Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Това как е възможно ? 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение Това как е възможно ?
Здр. на всички тази сутрин прочетох статия която силно ме обезпокои , но като се замислих малко всъщност си е напълно възможно. Това е статията http://it.dir.bg/2007/07/26/news1930102.html .
Като се поразрових малко из интернет открих че подобни продукти са напълно свободни за продажба http://www.endoacustica.com/spy_telephone.htm и под прикритието на "хуманни" продукти . Даже собствения ни мобилен телефон може да се окаже застрашен http://www.bestsoftware4download.com/so ... jficw.html . Не желая да коментирам техническата страна на проблема , защото съм сигурен че е възможно , просто бях изненадан от това колко достъпни са подобни устройства и програми за зловредни действия. Това нали е незаконно даже и в България ??? Или може би греша ?

Чет Юли 26, 2007 1:43 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
Виж сега Ицо,
то е не е законно разрешено, ма едва ли се преследва толкова строго :!:
но отдруга страна ако не те хванат .... си е в реда на нещата :)
иде реч, че ако не го ползваш за лична изгода и във вреда на трето лице или пък добре си покрил нещата.... няма какво толкова да се случи :!:
но ако си хванал жената в изневяра(както беше оригиналната статия) и го ползваш като доказателство в съда - може нещата да се извърнат в твоя вреда не в полза. Да не говорим за развалени сделки, пари и т.н. тогава зор ще видиш...

Чет Юли 26, 2007 2:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
е кво толкова?

Чет Юли 26, 2007 2:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
колко му е да се модифицира фирмуера за пари (най-вероятно и лесно от тези които са го писали)
бях само чувал че руснаците имат такъв за някои модели нокиа (те много си падат по шпионски истории) но че вече излязло по интернет да се купува свободно не знаех

Чет Юли 26, 2007 2:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе аз преди доста време подучих за тия истории, но в контекста че така МВР подслушва престъпници. Смисъл внедряват човек в групата той пък вкарва подобен телефон и така...

Само че ми се струва че на нашенското МВР това му е прекалено сложничко.

Иначе не е проблем да се направи. Телефона си е един процесор + софт в крайна сметка.

Чет Юли 26, 2007 4:02 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
мързеше ме да го доизчета ... но не виждам нищо незаконно !?

подаряваш на жената нов телефон - дето не звъни и не дава никакви признаци че има изградена връзка (ако се обаждам АЗ естественно)

и става нещо като бейбифон - звънваш ... слушаш - ако няма нищо интересно затваряш :)
(все едно слушам какво става от чантата на жената :))

повечето телефони позволяват инсталиране на мидълваре - тъй че не е голяма сложнотия да се забранят "аудио/визуалните ефекти" според викащия (все едно нов профил за звънене: spy)

...

някой (мъдър) беше казал:
по-добре да си вярване, щото ако не си вярваме ще се дебнеме, а дебнеме ли се ... ще се хванеме :)

Чет Юли 26, 2007 4:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А някой друг беше казал : "Проверката е висша форма на доверието" :wink:

Чет Юли 26, 2007 4:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]