|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:21 pm
Кампания "Не Сте Сами" - Лентичка за десктоп
| Автор |
Съобщение |
|
Wise
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Аз пък съм на мнение, че държавата (БГ) трябва да ги съди. Допуснаха да бъде въвлечена
в международен скандал. ТЕ го допуснаха със своето действие или бездействие!!
Докато няма съдебен акт за оневиняване те са си помилвани престъпници!!!
Нека съдят Либия или някакви либийски органи! Но тук - те са си виновните!!
|
| Пон Юли 30, 2007 10:12 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
колкото тикви толкова мнения (quod capita, tot sensus)
Но преди да даваме мнения касаещи правни въпроси, някак си ми се струва че е разумно да имаме поне елементарни познания в областта... като примерно да знаем колко прави 2+2 
|
| Пон Юли 30, 2007 11:47 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Брей, човек вече не може и да се изпикае без да му поискат диплом за висше... 
|
| Пон Юли 30, 2007 11:55 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
|
| Вто Юли 31, 2007 1:16 am |
|
 |
|
miro_atc
|
има достатъчно теми по които спокойно можем да си приказвам глупости, но в случая става дума за тема която някои българи възприемат като кауза! Верно, не е супер-национална кауза и медиците не са светци и не можем да ги сравняваме с Левски и Ботев, т.е. възможно е всеки да се съмнява, да задава неудобни въпроси или по някакъв друг начин да търси истината...
Но когато просто говориш глупости, псуваш или заплашваш с бесило и т.н. си е чиста обида към всички хора, съпричастни към тази кауза.
Съжалявам ако тонът ми е по-рязък защото тук не е политически форум и аз също не бива да минавам определени граници...
Wise, съжалявам.. наистина имаш право на мнение и конкретно от твоето мнение не съм се засегнал чак толкова
Обаче поне малко да беше го аргументирал... едно е да заплашваш със съд, друго е да имаш идея в какво точно ги обвиняваш и трето някаква идея за доказуема вина... Всичко друго са кьор фишеци от които аз се чувствам засегнат (както и много други българи надявам се).
|
| Вто Юли 31, 2007 9:18 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами Миро - няма какво да ги съдим бе човек - те са ОСЪДЕНИ на три инстации по правораздаването в страната в която ДОБРОВОЛНО са работили. Единствения начин да докажат че са невинни е на нов процес. В правораздаването оневиняване чрез помилване няма. Няма и оневиняване, понеже ние не признаваме либийското правораздаване. И пр. И пр. По либийското законодателство те са ВИНОВНИ. По международното законодателство те са ВИНОВНИ. По българското законодателство ако щеш те са ВИНОВНИ (но помилвани).
Не забравяй и факта, че ако да кажем умишленото заразяване е отхвърлено поне в нашите глави от компетентното мнение на разни мед. светила (Колици и пр.), то за останалите обвинения това не е валидно.
Ако щеш и неволно съучастие в причиняване на смърт по непредпазливост на 400 човека си е доста углавно провинение.
А и не ви ли прави впечатление факта че в Либия поне съдят лекари. Вие колко осъдени лекари сте чули да има в БГ. Па ако ще и от марсиански произход да са. Все тая, поне един наказан да има? Мани осъден, поне лишен от права до живот да сте чули?
Бедна ви е фантазията какви знахари, шамани и касапи има в лекарското съсловие. Като гарнираме това с чудесни финансови умения, то българското лекарско съсловие е страшна картинка.
Пак ви казвам - някой помни ли ония 7 мисля бяха човека дето ги заразиха със СПИН едни мърляви лекари, някъде 90те години. Това стана тука в БГ, разшумя се, поискаха оставка на министъра и се приключи. Бас ловя че тия медици още практикуват, а горките хорица отдавна са си хванали пътя посока нагоре. А въпросния здравен министър в момента е собственик на един от частните здравно - осигурителни фондове. За Мими Виткова иде реч.
Това се случи тук в БГ... продължава да се случва редовно. Мърлявщината в БГ болниците е пословична. И това не е от липса на средства, това е проста балканска мърлявщина. В Либия поне процеси и осъдени има. Тука просто се обръщаме и се кръстим да не се случи на нас. После кой бил бяла държава и кой не.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юли 31, 2007 1:37 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Цецо, съгласен съм с всяка твоя дума... има много нечистотии под повърхността. Но една несправедливост не оправдава друга - това е основен принцип в правото. Каузата която би трябвало да ни обединява е че медиците ни са невинни не по принцип, не по обвинения за глада в Сомалия, войната в Косово а са невинни по едно единсвено нещо и това е основното обвинение срещу тях - умишлено заразяване.
Ако ги бяха съдили за "мърлящина" щяхме да си говорим за това, но не в това ги обвиниха!
Въпросният процес не решава проблемите в линийската система, напротив - местните фактори си измиха ръцете пред собствния народ. Видите ли, това е умишлено дело, конспирация която не са могли да открият навреме... Ако бяха тръгнали да търсят истинските причини, да видят дали аджеба мърлящината не е причина за тази инфекция, можеше да се окаже че и нашите медици носят определена вина. Но нямаше да са само те, защото не са те тия които продават спирта за дезинфекция и го доливат с вода, не са те тия които решават да се използва нетествана кръв, не са те които решават какво и как да се прави, по колко пъти да се използва една спринцовка и т.н.
Мисля че доста народ трябваше да застане на скамейката... и дали щяха българките щяха да са сред осъдените или не - нямаше да има такова значение за държавата ни...
Сега е смешно че Кадафи-младши казва:
 |  |  |  | Цитат: Islam, who has said in the past he personally believed the nurses were innocent, said on Monday the case dragged on for so long in part because of conspiracy theories.
"We created that story, the Libyans. They found that there were Bulgarians and a Palestinian doctor -- it means there is a connection with Israel, Mossad, with Western intelligence. There is a conspiracy. "They build up a story. They forced the Bulgarians to admit to something and then here we are, we have a story, we have conspiracy, we got that complicated file which we can carried for, what, eight years.
|  |  |  |  |
Не е ли малко абсурдно синът на Кадафи да твърди че сестрите ни са невинни, а ние тук да ги обвиняваме?
Иначе да - де юре има присъди и явно на никой не му дреме, или пък се притеснява че при един справедлив процес биха изкочили нечии мръсни ризи, та затова по-добре да си траем... Но това сме ние българите, готови сме да опетним цялата държава, само и само да не се види че някой политик не си е свършил работата или пък някоя сестра е била немърлива.
|
| Вто Юли 31, 2007 2:21 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами Миро значи стигаме пак до мойта теза - те са виновни. И докато вината им за умишлено заразяване съм склонен да отхвърля, останалите обвинения поне за мен като че ли има доза истина. Както и да е, никога няма да разбера. Предполагам и ти. Както каза работата смърди.
Затова съм против култа към тези хора, във всичките му измерения. Аз не казвам че трябваше да ги оставим там да изпукат. Хуабво - отърваха ги. Оттук насетне е проблема за мен. Просто трябваше да ги скрият някъде - уж в затвор, айде ако искат да не ги затварят, привидно само. И след половин-една година, тихомълком ги пускат и повече не искам да чувам за тях. Но това демонстративно помилване си беше пълна държавническа глупост. Това че непрекъснато ме занимават с тяхната трагедия и проблеми ме дразни. Живи ли са? Живи си - да са благодарни и да се покрият. България си има много повече проблеми, много по важни от тях (особенно след като вече не ги грози бесило).
Ама темата оглупя, плямпаме си едни и същи неща от началото до сега. Ефекта - хляб и зрелища. Народа си има занимавка.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юли 31, 2007 2:41 pm |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
Те това в крайна сметка е и моята позиция!
|
| Вто Юли 31, 2007 3:20 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
донякъде... но аз не го приемам това!
Имаше една латинска сентенция че лошата присъда винаги вреди и на двете страни. Наистина това което става е кофти и за либийците и за нас, а подобно положение е неустойчиво. Или ние трябва да докажем че България като държава не е замесена, или либийците да получат справедливо възмездие.
Случаят не е приключил! Ще бъде грешка, ако нашият народ и най-вече нашите политици се надяват че имаме приказен край - раздали им пари и апартаменти и всички заживяли щастливо...
|
| Вто Юли 31, 2007 3:25 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Знаеш ли колко съдебни процеси по света са завършили по тоя начин? Ето пак се заговори за атентата над Локърби.
Когато се намесят политиците - няма съд, няма право - има само интереси. Проблема е, че нашите интереси ... кучета ги яли.
Иначе няма какво да се лъжем. Най потърпевши в цялата работа са либийските деца. На тях и 5млн. да им дадат и да обесят лекарите от цялата болница, все тая, няма кой да ги излекува. Медиците ни каквото и да се преживели - поне са живи и свободни. Кадафи си изми ръцете. ЕС си отвори вратичка към Либийските пазари и нефт. А БГ - кучета я яли.
|
| Вто Юли 31, 2007 4:41 pm |
|
|