|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 10:10 pm
| Автор |
Съобщение |
|
poolo
Ранг: Минаващ
|
Писмо на влюбения програмист
Скъпа!
Инсталирал съм се в теб до уши. Ти форматира целия ми мозък. В моята оперативна памет досега не е имало подобно нещо. При вида ти, веднага ми се увеличава честотата и обема на диска. Хайде да създадем с теб директория.
Но първо предлагам - романтична вечеря при загасени монитори. Можеш сама да избереш меню-то. Лично аз предпочитам CD-rom, но обещавам да не се рестартирам. После ще отидем в моят сайт, или пък в твоя. Ще отворим един за друг своите файлове. Аз ще влиза и излизам, без никакви зависвания. Ще видиш, колко много ще ти хареса моят драйвер. И не се притеснявай за своята сигурност, аз имам антивирусна защита. Главното е да не забравяш навреме да се запазваш.
Помисли си, моля те. Когато си съгласна, кликни два пъти. Само едно искам да те помоля - използвай по-рядко своята саунд карта.
|
| Сря Юли 04, 2007 8:33 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Пет Юли 06, 2007 9:56 am |
|
 |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
малките патенца като порастнат стават големи патки
|
| Пет Юли 06, 2007 11:55 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Юли 07, 2007 3:19 pm |
|
 |
|
bobyper
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Яну 31, 2006 11:11 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
Внимавайте кога къде и какво си пожелавате
Заблудил се един негър в пустинята. Вървял, вървял и изведнъж намерил една бутилка. Отворил я, а от вътре излязъл един дух, който казал, че ще му изпълни три желания, задето го е освободил
Помислил негърът и казал:
- Първо, искам, да има много вода, второ да съм бял и трето всички жени, като ме видят, да се събличат.
Помислил малко духът и го превърнал в тоалетна чиния.
|
| Пон Юли 09, 2007 9:58 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
 |  |  |  | bobyper написа: Внимавайте кога къде и какво си пожелавате
Заблудил се един негър в пустинята. Вървял, вървял и изведнъж намерил една бутилка. Отворил я, а от вътре излязъл един дух, който казал, че ще му изпълни три желания, задето го е освободил Помислил негърът и казал: - Първо, искам, да има много вода, второ да съм бял и трето всички жени, като ме видят, да се събличат. Помислил малко духът и го превърнал в тоалетна чиния. |  |  |  |  |
Така се държат всички духове когато им е включена оптимазацията. Използвайте volatile!
|
| Вто Юли 10, 2007 10:46 am |
|
 |
|
¶
|
 Битката при Бородино :-)
Лермонтов, "Битката при Бородино"
- Скажи-ка, дядя, ведь не даром
Москва, спаленная пожаром,
Французу отдана?
Ведь были ж схватки боевые,
Да, говорят, еще какие!
Недаром помнит вся Россия
Про день Бородина!
....
Анонимен украйнски поет, 2007г.
Жена с подбітЬІм левЬІм глазм
К разводу подала
Ведь бЬІлі схваткі боєвЬІе
да коворят еще какіе!
Недаром помнят все соседи
Семью бородинЬІх.
....
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Юли 11, 2007 7:48 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
"Ако се наведете и видите между краката си не един чифт мъде, а два- не бързайте да се провъзгласявате за медицински феномен. Това просто означава че врагът е наблизо. Не извършвайте излишни движения, за да не му доставяте удоволствие!"
Мао Дзе Дун
P.S. Не знам дали наистина е казал подобно нещо. Един колега го изръси това вчера и според мен си е ценно.

|
| Чет Юли 12, 2007 11:36 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
като става дума за псевдо китайски мъдризми....
помня едно време писах в в един от кенефите на ТУ-софия...
"Като влезеш в кенеф и верижката се клати - значи седалката е още топла  - Конфуции"
ама го видях в едни филм на Бени Хил 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Юли 12, 2007 11:53 am |
|
 |
|
tropper
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Сеп 20, 2005 10:01 pm Мнения: 128 Местоположение: София
|
Като стана въпрос - в МЕИ-то половината казанчета са надписани Емитер, База, Колектор - съотвтно на отходната тръба, синджира, входната тръба 
_________________късото съединение прави силата ------------------------------- http://www.zahranvane.com/
|
| Чет Юли 12, 2007 3:20 pm |
|
 |
|
valioman
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Е това е при NPN тип на казанчето ...  ))))))
|
| Чет Юли 12, 2007 4:27 pm |
|
 |
|
tropper
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Сеп 20, 2005 10:01 pm Мнения: 128 Местоположение: София
|
Ами то по друг начин няма и как да е - щото уиправлението (базата) е в пряка връзка сппямо отходния канал - камбанката дето се вдига от сифона на тръбата, а входния канал се отпушва единствено когато водата започне да се оттича та да слезе поплавъка, така че щеш не щеш - трябва да е NPN 
_________________късото съединение прави силата ------------------------------- http://www.zahranvane.com/
|
| Чет Юли 12, 2007 8:18 pm |
|
 |
|
¶
|
Обаче, ако някой из*ере едно яко ла*но и запуши канала, тогава бихте могли да го разглеждате като напълно запушен MOSFET транзистор  Може би ще има няква утечка през канала, т.е. все някаква мъзга ще капе  , щото няма идеално гъвкаво и лепкаво ла*но
Тая тема взе да ми намирисва на аку ...
|
| Чет Юли 12, 2007 11:13 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Как пък го прочетох, баш га закусвам 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 13, 2007 7:47 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Мммм не съм съгласен за казнчето, ама никак. Това си е типичен PNP транзистор, защото :
1. Първо, за да го отпушиш дърпаш потенциала на базата надолу към тоя на товара.
2. Ако е NPN товара е в емитерната верига, т.е. един вид емитерен пвторител, да ама не, той е в колектора
Та каква е схемата Източник с висок потенциал към Емитер, Базата изглежда висяща но има вътрешно съпротивление дето я дърпа нагоре, Колектора е вързан към товара. Товара е леко индуктивен, може да създава пренапрежения, но няма обратен диод за да не се нарушава качеството на захранващото напрежние, но пък е предвидена защита, при по големи пикове те се отвеждат дитектно към земя, зависи от диаметъра на талетната чиния :Д
Сега някой ше каже има казанчета които се дърпат, ае така е ама тва пак е в нашия случай, кой го дърпа, тва е човеко, де е стъпал човеко, на земя, значи като направи връзка земя-база и като протече малко ток (усилие) и хоп, гадината се отпушва. Сега тук може да спорим дали точно това е транзистор или не е, защото всъщност работи като ключ, но пък може да го разглеждаме кат транзистор в ключов режим, ама при всички случаи е PNP.
Като се замисля на тази тема може да се напише дисертация, "Излседване на комутиращ елемент от тип тоалетно казанче"
|
| Пет Юли 13, 2007 9:04 am |
|
|