Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
CCS simulator 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен

Мнение CCS simulator
ако не е проблем някои по осведомен може да ме осветли как стои въпроса за CCS компилатора понеже сега навлизам в неговите дебри си задох въпроса как да си проверявам работата след като по подразбиране това не е официално купена програма а такава смъкната по втория начин (благодарности на Тони :-) ) та това нещо не включва симлулатор а само вътрешно схемен дебъгер какъвто аз рабира се нямам и стигаме до използване на симулатор да но това се оказа много по необичайно отколкото предполагах стигнах до следното: където и да погледна из сайтовете за симулатор ме препраща към microchip но там от своя страна се дава връзка към MPLAB IDE то и неговия симулатор от тук пуснах в MPLAB най елементарна програма при което тя почти без проблем се компилира но в момента когато опитах да пусна симулацията тои просто стигна до 1вия ред и там си и остана. какво трябва да направя за да мога да ползвам симулатор или пък някоя схема за да си направя собствен ICD което пък значи една разумна цена -- все пак за това второто нямам особени надежди -- по реалистичен ми се вижда варианта със симулатор :-)
ето я и програмката
#include <16F87.h>
#fuses HS,NOLVP,NOWDT,PUT
#use delay(clock=4000000)

#define GREEN_LED PIN_A5

void main() {
while(true)
output_low(GREEN_LED);
delay_ms(1000);
output_high(GREEN_LED);
delay_ms(1000);
}
пусках я в MPLAB и в CCS разликата е че MPLAB се сърди на функицята while щяла била винаги да е изпълнена но си го компилира а CCS не изказва подобни съждения :-)

Вто Мар 22, 2005 5:10 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
...

Последна промяна на Съб Яну 28, 2012 10:18 am, променена общо 1 път

Вто Мар 22, 2005 5:42 pm
Профил WWW

Мнение 
това за plug in го намерих и го добавих но това не ми помогна много в смисъл че когато започна симулацията стрелкичката стига до 1вия ред след main() и там остава a аз очаквам подобно на симулатора при достигане на някои ред да извърши съответната функция и да мога да го видя в watch което е другия проблем че не успях да си видя променливите (в показаната горе програма няма дефинирани променливи) а тези които съм дефинирал ми твърди че са извън обхавата, което ме навежда на мисълта че или аз нещо не съм направил или има някаква несъвместимост защото се опитвам да го сложа на последния излязъл MPLAB 7.10 и от там да ми тръгва проблема

Вто Мар 22, 2005 5:59 pm
Профил ICQ

Мнение 
Proteus ...... probwai nego

Вто Мар 22, 2005 10:56 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Хвърли едно око тук: http://www.oshonsoft.com/
Аз ползвам този, да и Proteusa е добър...

Вто Мар 22, 2005 11:03 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
...

Вто Мар 22, 2005 11:22 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]