва да се забравят останалите водачи. Даже и да не е трафик. Не можеш да знаеш как ще реагира дядото с жигулката докато прелиташ до него. Все пак ако той се движи с 80 (минималната по магистрала е 60), а ти с 200, той все едно е спрял а ти летиш с 120 - времето му за реакция е 0.... Често ми се случва, карам си аз като бял човек 120-130, настигам някой, поглеждам в огледалото, в далечината се вижда кола, далеч е, тръгвам аз да изпреварвам и понеже колата ми не е ферари - това ми отнема известно време. Да ама не, тамън изнесъл се в ляво и чувам клаксона отзад. Оня вече е върху задната ми броня и светка и псува. Е питам аз, трябва ли да предполагам че той се движи по правилника за да си предприема изпреварване? Или трябва да предполагам, че колите стандартно перкат с 200+ и за да изпреварвам, ми трябва поне 1км чисто огледало? |  |  |  |  |
Така е, аз казах - високи скорости само при липса на трафик. Пълно е с малоумници. Ограничението на магистралата е 130 и ако не можеш или не искаш да се движиш с тази скорост - нямаш място в лявата лента. Дори за изпреварване, освен в изключителни случаи, при липса на трафик. Супер любимо ми е когато тир, който се движи с 82 км/ч тръгне да изпреварва друг тир, който се движи с 80 км/ч. За около 5 мин. магистралата е запушена. Ако пък караш с 200, нямаш право да се сърдиш и да пречиш на тия, които карат със 130. Но, естествено, в БГ всичко е изродено и изкривено, като всеки си мисли, че е цар на пътя и е винаги прав, и тоя, който хвърчи с 200, и тоя който кара в лявата лента с 80. Не, те просто са пишкомерци и обикновени малоумници.  Това, което казваш е изтъркано клише. Дори и напълно нормални, разумни и спокойни хора от време на време си позволяват рискове и безумства - нарича се човешка природа. Според непотвърдени слухове, Далай Лама можел да левитира при състояние на особено силна медитация.
Ще ми е доста интересно да прочета статистика за смъртта на пътя преди и след този закон. Ама хубава статистика - освен голата бройка на загиналите, също и броя часове зад волана и броя на колите с модерни системи за сигурност. Нещо ми подсказва, че статистиката няма да е много в полза на феновете на до 3-та скорст.
|
| Пет Юли 06, 2007 5:04 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Уф, не мога да се сетя къде е статистиката. Но определно имаше нещо като 30% намаление на умрели ли беше, на пострадали не помня. Модерните коли нямат много общо в случая, едва ли французите са минали на по - модерни машини, особенно като се има предвид, че по принцип не вървят добре парично.
Казвам го по собствени впечатления. Пребивавам често там и пътувам доста с кола...
А за швабите - те са странно племе:
1. Пътищата им са пътища. Големи и широки. Макар че се носят легенди за това как в Германия нямало ограничения за скорост - това не е съвсем така. Ограничения няма само на най-големите аутобани (4 и 5 ленти) и то в участъци където няма изходи, входове, мостове, бензиностанции и пр. На практика аз не съм срещал повече от 20км без ограничение (може и да има). Преди 6-7 години като че ли и на "нормалните" (2-3 лентови) магистрали нямаше ограничение, сега обаче навсякъде има 130. Поне на тия дето аз съм карал. Тъй че и там се ограничават все повече.
2. Колите им са коли. Едва ли има страна с толкова нови коли на глава от населението в Европа (като изключим Монако и Люксембург). Освен това контрола на техническото състояние в Германия е пословично известен. Като прибавим и факта, че комплект гуми Мишлен/Гудиар в Германия са на цена колкото тука са разните "марки" от рода на Барум и Дебика... а дохода е 10х....
3. Германците са дисциплинирани шофери - така както кара с 160 в ляво, ако му се наложи да намали и изчака някой по бавен да ползва лентата - седи и чака. После пак газ. Случва се на 2 лентов път камион да изпреварва камион. И двата имат ограничители и разликата в скоростта е няколко километра. Изпреварват се по 5 минути. Всички седят и чакат. Но по правило тия дето искат да карат по бавно - гледат да не се навират в ляво. Въобще правилото да се ползва най-дясната лента се практикува масово. Имал съм случаи германец да ме вози с 190 в крайна дясна лента през нощта - така трябвало (аз бих карал в средата). У нас правилото е да се кара максимално в ляво. Готови сме за Англия сиреч.
4. Липсата на ограничение на скоростта в Германия, обаче не се дължи на нито една от горните причини. Веднъж си говорих с едни шваби и ги питах - добре бе, вие сте стриктно племе, имате куп глупави правила и ограничения, що бе джанъм нямате за скорост. Отговора е прост. Автомобилната индустрия е един от най силните отрасли в Германия (може би най-силния). Заети са маса хора, при това със сериозни доходи. Немските автомобили като правило са луксозни, мощни и сигурни - т.е. скъпи (има и изключения де). Кой ще си купи 300 коня Ауди, ако трябва да го кара с 130? Затова и в Германия няма винетки. Не се плащат и тол такси. Нафтата/бензина е доста евтина сравнена с дохода. Важното е народа да кара, че да върви бизнеса.
Но въпреки всичко това, катастрофите на глава от населението са доста ниски. Ама това са германци, а не българи. Там ново ауди не значи - "скивай къф съм пич, глей са ко моа, сички бегайте".
|
| Пет Юли 06, 2007 6:55 pm |
|
|