Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Айде на евтините лаптопи ;-) 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Айде на евтините лаптопи ;-)
http://www.medisoncelebrity.com/

Тия направо убиха рибата!

Пет Авг 10, 2007 2:58 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
whois-a на домеина е доста странен като за фирма. Най-вероятно е phishing за крадитни карти.

Пет Авг 10, 2007 3:19 pm
Профил

Мнение 
Абе може и да се окаже истина:
http://www.engadget.com/tag/MedisonCelebrity/

Пет Авг 10, 2007 3:43 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Q: Why is the laptop much cheaper than other laptops?
A: ....The other reason is that we have our own plants where we assemble our laptops.

аха сигурно е истина :) последният път като бях в швеция едно ходене до тоалетната струваше 50 СЕК (около 9 евро)
представям си как произвеждат в техните заводи лаптопи по 100 евро
няма адрес, няма телефон, само имейл и прес релийз че собственика на фирмата ще се кандидатира за премиер на швеция (дали е за освидетелствуване?)
не пише колко струва доставката (нищо чудно да е и тя $150)
дай парите и чакай лаптоп месец и половина

Пет Авг 10, 2007 5:36 pm
Профил

Мнение 
Абе в първия момент естествено и аз това си помислих. Обаче факта че пишат за тях в engadget и на още няколко такива места и ползват портала 2co за разплащане е малко странен за фишинг. Ако е така е много изпипан. Единствено тия 4-6 седмици за доставка ми се струват някак не на място.
Аз няма да харча $150 за проба сега обаче ако някой се прежали нека сподели после :)

Съб Авг 11, 2007 2:29 am
Профил
Аватар

Мнение 
Пълна измама :D .

Съб Авг 11, 2007 4:39 am
Профил

Мнение 
Ами .. има и друг отговор.
4-6 седмици, не ви ли говори нещо, 200.000 клиента по 150 $ = 30 млн. На 6-тата седмица ви връщат парите и ви се извиняват но нятам възможност да ви доставят лаптопа. Ами .. не са ви прецакали, всичко е според споразумението .... 30 млн при 4% лихва = 1.2 млн или 100.000 на месец, т.е. за един месец печелят 100.000 от лихвата на тези пари ......защо трява да има измама .... :) а има и по изгодни кратковременни инвестиции, е и по рискови ....
Западния потребител е доверчив, като нищо ще се върже, и после яма да се оплаче ми може и втори път да опита :) ...

Съб Авг 11, 2007 9:44 am
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
4-6 седмици, не ви ли говори нещо, 200.000 клиента по 150 $ = 30 млн. На 6-тата седмица ви връщат парите и ви се извиняват но нятам възможност да ви доставят лаптопа. Ами .. не са ви прецакали, всичко е според споразумението .... 30 млн при 4% лихва = 1.2 млн или 100.000 на месец, т.е. за един месец печелят 100.000 от лихвата на тези пари ......защо трява да има измама .... :) а има и по изгодни кратковременни инвестиции, е и по рискови ....
Западния потребител е доверчив, като нищо ще се върже, и после яма да се оплаче ми може и втори път да опита :) ...

:) Е коя е тая безрискова инвестиция с 4% лихва на 6 седмици?

Съб Авг 11, 2007 12:35 pm
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
3aek написа:
последният път като бях в швеция едно ходене до тоалетната струваше 50 СЕК (около 9 евро)

ти сериозно ли? в обществен кенеф или някое шведско царско село?
:cry: мъка-мъка :cry:
Значи ако ходя към Швеция....за 10 лева един катетър от аптеката.... и пак съм 8 лева на + :)
като цяло таз идея за лапатопите за 100 долареса не беше ли за т.н.трети страни? дето тази сума е сигурно 3месечния бюджет на 5 членно семейство? а не за по-охранените западняци?
щото първите ще се кефят и на 10 инчов дисплей с процесор '6800....

Съб Авг 11, 2007 2:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Малко офтопик - Заек, да не си ходил в някоя българска тоалетна в Швеция? Незнам за Стокхолм, но тук в Гьотеборг си е 5крони (0.5евроцента. А 50 шведски крони са малко повече от 5Е, виж датските и норвежките крони са по скъпи) в най-лошия случай. А на някои места пускаш 5 крони и отвътре си ги взимаш обратно. Стига плашихте хората с тая Швеция :D , има бая куку работи и бирата започва от 3Е по баровете, ама и тук хора живеят. Бели мечки, сибирски студ и тоалетни по 9 евро няма :D . Или поне в централна Швеция / за севера не гарантирам.

А за тая фирма може и да пробвам, не ми се вярва да лъжат след като сайта се е появил в ендгаджет и има сума ти верификации поне на пръв поглед. Иначе цената не е мноооого странна за тая конфигурация. Повече ме притеснява срока за доствка, но тя явно искат да съберат повече поръчки наведнъж. Най-хубавото е че не минава митница, отиваш в супермаркета където е пощата и си го вземаш. Аз вече си поръчах един оттук www.octi.se вече го ползвам една година почти. Другия хит е да ти оставят пратката пред вратата, защото не влиза през процепа за пощата и цял ден никой да не пипне пакета.

Съб Авг 11, 2007 4:35 pm
Профил

Мнение 
Цецо написа:
ToHu написа:

:) Е коя е тая безрискова инвестиция с 4% лихва на 6 седмици?

4% е годишната лихва, ако е месечна тогав априхода им на месец е 1.2 млн, но такава възвращаемост няама за 6 седмици и най-рисковата инвестиция.. закона говорим :)

Съб Авг 11, 2007 10:02 pm
Профил

Мнение 
Grubi, да не забравиш да кажеш как е след като поръчаш! :)

Нед Авг 12, 2007 2:41 am
Профил

Мнение 
Ами ... според мен няма да ти пртят лаптоп, колкото и да поръчат цената не може да падне толкова. Това нещо има опаковка, има трнаспорт и всичко останало. Да се произвежда в ЕУ на тази цена е просто нереално, само ръчния труд по него в ЕУ е поне едно 100 ЕУР, да са напрвили наплно автоматизирана линия, значи да са влозижи едо 5-600 млн, което не го виждам как ще гоизият катопродават лаптопа за по 100$, то той пак няма да е избие защото линията е има повече разходи отколкот печалбата от самия лаптоп. Това е в пъти по евтино от ценово ориентираните продукти, става дума за 5-6 пъти поне, което не може да бъде реално.

Нед Авг 12, 2007 11:01 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Това направо си е http://atomchip.com/index.html № 2. Само дето Атомчип спряха да рекламират "оптичния" си лаптоп, но наградата "златен оскар" от България си им стои. Може би и тези ще я поучат :)

Нед Авг 12, 2007 4:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
kiiid, ще ме накараш да прежаля една глоба за превишена скорост :D Наскоро едни образи бяха пробвали дали спама за виагра е наистина виагра и си получили опаковките от Турция, но все пак с истински таблетки. Така че ще видим, ще се обадя какъв е резултата!

Пон Авг 13, 2007 10:42 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща