Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
велосипеди... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение велосипеди...
Налага ми се да купувам ново колело щото ми гепиха старото, та въпроса ми някой гледал ли е някаква промоция нещо и в кой магазин. Търся нещо по-читаво, но не баш за 1000лв ;-)
Виждал съм сравнително евтини, но нямам идея как са от към качество, не искам пак седялката ми да почне да се свлича или лагерите на венеца да се износят след няколко месеца...

Пет Юли 13, 2007 10:24 am
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Зависи за какво ти трябва - планина или градско. Аз за градско имам Drag Marathon - и може да се каже че съм доволен - за 2 години само педалите съм му сменил и 3 спици на задното колело. Добре се държи - 28" гуми за асфалт, направо лети като го пуснеш по инерция . И цената му е много прилична към 200-300лв. А ако ти трябва за планина ... пак нещо тяхно :) Успех

Пет Юли 13, 2007 11:03 am
Профил

Мнение 
ами за градско... добре ще е да е леко, че го качвам по стълбите ;-)
Дискови спирачки са за предпочитане, а понякога и калниците ;-)

Пет Юли 13, 2007 11:40 am
Профил
Аватар

Мнение 
Градско.... с дискови спирачки??? И що са ти? Да ти тежи (апаратите и дисковете са към 1-2 кила, зависи от парите) и да е по скъпо?

Значи аз не съм луд маниак на тема колело, но покарвам доста.

За мен колелата се делят на три типа:

1. За градско каране - стоманена/хром-молибден рамка, "нормални спирачки", добре е да има преден амортесьор, заради паветата. Цена около 300 лв.

2. Туристическо - като първото, но ако планираш и спускания може и диск отпред. Цената отива към 500 лв.

3. Down Hill. Алтава работа - тука говорим за яка рамка, задължително на Y, да не си трошиш ташаците. Дискове отпред/отзад, амортесьори маслени и те отвсякъде. Гуми читави. Каска и протектори. Сумарно 1500-2500лв.

Аз съм в графа 1 и 2. Имам си Drag Ontario (от старите), купих го преди 3 години за 360 лв. Досега не съм му пипнал нищо (освен една гума и нови спирачки). А имай предвид че основно катеря/спускам планинско, поляни и калдаръми, естествено сравнително кротко. Единственото което ми липсва е преден амортесьор, почват да ме наболяват китките след 3-4 часа по каманаци. Трябва да се ъпгрейдва.

За мен колелото е важно да е леко. Обратно на всякакви реклами алуминиевите рамки (под 1000лв.) са по тежки от стоманените. Всякакви DownHill екстри (като дискови спирачки) го утежняват допълнително...

Последна промяна Цецо на Пет Юли 13, 2007 12:09 pm, променена общо 1 път

Пет Юли 13, 2007 12:05 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Като някакъв оптимум между цена и качество е DRAG.
3 та година карам моето като не пропускам да минавам с него през стълби и подобни неща и го карам целогодишно и по доста :) Не съм правил нищо по него. Тази година вече се усещат луфтове и плаче за правене. Но ще изкара до края на лятото :) А е модел само за 200 лева. Двойно по толкова имаше подобен модел олекотен.

Пет Юли 13, 2007 12:08 pm
Профил

Мнение 
Цецо написа:
За мен колелото е важно да е леко.

Да, всъщност това е най-важното може би, щото колелото беше на жената а тя не го караше щото просто 3 етажа по стълбите за нея бяха много. За мен не са проблем естествено, но тъй като й затрих старото трябва "официално" да го купя за нея ;-)

Доколкото си спомням старото беше някакъв DRAG а и беше доста зле - седялката се свличаше щото болта беше някакъв евтин мек материал, спирачките обикновени - постоянно се изместват и скърцат ужасно... поне заместваха липсата на звънец;-)
Скоростите не включват точно, лагерите на венеца също калпави и явно от повече тяга имаше или луфт или съчма беше заминала, ама да му мисли новия "собственик" ;-)
Така де, тая марка е гледам с леко недоверия - може да имат по-хубави модели, не знам...

Преди време бях гледал някакви колелата в Била - май унгарски бяха, от алуминий и бяха доста леки... Не съм ходил скоро до Била и ме съмнява че "примоцията" е свършила, пък може и да не са толкоз убави колкото изглеждаха...

Пет Юли 13, 2007 12:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Интересно. Ти си първия който чувам да казва толкова лоши думи за DRAG :)
Вярно че не са от най убавите :) но като за цената си са доста добре. Да не би само лепенката на рамата да е била DRAG?

Пет Юли 13, 2007 1:31 pm
Профил

Мнение 
Nikola Kirov написа:
Да не би само лепенката на рамата да е била DRAG?

от де да знам ;-)
пък жената сърдита нещо и не иска да каже за колко пари го е взела, ама евтин модел беше де...

Пет Юли 13, 2007 2:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами за колела мисл, че разбирам това онова, аз карам един SCOTT MX5 Voltage. Купих го от магазина на скот зад халите за 500лв. около преди 2-3 годинии, все още го има по магазнитие и мисля, че цената ще е слязла. Има преден маслен амортесиор, перфектни скорости, тежи около 7-8кг. Единственото, което съм му правил е да му сменя каплите с по - хубави (оригиналките им нямаше нищо) тъй като съм около 100кг, а и го ръчкам доста :)
Според мен е идеално, не е като мечтата ми за един доунхилл скот за 3500лв, но за твойте нужди е перфектно:)

Пет Юли 13, 2007 2:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Drag имат и евтини боклуци. Но моделите около 250-300 лв. стават като за амтьорско каране. За скота, пежо и др. - ами за 200 лв. отгоре купуваш и марката. Дали тя значи нещо, незнам, "марково" колило не съм имал. Тати каза че ше ми купи, ама друг път...

Пет Юли 13, 2007 4:39 pm
Профил ICQ

Мнение 
ето това беше старото (до него новия му "собственик" ;-) )

Прикачени файлове:
untitled.JPG
untitled.JPG [ 8.62 KiB | Прегледано 2523 пъти ]
Пет Юли 13, 2007 5:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Доста старичко ще да е, още нямало цветно фото...и Азис :D Трябва да почнат видеонаблюдение с вградено оръжие да продават, поне снимката ще е малко по-ефектна

Пет Юли 13, 2007 6:10 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
ми предлагам ти това:
http://gizmodo.com/gadgets/your-kids-wi ... 276233.php

виж и клипчето
нов начин да се суркаш по улиците....верно в швейцария щото в БГ-то ще си е борба за оцеляване....

Пон Юли 16, 2007 4:48 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]