|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:06 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 10% плосък данък???
мама му стара (в най добрия смисъл), абе новаторска държава сме.
След царо-премиер, след чудото - 300лв. заплата, плазма за 1300лв в къщи, след шофер в СГТ взима колкото 3 учителя, сега левите въвежда плосък данък.
Да не ме разбере некой погрешно де, нямам нищо против, даже се кефя. Ама направо ми скриват шапката.
На СДСта и ДСБта направо им ебават майката по тоя начин  Тия са политически трупове оттук насетне.
Сега остава да разберем с каква прецакня ще ме компенсират за 100тината лева дето ще ми опрости пиявицата наречена държава.
Ама иначе си е яко за данъчните - всичкото данък 10% - кеф ти корпоративен, кеф ти личен. Нема минимуми - и 10лв. да зима и 10000 все тая. Кеф.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юли 30, 2007 10:12 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Още акциз към цигарите,алкохола, енергията и горивата.
Можем и да не пушим, можем и да не пием (??трудно!), но горивата са ти калкулирани във всичко.
|
| Пон Юли 30, 2007 10:27 am |
|
 |
|
Цецо
|
Това е ясно, но това е планирано отдавна, т.е. и без плосък данък пак акцизите ще гонят европейските. А иначе то на всеки що годен грамотен човек е ясно че държавата формира прихода от ДДС и акцизи, а не от ДОД.
Точно затова намаляването на ДОД не е кой знае какъв минус за бюджета, но пък е един приличен плюс за мен. Ама досега никой не посмя да го предложи... Да видим ще успеят ли да го прокарат... А и как ще се държат десните, бати сеира се оформя.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юли 30, 2007 10:56 am |
|
 |
|
Yanek
Ранг: Новодошъл
|
Туй изглежда хубаво, само да стане истина ще е дваж по-хубаво. Ама се съмнявам. Или, ако ще стане после ще ни го изкарат през носа. Може и преди това. Смятам, че има и уловка. Като например да вдигнат размера на задължителните осигуровки. Възможно е дори да е чист популизъм.
|
| Пон Юли 30, 2007 10:58 am |
|
 |
|
ji4ka
|
Ами нагушиха се яко и сега си смъкват данъка. Симеончо иска и данък наследство да си спести. И всичко това гарнирано с ала-бала приказки за модерна икономика. За да има полза от плоския данък трябва да се въведе минимално почасово заплащане на труда. Така ще се прелеят пари към работната ръка. Иначе ще стане "болен здрав носи".
И да видим само как ще ги съберат. То много добри идеи имаше досега ,ама всички до една ги осраха дупедатите. Може и тая идея да компрометират. За мен тия хора са доказани некадърници. Не може да легнеш двойкаджия и да се събудиш отличник. Пак ще стане като жабата и коня.
Пък то като е плосък не значи ,че ще 10%. Догодина може да стане и 25% като се изпразни хазната.
Време предизборно настана. Радвай се народе на обещания за светлото бъдеще(поредното).
И така в сладки приказки ще добутаме мандата до края. После следващите да му мислят.
|
| Пон Юли 30, 2007 12:18 pm |
|
 |
|
zaphod
|
иии, верно ли бе?
|
| Пон Юли 30, 2007 1:27 pm |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
Е даде, но вдигат осигуровките с 20%  . Много добре няма що.
|
| Пон Юли 30, 2007 3:14 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Това пък с осигуровките къде го видя. Напротив, свалят ги с 3 пункта от догодина.
Това което ще ни прецакат със сигурност е да вдигнат осигурителния праг (или да го махнат въобще), в което да си призная има известна примитивна логика. Ама тогава да вземат да махнат и тавана на пенсиите.
|
| Пон Юли 30, 2007 3:49 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
То така или иначе тия данъци никой не ги плаща, държавата се издържа само от ДДС и акцизи разни. Що направо не ги разкарат изцяло?
|
| Пон Юли 30, 2007 3:52 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Аз ги плащам  Балък съм си и това е (тоест нямам избор). Та за мен това е добре.
То точно това е идеята на плосък и нисък данък. Да станат разходите по укриването му, съизмерими със самия данък. Ако засилят сега малко и репресивните функции към неплащатите, изведнъж ще се окаже, че хазната е напред с материала. То това и се очаква да стане.
Та за хората които са скатавали данъци досега, може би това е лоша вест. Всъщност за тях няма кяр от цялата работа. За балъците като мен - това си е направо добре. Ама много добре не е на добре, та се чудя какво ще ме прецакат.
|
| Пон Юли 30, 2007 4:10 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Не вдигат осигуровките, а осигурителните прагове. Осигуровките ще паднат с 3%.
А десятъка са го измислили още по турско време, 
|
| Пон Юли 30, 2007 4:10 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Мда днес имаше и такова заглавие в вестниците "Доган връща десятъка в БГ...."
Как ли би интерпретирал новината един съвестен Атакист? 
|
| Пон Юли 30, 2007 4:35 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Цецо - махат ти нормативно признатите разходи от 35% ако си на граждански договори и 50% ако си занаятчия.
http://dnes.dir.bg/2007/07/30/news1944414.html
Та много си прав, че много хубаво не е на хубаво  . Демек пак ще ударят хората дето си скъсват задника сами да си вадят парите  .
Отделно може да вдигнат здравните вноски от 6% на 8% и да вкарали малко "пазарен" принцип при болниците:
http://dnes.dir.bg/2007/07/30/news1943479.html

|
| Пон Юли 30, 2007 5:28 pm |
|
 |
|
3aek
|
искаш да кажеш че тези дето работят по граждански договори или занаятчиите ще пострадат ако плащат плосък данък 10%? не вярвам
какъв им е проблема да станат ЕТ и всички разходи да им се признават а не по някакви измислини проценти? ако не ги устройва явно разходите сега са им под тези проценти, т.е. трудът им е основния компонент от продукта който продават
|
| Пон Юли 30, 2007 5:49 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Да - точно защото за някои хора, основно дето работят с главите си разходите им са под тези проценти и до сега имаха възмоност да си махат 35% от доходите. Та не виждам как като станат ЕТ, ООД, АД или там каквото искаш ще могат да си махнат разходи, дето ги нямат. Например един РС софтуерист може да изкара една торба пари и да няма никакъв значим направен разход. Не казвам въобще кое е правилно и кое - не, просто написах кои хора мисля, че ще пострадат от промените  .
|
| Пон Юли 30, 2007 6:16 pm |
|
|