|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:34 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Търся информация за Bluetooth
| Автор |
Съобщение |
|
Nekoj drug
Ранг: Минаващ
|
 Търся информация за Bluetooth
Здравейте!
Искам да разбера как се създава графичен интерфейс за четене на данни от устройство посредством Bluetooth. Става въпрос за проектиран и работещ хардуер, на който да му се напише софтуера наново.Общо взето да се изрисува положението на потенциометър. Всъщност проблема е много по-сложен от колкото ми изглеждаше на пръв поглед. Някой има ли книжка за това или линк към достатъчно информация, която да не е ограничена до работа с един конкретен Bluetooth модул.
_________________ Най-лошото, което може да се случи на две точки, е да не лежат на една права.
|
| Вто Юли 17, 2007 2:36 pm |
|
 |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
ми нещо въпроса ти ме учудва...
поне аз недоразбрах:
1.трябва да напишеш/пренапишеш графичен интерфейс на някакъв дивайс
2.искаш да си обясниш как работи блутут-та
дотук добре ама посредством т.2 няма как да напишеш т.1 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Юли 17, 2007 5:38 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
И след като е работещ, какъв софтуер, какъв потенциометър...
Научете се да задавате въпроси....
|
| Вто Юли 17, 2007 11:16 pm |
|
 |
|
Nekoj drug
Ранг: Минаващ
|
Ами като цяло трябва да се прочетат потенциометрите, след което по блутут да се изпратят на ПЦ и примерно посредством завъртане на стрелка да се отрази промяната на стойността на потенциометъра. Прочитането на потенциометъра е лесно, като цяло и изпращането на данните не е хипер сложно(поне до колкото разбирам- интерфейса на блутут-модула е с UART).Проблема ми е как точно да станат нещата в ПЦ-то...За целта искам да науча повечко за работата на блутут-базираните приложения. А каквото и да намеря в нета е толкова отвеяно и общо, че по-добре да не го чета...
Така като гледам май че ще трябва все пак да попрочета това-онова, за да мога да си задам въпроса...
_________________ Най-лошото, което може да се случи на две точки, е да не лежат на една права.
|
| Сря Юли 18, 2007 12:21 am |
|
 |
|
velio
|
Щом интерфейса на блутута ти е UART, следователно би трябвало да има SPP профил, от което пък следва, че като пуснеш софтуера на другия блутут (от към РС) и той открие и се конектне към блутута на девайса, трябва да ти се появи нов сериен порт (примерно СОМ38 ).
От там нататък работиш като по сериен порт...
|
| Сря Юли 18, 2007 10:45 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|