Отговори на тема  [ 101 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Кампания "Не Сте Сами" - Лентичка за десктоп 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
MGBY написа:
3aek написа:
................Виновни са! И ти също!

ПП: Като си толкова отворен( разбирам , че си шеф "просперираща" на фирма и не би трябвало да е проблем за теб) защо не вземеш да осигуриш нужните пари за трансплантация поне за едно дете и да да пуснеш тук във форума доказателство за това, че си го направил и чак тогава ми давай съвети къде да ходя да се прегледам.

MGBY, успокой топката малко. Да не си Господ ,че съдиш толкова категорично хора които не познаваш? Пък и прегледите вече са задължителни. :wink:

И не е работа на шефовете на частни фирми да дават пари за трансплантации. За целта си имаме цяла държава с 20 министри + по 5-6 зам.министри ,всеки със заплата ХХХХлв. на които това им е задължителната работа. Работата на частника е да печели колкото може повече пари ЗА СЕБЕ СИ - той за това е частник , а не социален работник. Единствеото му задължение е да си плаща задълженията (към държавата и работниците). Всичко друго е "ако има желание".

А за нашит сестри в Либия - те там са последна дупка на кавала. Над тях има главни сестри и лекари, все либийци. Ти кво искаш - като им наредят нещо те да вдигат стачка ли? Те ако знаеха ,че има спин в тия болници отдавна сами щяха да са офейкали от там. Ми то в цяла България сигурно не може се намерят 5 доктора дето да искат да преглеждат болни от спин, камо ли да се занимават със заразени спринцовки. Не забрявайте ,че спина в Африка е в огромни мащаби. Не си мислете ,че либийците не кръшкат. Нашите българи престъпници пък те всичките светци - хайде де! Защо не направят масов скрининг за спин на всички либийци - да видим и другите ли нашите сестри са ги заразявали?
Освен българи там са работили и други чужденци + много либийци. Обаче това да се самобичуваме си е наш национален спорт. Много сме смели да си бием собствените хора,ама като трябва да се счепкаме с чуждеци - подвиваме опашките. Затуй всички ни мачкат и си кютаме на опашката последни.

Пон Юли 30, 2007 2:02 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Не съм Господ, но щом са знаели за кво става дума и са решили така да правят - еми виновни са си и тябва да си сърбат това което са си надробили а не да ми ги изкарват светци и мъченици!
Не стига, че едва ги спасиха от бесилката, ами държавата се чудили дали да съдят брей! Ама че нагли типове!
Мисля, че годините прекарани в затвора са им заслужени.

Пон Юли 30, 2007 2:32 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
MGBY написа:
ПП: Като си толкова отворен( разбирам , че си шеф "просперираща" на фирма и не би трябвало да е проблем за теб) защо не вземеш да осигуриш нужните пари за трансплантация поне за едно дете и да да пуснеш тук във форума доказателство за това, че си го направил и чак тогава ми давай съвети къде да ходя да се прегледам.

хмм, това звучи много разумно, ти като си толкова състрадателен защо не си дариш единия бъбрек на някое дете което има нужда от трансплантация да ни докажеш че наистина те е грижа за децата и да пуснеш снимка във форума за доказателство?

Пон Юли 30, 2007 3:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
MGBY, наистина се изхвърли, но принципно е прав. Не може да се прави благотворителност насила....

А случая с медиците е точно такъв. След като тая тъпа държава отделя толкова ресурси за тези хора, като същевременно е абдикирила тотално от защитата на гражданите си вътре в БГ, значи това което прави за тези хора е прецедент. Т.е. за мен това си е благотворителност. Само че тая благотворителност я си я плащам, пък аз не искам парите ми да ходят там.

Пак ви казвам, когато държавата се погрижи са хората вътре в нея, хората които я издържат, които плащат данъци, като "оправи" тях, след това да се занимава с гурбетчите. Всичко е въпрос на преоритети.

Абе мама му стара, не може на година да мрат 1000 човека по улиците, защото държавата не иска да упражни репресивните мерки които и се полагат по задължение. Не може да мрат 100тина човека, защото държавата отказва да плаща за тяхните скъпоструващи лекарства. Всички тези хора са живели тук, работели тук, плащали данъци и осигуровки (ако не са, значи тъпата държава пак не си върши работата). Но на държавата не и пука за тях.

Същевремменно, 5 човека решили, че в БГ не печелят достатъчно, отишли в Либия, виждат, че там не е нормална държава, но рискуват, седят си и печелят, данъци не плащат в БГ естествено, виждат какво става с болничната хигиена (ако не са го видяли, още по - лошо), ама си седят и траят, въртят си някакви там далавери (каквито са свикнали да въртят докторите и в БГ) и накрая като си го отнасят - всички на юруш да ревем и помагаме. Е що? И като за капак, като най-накрая отърваха кожата, продължаваме да ги величаем и се чудим как да ги компенсираме. За какво да ги компенсирам? На всичко отгоре си разваляме и международни отношения с други държави заради тях. Малоумна работа.

Това нервира хората. Този дисбаланс в отношението на държавата към определни проблеми и хора.

Пон Юли 30, 2007 3:37 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Май не четеш казах " не би трябвало"
и второ подразни ме това:

Цитат:
просто жалка картинка сме никой от тези злобари които им броят "привилегиите" сега предполагам не се е замислил какво е 8 години да стоиш невинен в затвора?

много лесно раздаваш " привилегии " от чужд джоб - затова ти казах да се бръкнеш за трансплантация.
Защо и ти реагира така за благотворителността а? Не е приятно някой да ти казва какво и колко да дариш.
Затова Цецо много добре го каза: благотворителност - да ама както аз реша!

ПП: Ти да не си лежал "невинен" в либийските затвори, че да знаеш какво е?

Пон Юли 30, 2007 3:51 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Чета и не мога да разбера какво ви е кривото. Държавата ли? Политиците ли? Злополучните медици ли?
Каква благотворителност какви пет лева?
Ако така строго държите сметка за какво се използват парите от ВАШИТЕ данъци, точно медиците ли най-много ви дразнят. Нека всеки който се чувства ощетен да калкулира какво са му стрували медиците през тези осем години и да представи разписката където трябва. Пък после нека внесе получените пари в благотворителен фонд по негов избор. Айде стига че ще ни пратят в Безумни идеи. Преместихме арабския пазар от Либия у нас.

Пон Юли 30, 2007 4:14 pm
Профил

Мнение 
според мен е време да успокоите топката!

И аз мисля че раздаването на пари е прекалено, но не е луд който изяжда баницата... Не е сефте политиците да харчат народни пари за щяло и нещяло ;-)
Както и не е сефте да не си свършат работата, защото каквото и да си говорим присъдите са факт, а можеше и все още може това да се промени!

MGBY, разбирам че ти е криво нещо... надявам се не им завиждаш на тия сестри, пък дори да им завиждаш мисля че още не е късно да отидеш на тяхното място ;-) Ако не знаеш те са отишли там по силата на междуправителствена спогодба и не друг ами българската държава е посредник.
Аз също не съм Господ и нямам представа какво са знаели или не знаели преди да тръгнат... Със сигурност са знаели обаче че отиват на работа "гарантирана" от държавата ни и със сигурност не са знаели че ще стане така!

Мисля че на всички е ясно (освен на дебилите може би) че България трябва да се грижи за гражданите си, без значение дали са в чужбина или у нас. Съвсем логично е държавата да се грижи малко повече за българите изпаднали в беда в чужбина. И още по-логично е да се грижи за онези българи които са излезли в чужбина с държавната "благословия". Това е така, защото се предполага че те са там за да защитават някакъв наш български интерес... Разбира се, няма такива които са насила пратени... дори войниците ни отиват на мисии по желание.
Само това е достатъчно основание държавата да положи повече грижи за медиците отколкото за един гладуващ пенсионер или болно дете. Разбира се едното не бива да е за сметка на другото...
Но в случая с медиците държавата има мнооого по-голям интерес отколкото живота на конкретните жени. В случая обвинението не беше за немърливост или нещо друго, а за УМИСЪЛ който предполага планиране и отговорност на по-високо ниво от конкретните извършители. Нормално е първопричината на тоя умисъл да се търси или в Мосад или в Алкайда или .... в бъргарските служби!
Сами разбирате че Кадафи няма да съди Алкайда или Мосад, но вече има "международно призната" присъда която му дава основание за претенции към България.
Само тъпанарска държава (каквото може би сме) се оставя да й плетат подобна шапка и тя да зяпа сякаш това не я засяга...

Пон Юли 30, 2007 4:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
Мисля че на всички е ясно (освен на дебилите може би) че България трябва да се грижи за гражданите си, без значение дали са в чужбина или у нас. Съвсем логично е държавата да се грижи малко повече за българите изпаднали в беда в чужбина. И още по-логично е да се грижи за онези българи които са излезли в чужбина с държавната "благословия". Това е така, защото се предполага че те са там за да защитават някакъв наш български интерес... Разбира се, няма такива които са насила пратени... дори войниците ни отиват на мисии по желание.
Само това е достатъчно основание държавата да положи повече грижи за медиците отколкото за един гладуващ пенсионер или болно дете.

Ъ, я пак ми го обясни че не го разбрах....

Значи 5тима гурбетчии решили да заработят малко долари (нали не си мислиш че са били на хуманитарна мисия), не плащащи и грам данък в БГ, защитават по - добре интереса на държавата от един пенсионер дето е бъхтал цял живот ръгайки БВП и данъци в тая държава? Или от едно болно дете, чийто родители подобно на пенсионера са хранили тая държава?

За мен въпроса е риторичен. Признавам че твойта теза е 100% противополжна на мойта - аз твърдя, че всеки гражданин на БГ живущ и плащащ данъци в БГ (вкл. детето и пенсионера) заслужава повече държавен интерес от всеки български гражданин отишъл да работи и плаща данъци на чужда държава по собствено желание - вкл. тия "медици".

Виж когато нашите са забъркали кашата (с тяхното действие или бездействие), в която вече няма как.... се забърква и държавата, тогава вече трябва да се брани и държавния интерес. Ама как точно помилването на медиците и приказките за компенсации бранят държавния ни интерес, ако ми обясниш....Напротив - трябва да им се търси отговорност за това което са причинили на държавата. Било то и непридумишлено.

И само за справка - аз поне до колкото знам тия "медици" не са там с държавна намеса. Чисто гурбетчийски са там. Даже доктора е бил там като представител на южнокорейски консорциум. Онова време дето нашите пращаха братска помощ във формата на кадри, отдавна отмина. Тия медици са там просто и само за да изкарват пари (което въобще не е лошо или подсъдно).

Пон Юли 30, 2007 4:43 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:

Ъ, я пак ми го обясни че не го разбрах....

Значи 5тима гурбетчии решили да заработят малко долари (нали не си мислиш че са били на хуманитарна мисия)

да ти го обесня, ама дай първо да се уточним в термините... Дефинирай ми какво значи "гурбетчии" според теб!
Ако говорим за хора които на сама глава си вземат шапката и отиват да бачкат чужбина - то въпросните медици не са в тая категория!
Пак казвам - няма българи които насила да бъдат изпращани в чужбина... Всички излизат доброволно/доброзорно. Дали излизат да печелят или не - няма никакво значение - може да си на екскурзия, може и да миеш чинии - все тая. Все пак не всички българи в чужбина са под един знаменател - има такива които са по частна инициатива има такива които са по държавна инициатива.
В случая с медиците, работата е осигурена има спогодба която предвижда изпращането на български медици на работа в Либия - верно не е баш хуманитарна мисия щото се плаща. Ама пак казвам това няма значение! По подобен начин държавата изпраща всяка друга мисия - военни или хуманитарни. Винаги са доброволци и почти винаги им се плаща, но това не означава че държавата ни не е поела ангажимент да изпрати толкова войника или толкова медика... За къф ги поема такива ангажименти - не питай мен!
Но фактът си е факт - работата им е предложена от БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА, те са кандидатствали в НАШЕТО ЗДРАВНО МИНИСТЕРСТВО.

Цецо написа:
не плащащи и грам данък в БГ

Колко пъти да повтарям че това е спогодба... условията по която са потвърдени от българската държава - дали е имало данък, не знам. Може да си ги освободили... По каква логика не мога да ти кажа - или е буквално хуманитарна помощ към братския либийски народ, или пък нашите политици са врътнали някоя безумна сделка - няма значение, защото това не е решение на медиците!

Цецо написа:
добре интереса на държавата от един пенсионер дето е бъхтал цял живот ръгайки БВП и данъци в тая държава? Или от едно болно дете, чийто родители подобно на пенсионера са хранили тая държава?

За бедните има (или поне трябва да има) социални грижи...
За работещите и пенсионерите има (...) здравни....
Това не означава че като работиш за някого, той като твой работодател не може да ти осигури малко над горните две точки. Ако си забелязал държавата от време на време се сеща за загинали пожарникари, полицаи или военни които са пострадали. Всеки работодател може и ако има съвест би го направил. Ще кажеш ама те са работели там за либийци... така е, но са изпратени там (макар и доброволно) от българската държава. По същия начин военните ни в Ирак бяха под чуждо командване...
Така че независимо какво на мен или на теб ни си иска, има логика сестрите да получат малко повече внимание... Не твърдя обаче че това означава пари на джоб....

Цитат:
Ама как точно помилването на медиците и приказките за компенсации бранят държавния ни интерес, ако ми обясниш....

Е това не мога да ти го обесня, питай политиците ни...
Според мен интересът ни като държава включва доказване на невиност, а не помилване... Ако политиците ни вярват, така както и аз вярвам, че медиците са невинни по отношение на "умишленото" заразяване и смятат че либийския съд не е бил обективен - ами да го оспорят! Има международно право, може да поискат независимо или "независимо" разглеждане на случая...
Сега остана само медали да им дадат... и после комисията по досиетата да ги изкара агенти и после ходи да доказваш че нямаш сестра...

Цитат:
И само за справка - аз поне до колкото знам тия "медици" не са там с държавна намеса. Чисто гурбетчийски са там. Даже доктора е бил там като представител на южнокорейски консорциум. Онова време дето нашите пращаха братска помощ във формата на кадри, отдавна отмина. Тия медици са там просто и само за да изкарват пари (което въобще не е лошо или подсъдно).

Явно имаме различни източници ;-)

Пон Юли 30, 2007 5:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
наистина има малко излишни страсти в тази тема

а може да се порасъждава и по човешки

1. толкова ли е трудно да бъдеш съпричастен към радоста на човешко същество което е било в затвора 8 години с измислени обвинения за конспирация и е освободен?

2. толкова ли си затрупан от всекидневните проблеми, че не може да видиш по-далеч от носа си? аааах пенсията ми е 100 лв и излизахме да дрънкаме с тенджерите по площада и държавата нищо не направи а някакви си медици потрошиха сума пари? не искам на мен да ми е добре а на тези медици да им е зле? дали това е национална особеност на българина? никъде в чужбина няма българска общност, всеки се спасява "поеденично"
не ме интересуват проблемите на медиците, интересуват ме моите (и се крия зад лозунги като болни деца които имат по-голяма нужда от тези медици за пари)

живял съм известно време близо до циганската махала - ако нещо се случеше на циганче цялата махала излизаше да го защити - абе стотици хора се струпват за минута

по мутренсите времена се оптвах да обясня на един бизнеспартньор от турция какво е рекет и как идва мутра в магазина ти и казва ще плащаш или ще ядеш бой, той учудено попита ама нещо незаконно ли прави този магазин? защото в турция има мафия и рекет но при незаконните дейности - хазарт, проституция, наркотици, ако се занимаваш с нещо легално и дойде някоя в магазина всички от съседните магазини ще се вдигнат да те защитят и ступат мутрата - знаят днес е при теб а утре ще е при тях!

не искам да засягам никого, просто това е тъжна картинка и не съм радостен от това, а може би този начин на мислене показва защо при нас нещата вървят по начина по който вървят - всеки гледа себе си и не го интересува другият?

Пон Юли 30, 2007 6:06 pm
Профил

Мнение 
3aek написа:
просто това е тъжна картинка и не съм радостен от това, а може би този начин на мислене показва защо при нас нещата вървят по начина по който вървят - всеки гледа себе си и не го интересува другият?

Абсолютно!

Лошото е че който не осъзнава грешките си, е обречен да ги повтаря и в това отношение сме една голяма руска ролетка... Днес са медиците, утре някой друг ще има нужда и когато дойде нашият ред се чудим защо няма държава...

бтв. Евалла на французите че единствено те си задържаха бизнеса с Либия!

Пон Юли 30, 2007 6:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Заек, пак извърташ нещата. Значи ние като съпричастни българи, можеше да правим тука митинги, концерти и пр. глупости. Можеше да спукаме от бой 5 либйци, можеше да запалим Мимаса или нещо от сорта. Разбирам тия дето седяха и плакаха по летището. Всичко това е ок. Държавата им осигури правна защита - и това е ок с многото условности.

Оттук насетне почват глупостите които дразнят хората.

Както и да е, тука се мешат емоции с принципни неща и факти. Което прави спора безмислен. Нямам нищо против да се разсъждава човешки, но да се прави за всички хора и проблеми. А не избирателно.

Нали се сещаш колко от тия дето се кичат с лентички, ще подминат много други хора нуждаещи се от помощ без да се замислят. На колко ли от колите-убийци по пътищата е имало залепени такива лентички?

Познавам хора, плиткоумни и коравосърдечни, които нямат много човешко в тях. Но защитават медиците с ярост. Защото го приемат като лична кауза, нещо което засяга собственото им достойнство. Нещо такова е и поведението на държавата ни.

А и ефекта е точно търсения - народа пак си има занимавка - едни обичат и се радват, други мразят и завиждат, трети като мен тихо негодуват.... важното е да има зрелища :) Така или иначе билетчето си го плащаме де, поне спектакъл да има.

А иначе Миро ти сам подтикващ следващия въпрос - утре като следващите 5 от няколкото хиляди в Либия българи бъдат опандизени - кво правим? Да подготвим отсега апартаментите?

Направо на всеки авантюрист, завиращ се между шамарите, да му подготвим отсега адвокатите, да инструктираме дипломатите и пр.

Пон Юли 30, 2007 7:11 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:
А иначе Миро ти сам подтикващ следващия въпрос - утре като следващите 5 от няколкото хиляди в Либия българи бъдат опандизени - кво правим? Да подготвим отсега апартаментите?

Направо на всеки авантюрист, завиращ се между шамарите, да му подготвим отсега адвокатите, да инструктираме дипломатите и пр.

е аз казах че не одобрявам раздаването на пари... за апартаментите не мога да кажа нищо, щото не стои държавата зад тая работа.

Иначе изводите според мен трябва да са:
1) Да държим сметка къде и кого праща държавата ни... Всички тия спогодби останали от едно време трябва да се преразгледат. Освен това политиците ни трябва да си опичат ума с тия мисии в Афганистан, Ирак и т.н. Разбира се, България не може да се изолира напълно и тук-там ще прещаме хора и в каквото и да се забъркат тия хора или пък нашите политици - ние ще носим отговорност! Искаме или не искаме, такива са правилата на играта...
2) Целият тоя случай е пример за некомпетентност на нашите политици - първо закъсняха с действията си, второ действията не бяха достатъчно адекватни. Не знам как стана така, че един диктатор от една държава със славата на уж поддържаща тероризма успя по такъв начин да си изиграе картите... Уж ние сме приятели и с хамериканците и с руснаците и с цяла европа, а той ни разиграваше на малкото си пръстче с 5 заложника...
3) Тоя случай е пример що за нация сме. Ако това се беше случило с американци, съм сигурен че всички америко-афро-и не знам кви си ще се обединят като един и тоя шут сега щеше да ходи да се крие по пещерите... А ние вместо да се обеденим се плюем че даже и сами ще се изпобесим ако се вгледаш в някой от по-горните постове...

И съвсем уместно питаш кво ще правим със следващите 5-ма... ами ще палим свещички да не се повтаря, защото повтори ли се пак ще сме преебаните... щото такъв ни е манталитетът, щото и политиците ни са такива... затова и всеки който пожелае може да се бъзика с нас!

Пон Юли 30, 2007 8:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Апартаментите и парите на джоб са си нашенска глупост. Но тука тази глупост се оплете с мотивите на гурбетчиите, моралната отговорност на човека пряко играл със спринцовката и какво ли още не.
Сигурен съм че miro_atc колкото и логично да ги навърже обясненията пак няма да може да убеди тези дето тихо негодуват че не са получили това което очакват срещу билетчето си. Защото тука става въпрос и за емоции които не се интересуват от логиката:
"Ти виждал ли си умиращо дете и да няма никакъв шанс за него а?"
"Същевременно, 5 човека решили, че в БГ не печелят достатъчно, отишли в Либия..."
"Не е приятно някой да ти казва какво и колко да дариш."
В крайна сметка става въпрос и за недобра информираност - откъде идват апартаментите, онези 10000 лева на човек, наистина ли са обявени за светци и тн.
Да не са светци и ангели, да отишли са да печелят долари, но нека не забравяме че обвиненията бяха стигнали много по-далеч. Да и България не е раят, и държавата ни не е цвете. Обаче ми е криво как тези араби ни се изплюха отгоре, а ние тука малките човечета от двуизмерния свят, понеже не можем да вдигнем поглед нагоре и да разберем откъде идва помията се драчим и обвиняваме едни други.
Не вярвам някой от хората в този форум да негодува от завист или от злоба, но тия сметки кой "ръгал повече в БВП" и прочие изместиха много фокуса на темата.

Пон Юли 30, 2007 8:26 pm
Профил

Мнение 
MGBY написа:
...Не стига, че едва ги спасиха от бесилката, ами държавата се чудили дали да съдят брей! Ама че нагли типове!

Аз пък съм на мнение ,че наистина трябва да съдят държавата. Защото иначе пак една сюрия некадърници ще се изхлузят по тарлъци и ще продължат да си мишкуват по посолства и агенции. Сега с тия подаръци се мъчат да замажат гафовете които са направили.
А самите медици какво ги нападате , незнам. Даже ми изглеждат доста притеснени от цялото това внимание. Те са обикновени хора ,които едва са отървали бесилото. Какво очаквате от тях - лозунги и поеми ли? Каквото им дават да вземат , че всяко чудо за три дни. Къде е сега Сергей Антонов,а? Някой спомня ли си за него?

Пон Юли 30, 2007 8:36 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 101 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща